J@.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Advertisements

MICHELANGELO BUONAROTTI Ruční posun 1498 – 1500 Michelangelovi bylo 22 let když na žádost francouzského kardinála započal tvořit pro kapli v bazilice.
Škola: ZŠ T.G.Masaryka, Hodkovice n. M.
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Katedrála Sainte-Cécile
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Patří k nejvýznamnějším poutním místům Itálie. Zasloužil se o to místní rodák Giovanni Battista Bernardone syn bohatého kupce. ASSISI Itálie Neklikej.
Michelangelo Buonarotti
RENESANCE A HUMANISMUS
VATIKÁN.
Anotace Žáci se seznámí s životem a dílem Mikoláše Alše, jeho typickými kresbami, ilustracemi… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci.
ŘÍMSKÁ KULTURA Mgr. Jitka Moskvová.
Bratři Čapkové.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Renesance Kristýna Strouhalová.
Hádej! Vyber si očima jeden objekt.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Michelangelo Název školy
Baroko Život v barokní době.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Svatá Cecílie pocházela ze starého římského rodu Cecíliů. Učila se hudbě a zpěvu, aby mohla hudbou chválit Boha. Zavázala se slibem věčného panenství.
Kulturní dějiny 23. března 2011 Mgr. Ondřej Kunc.
Renesance a humanismus v Itálii
Renesance a humanismus v Itálii. Renesance a humanismus v Itálii.
Gotika 12 st. – 16 st..
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Chvála umění Navzdory svému stáří jsem se stále ještě vlastně nedozvěděl, kdo že to byl tím vševědoucím a všemocným dokonalým tvůrcem vesmírného Všehomíra.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
RENESANCE A HUMANISMUS
Renesance.
LEONADRO DA VINCI.
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Cyril a Metoděj – apoštolové Slovanů
Vojtěch Hynais.
III/2 7.A XV Dějepis Michelangelo, sochařství, malířství, renesance VII. ročník Mgr. Ladislav Hrdina Michelangelo.
Zopakuj si své znalosti! v Itálii. Kdo je autorem tohoto díla ve Florencii?
Renesance a humanismus
Literatura, architektura, výtvarné umění
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Kulturní dějiny 23. března 2011 Mgr. Ondřej Kunc.
RENESANČNÍ SOCHAŘSTVÍ V OBDOBÍ RENESANCE
Bible = Písmo svaté, Boží slovo, Kniha knih
Michelangelo Buonarroti malíř MgA. Lukáš Psík
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
RENESANCE - pokračování
Michelangelo Buonarroti architekt MgA. Lukáš Psík wikipedia
Michelangelo Buonarroti sochař MgA. Lukáš Psík
POSTIMPRESIONISTÉ. charakteristika Snaha o překonání impresionistického způsobu malby Konfrontace vnitřního umělcova nitra s realitou Vstupuje sem lidský.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
Karel Hynek Mácha Máj 8.třídy. Karel Hynek Mácha - život  Narodil se na Újezdě na Malé Straně  Vedle studia, četby a lásky bylo zdrojem Máchových zážitků.
Peter Paul Rubens ● Alexander Mansurov. Peter Paul Rubens ● Narozen ● otec zemřel, matka se vrací do Antverp, Petr Paul a jeho bratr posláni.
Renesanční umění Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
D ÍOGENÉS A KYNISMUS ANEB JAK SE ŽIJE V SUDU Kateřina Šabatová 3.B.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: PhDr. Milan Simon NÁZEV: VY_32_INOVACE_ S17 TEMA: Stručné dějiny výtvarného.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP Renesance
Michelangelův život Narozen 6. března 1475 v Caprese, Itálie. Matka mu zemřela, když mu bylo šest let. Vyrostl bez lásky. Táta chtěl, aby byl kupcem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Dagmar Svobodová NÁZEV: Italská renesance TÉMATICKÝ CELEK: Křesťanství.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BLÍŽEJOV ZÁVĚREČNÁ PRÁCE IX. ROČNÍK
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Italská renesance a humanismus
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Křivonosková Kateřina
Poznávací Zájezd do Itálie
Transkript prezentace:

J@

Michelangelův život: Narozen 6. března 1475 v Caprese v Itálii. Matka mu zemřela, když mu bylo šest let. Vyrostl bez lásky. Táta chtěl, aby byl kupcem - obchodníkem

Když řekl svému otci, že chce být umělcem, popadl otce vztek: „Umělci jsou dělníci nejsou o nic lepší než ševci.“

Michelangelovo mládí: Vyučil se ve 12-ti letech jako malíř ve Florencii. Žil s vládnoucí rodinnou Medici v jejich paláci. Začal pracovat jako sochař pod Donatelem Vytesal Bacchuse

Michelangelo se chtěl učit anatomii tím, že studoval mrtvá těla pitváním. Katolická církev mu to zakázala. Dohodl se s církví, že může studovat lidská těla, oplátkou za vyřezávané dřevěné krucifixy. Při studiu těl mnohokrát onemocněl.

Pieta v bazilice svatého Petra

David

Michelangelo nechtěl malovat. Papež Julius II Michelangelo nechtěl malovat. Papež Julius II. trval na tom, aby vymaloval strop Sixtinské kaple. Namaloval scény ze Starého zákona. To se stalo Michelangelovým nejlepším dílem.

Sixtinská kaple

Strop Sixtinské kaple

Bůh tvoří Slunce a Měsíc

Tvář Boha

Prst boží se dotýká prstu Adamova

Stvoření Evy

Jákob a Josef

David a Goliáš

Jeremiáš

Jonah

Joel

Izariáš

Papež Julius II. jej pověřil postavením velkolepé hrobky Papež Julius II. jej pověřil postavením velkolepé hrobky. Pracoval na tom roky, ale nedokončil stavbu 40-ti objednaných soch.

Moses, hlavní socha této hrobky

Michelangelo byl pověřen, aby postavil hrobku i rodině Medici.

Sochy bratrů Medici.

Papež Paul VII. jej požádal, aby namaloval fresku „Poslední soud“, která by byla největší malbou světa té doby.

Poslední soud

Michelangelo strávil své poslední roky života tesáním poslední piety Michelangelo strávil své poslední roky života tesáním poslední piety. Na konci svého života sepsal svoji nejlepší poezii. Byl pohřben ve Florencii v Itálii.

Michelangelo zemřel a jeho tělo bylo uloženo do sarkofágu v Římě Michelangelo zemřel a jeho tělo bylo uloženo do sarkofágu v Římě. Jeho synovec ukradl jeho mrtvé tělo z Říma a pohřbil jej ve Florencii, kde si Michelangelo přál být pohřben.

Z originálu přeložila: Eva Neubauerová J@