PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
CePo – cesta k podnik ání seminář pro zástupce cílových skupin Garant: NARP Vyškov, složení účastníků - průběh - výsledky a návrhy k využití.
ECVET v Programu celoživotního učení
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ Shrnutí workshopu 19. listopadu.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu, Projekt Matra – Solón Solón Matra.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
1 Magda Piroutková Zdeněk Tarant Atlas služeb PRAHA 19. listopad 2007.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Software Zakládání podnikání: Zakládání podnikání: „Od snu ke skutečnosti“
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Strategie regionu, obce
Informační zdroje české veřejné správy
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Kariérové poradenství a podnikavost
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Hlavní součástí mainstreamingové strategie Bariéry podnikání – průzkumy v letech 2005 a Obavy z nedostatku zakázek -Přístup ke kapitálu -Obavy z konkurence -Obavy z vlastních schopností – malá motivace k podnikání Vývoj produktů v letech 2006 – Dynamické změny na trhu práce.. Seznámení s prací NTS-B

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Hlavní cíle NTS-B Zlepšit přístup ke kapitálu Návrhy na legislativní změny pro podporu podnikání Zlepšit přístup k informacím Zvýšit motivaci nezaměstnaných k přechodu na OSVČ Nové vzdělávací, motivační a poradenské programy

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B Rekvalifikační a informační centrum, s.r.o. - produkt Help Desk - v rámci projektu vybudovány 3 „HELP DESKY“ a proběhlo jejich pilotní ověření. Jedná se o „první pomoc“ občanům, kteří si chtějí sami vytvořit pracovní místo založením vlastní firmy. Poskytuje potřebné informace, nabízí účinnou pomoc a tím vytváří základní předpoklady a směr podpory pro další aktivní a zodpovědný přístup zájemců o podnikání. Help Desky fungují pří úřadech práce.

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B (2)‏ DC VISION, s.r.o. - produkt Easy Start - Nový software je určen pro zájemce o podnikání a zaměřuje se na sladění rodinných a podnikatelských potřeb, tj. především u osob pečujících o dítě. Software simuluje možné problémy v podnikání v návaznosti na potřeby rodiny. Součástí software jsou moduly umožňující simulaci různých situací, finanční plánování, informace o platných zákonem a řada odkazů důležitých pro začínajícího podnikatele.

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B (3)‏ Asociace podnikatelek a manažerek ČR, o.s. - Produkt: Obchodní atlasy - Obchodní atlas sestává z Databáze provozoven, vlastní Aplikace pro vyhledávání. Pro zpracování uživatelských výstupů využívá technologie GIS. - Je vytvářen jako otevřený systém, který pracuje se socioekonomickými údaji měst a regionů. - Obchodní atlas je dalším nástrojem usnadňujícím strategické rozhodování samosprávy i podnikatelské veřejnosti pro podporu rozvoje měst a regionů – oblast služeb.

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B (4)‏ Jihočeská hospodářská komora – publikace „Podnikání bez překážek - Kurz Podnikání bez překážek je vzdělávací kurz Podnikání bez překážek je vytvořen na základě výsledků dotazníkového šetření, na základě zkušeností expertů zapojených do realizace projektu a na základě vytvořené metodiky práce pro začínající podnikatele. Vzdělávací kurz obsahově splňuje základní podmínky, pro vstup do podnikání a během 15 dnů začínajícího podnikatele provede základními kroky podnikání. Cílem projektu je, aby tyto vzdělávací kurzy a jejich absolvování bylo podmínkou při žádosti o dotaci od úřadů práce v rámci APZ.

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B (5)‏ Moravská asociace podnikatelek a manažerek - Finanční produkty - Projekt se zabývá tzv. asistenčními centry. Asistenční místa jsou místa, kde začínající podnikatelky obdrží komplexní podporu jak poradenskou tak informační ve všech oblastech, důležitých pro podnikání. Tato centra rovněž zajišťují pořádání pravidelných specializovaných kurzů z oblasti základů podnikání a tzv.soft skills. Asistenční centra navíc jako přidanou hodnotu pro začínající podnikatelky nabízejí síťování podnikatelek a podporu zkušených podnikatelek formou mentoringu. Na konferenci bude prezentována srovnávací studie podnikatelského prostředí pro ženy v České republice a Irska.

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Přeji příjemné a neformální diskuze nad produkty NTS-B