Prožitkové programy Centra nové naděje Frýdek-Místek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM
Advertisements

ADAPTAČNÍ KURZ aneb první společný krok s novou třídou „Jsme na jedné lodi“ září v Janově nad Nisou.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Školní poradenské pracoviště
Hodnocení ředitelů je potřebné. kvalita školy kvalita školy zpětná vazba zpětná vazba plánování dalšího rozvoje plánování dalšího rozvoje podklad pro spravedlivé.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Etická výchova a ZŠ Lupáčova
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
Motýlí efekt Systémový přístup a vize. Motýlí efekt.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Minimální preventivní program školy
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Rozdílné vnímání rizikovosti netolismu žáky a pedagogy.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Studium pro školní metodiky prevence
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Základní škola, Praha 13, Kuncova 1580
Pražské fórum primární prevence rizikového chování 2015 na téma agrese a agresivní chování PROGRAM ROZVOJE TŘÍDNÍHO KOLEKTIVU (PROTK)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Další vzdělávání učitelů češtiny na UK ÚJOP Praha Hloubětín
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Poradna pro oběti násilí – Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí Mgr. Petr Oroszy Centrum nové naděje Frýdek-Místek
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Modrý kříž v České republice
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
TTnet (Training of Trainers Network)
Plánování prvních kroků
Konference primární prevence PK
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Školská sociální práce
Program proti šikaně, který opravdu funguje
Národní institut pro další vzdělávání Partner profesního rozvoje pedagogických pracovníků Aktivity NIDV pro pedagogické pracovníky k prevenci rizikového.
Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství
Národní institut pro další vzdělávání Partner profesního rozvoje pedagogických pracovníků Aktivity NIDV pro pedagogické pracovníky k prevenci rizikového.
Transkript prezentace:

Prožitkové programy Centra nové naděje Frýdek-Místek Mgr. Petr Oroszy reditel@cnnfm.cz 558 439 822 Ostrava, 23.9.2008

Kde se vzali? Od r.1996 je iniciovala: Snaha pracovat se třídou nestrukturovaně, zaměřovat se na vztahy, využívat skupinovou dynamiku – myšlenkový vznik Centra nové naděje Metodický pokyn MŠMT k protidrogové prevenci (vznik funkce školní protidrogový koordinátor)

Kam jsme došli: a) čísla

Kam jsme došli: b) mýty a fakta Přítomnost pedagoga Zakázka (kdo skutečně chce prožitkové programy) Místo realizace „smršť“ technik, záměna prostředků a cílů

Kam jsme došli: c) typy programů Preventivní program Tématický program – šikana, drogy, násilí, xenofobie Intervenční program Adaptační program

Kam jsme došli: d) Návaznost na DVPP Učitel nejen účastník programu, ale i „pokračovatel“ pozitivních změn Akreditované programy MŠMT: Základy tvorby prožitkových programů Minimální preventivní program ve škole Látkové závislosti Jak na šikanu I. Domácí násilí Komunikace Studium k výkonu specializovaných činností – prevence sociálně patologických jevů Arte jako prostředek porozumění sobě a druhým

Kam jdeme Preferujeme pravidlo „více intenzivně (do hloubky) než extenzivně (do šířky)“: Vypracované manuály všech typů programů Více intervizní a supervizní podpory lektorům programů Analýza zpětných vazeb z programů a případně integrování vzniklých potřeb do metodiky programů

Děkuji za pozornost