Popis a zpracování obrázků Libuše Moudrá, 428888.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
On-line komunikace, sociální sítě a propagace vědy
Advertisements

Martin Šimeček.  seznámit s APEXem – poskytnout základní manuál  vytvořit webovou aplikaci pro sběr informací o databázových systémech  naplnit databázi.
Obsah prezentace 1.Co je RSS 2.Možnosti využití RSS 3.Popis systému cíleného doručování vědeckých a odborných článků 4.Ukázka systému 5.Závěr.
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Exchange 2013 – Autodiscover - přehled
Gestikulace, pantomima
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
E-knihy EBSCO v NLK.  Trvalý nákup 3 titulů  Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012) Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012)  Paediatric Respiratory.
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Studie a zhodnocení domácích volně dostupných API mapových služeb Diplomová práce Vysoká škola Báňská – Technická univerzita Ostrava Hornicko – geologická.
Informační systémy a technologie
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
INTERNET.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Mobilní platformy pro EIZ Bibliotheca Academica, Ústí nad Labem, 14. – Mgr. Kamil Matula Ústav informatiky, Filozoficko-přírodovědecká fakulta.
Paměťová média Jiří Beran Paměťová média Jiří Beran.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
POSKYTOVATELÉ KNIHOVNICKO- INFORMAČNÍCH SLUŽEB A JEJICH PODPORA UŽIVATELE VE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ APLIKOVANÁ PROSTŘEDNICTVÍM SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Mgr. Zuzana.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_416_LAN AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Informatika - prezentace
Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám autorský zákon, povinnost předání licence MŠMT Jednoduchý software na tvorbu veškerých.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Rozmanitost přírody Základní společné znaky živých organismů
Markéta Wolfová.  efektivní organizace záložek  sdílení zajímavých odkazů, dokumentů, obrázků, videí  označování a komentování materiálů.
Co je SoundCloud? Sdílení hudby Distribuce Vyhledávání Poslech.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Formáty Internetové a mobilní reklamy a její výhody a nevýhody
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
GRAFIKA.
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Oddělujeme složky směsí
Opakování učiva pro 8. ročník
Tablety (mobilní zařízení)
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
NázevInternet Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaArpanet,
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
© 2007 IBM Corporation Duben, 2007 Dokumentová řešení IBM pro státní správu Daniel Beneš.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
 Sociální síť, komunita, mobilní aplikace  Sdílení, vytváření, čtení článků.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.20 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Operační systém sítě Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Zálohování fotografií
Televize 8. ročník.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_161 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Online nástroje pro sběr a administraci dotazníků Ladislava Suchá , Brno Zdroj obrázku: bredmaker, Sxc.hu.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
iOS na: iPhone 3GS iPhone 4G iPhone4GS iPad 1 iPad 2
Výstupní zařízení - skener
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
GRAFIKA.
Jak lze využívat internet
Transkript prezentace:

Popis a zpracování obrázků Libuše Moudrá,

Druhy popisu obrazu dotykem o popisky v Braillově písmu o haptické obrazy o haptické mapy audio o nahrávky lidí – živý popis o automatické čtení – digitální popis

Živý popis Problémy: o Jak? o Co? o Komu? o Kolik informací? Detaily? o Jak dlouho? Výhody o možnost přizpůsobení informace posluchači o interaktivnost Nevýhody o nutná neustálá přítomnost způsobilé osoby o subjektivita o předpoklad určitých znalostí – barvy, rysy, char. znaky, vyvozování o "If you gotta ask you’ll never know."

Audio popis člověkem Výhody o možnost opětovného pouštění o stručné, jasné, výstižné o dostupné Nevýhody o neinteraktivní o neosobní, nelze přizpůsobit o někdy zbytečné informace Praxe o audio komentáře – TV, filmy o čtené knihy o mobilní aplikace o Trailer na film s AD Trailer na film s AD

Audio popis TTS

Mobilní aplikace digitální zpracování obrazu pro popis světa každodenní, běžné použití princip: fotka  zpracování  popis aplikace: o TapTapSee o VizWiz o oMoby o LookTell Recognizer

TapTapSee Princip: fotka  internet  databáze nebo člověk  výstup Výhody o identifikace objektů, nápisů, barev, i více objektů zaráz v pokoji o poměrně přesný Nevýhody o člověk musí vědět, kam zamířit objektiv o dlouhá doba rozpoznávání nebo neschopnost identifikace o pouze v angličtině o zdarma jen prvních 20 fotek, pak placeno o nutné připojení k internetu Ukázka: videovideo

VizWiz princip: fotka + nahrávka otázky  internet  lidé, databáze, soc. sítě, mailem  odpovědí Výhody o specifické dotazy, které člověk nepotřebuje do 10 s o více odpovědí o zdarma Nevýhody o spoléhání na lidi o delší doba odpovědi kvůli audio záznamu a lidem Ukázka: videovideo

oMoby princip: fotka  internet  databáze  výpis informací, srovnání, podobné produkty Výhody o pro nakupování – porovnávání více produktů, možnost online koupě o uchovávání historie hledaných o sdílení na soc. sítě o zdarma Nevýhody o nutnost připojení k internetu o jednoúčelnost

LookTell Recognizer princip aplikace LookTell MoneyReader o podpora více jazyků a rozpoznání většiny světových měn

LookTell Recognizer princip: vytvoření databáze objektů + nahrávka audio popisu  zaměření objektu  popis Výhody o rychlost o není potřeba fotit a posílat o není nutné připojení k internetu ani spoléhání na lidi o zabudovaná čtečka čárových kódů Nevýhody o databáze tvořená uživatelem ukázka

Použité zdroje tions tions f f guide/guideline-a-images guide/guideline-a-images impaired/id ?mt=8 impaired/id ?mt=8