Martin Fabián, 321714 Marketing v EU Jaro 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝROBA PIVA Barbora Šenková, Ondřej Staněk
Advertisements

Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
Jana Hanosová a Jan Palán
Výroba piva Nikola Pohrancová.
Výroba MEDOVINY. Nezbytnost včel… V přírodě nezastupitelné – ekologická stabilita 1 včelstvo/rok – 137x větší finanční přínos pro společnost než ve formě.
OBSAH VITAMINŮ A MINERÁLNÍCH LÁTEK V PIVU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Radegast nefiltrovaný ležák
„Kde se pivo vaří, tam se dobře daří.“
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
JanáčeK značka pohody „Teprve pivem je žízeň krásná“
Výrobek a jeho životní cyklus
Budějovický Budvar reklamní aktivity
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Vznik a vývoj piva Tomáš Kovařík 8.B
Lucie Plincnerová 2009/2010 KBI/ APBI
P I V O 203, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny a výživa 3.ročník,
Výroba piva Výroba piva Mgr. Ivana Blažíčková
Název šablony: Inovace v přírodopisu 52/CH06/ , Vrtišková Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: PŘÍRODNÍ LÁTKY Autor:
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
Výroba piva – varný proces
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Daniel Matoušek a David Beneš
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.18
UGO.
výroba piva – kvašení a dokvašování
VY_32_INOVACE_10_GAS_541_Sob
Druhy piva, skladování piva
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Palírna Moravice byla založená v roce 2001 navázala na nenahraditelné zkušenosti místních paličů, znalých zdejšího podnebí, půdních podmínek a druhů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
Měření původního extraktu mladiny Jana Olšovská Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. Zvíkovské Podhradí,
Základy chemických technologií 2009 ORGANICKÁ TECHNOLOGIE JE SOUBOR CHEMICKÝCH METOD A POSTUPŮ, KETRÝMI SE REALIZUJE PŘEMĚNA SUROVINY NA KONEČNÝ VÝROBEK.
Výroba piva nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Výroba piva.
KATALOG PIVA A POCHOUTEK
Bc. Otakar Kalenda Prezentace k informační studii na téma „Privatizace podniku Budějovický Budvar“ Bc. Otakar Kalenda
Inovace profesní přípravy budoucích učitelů chemie CZ.1.07/2.2.00/ I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Tento projekt je spolufinancován.
Lihovarství Lihoviny jsou alkoholické nápoje obsahující nejméně 15 % obj. alkoholu (kromě vína a piva), vyhláška č. 57/2003 Sb. Destilát – etanol ze zkvašené.
Pivovarnictví Historie
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholickénápoje a pivo Téma:Druhy piva Obor vzdělání:65-42-M/01.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_453 Jméno autora:
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_450 Jméno autora:
VÝROBA PIVA Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV54 Název školy.
Pivovar Vratislavice. PIVOVAR VRATISLAVICE ZALOŽENO 1872 Již téměř jeden a půl století je život Vratislavic spojen se zdejším pivovarem. Vratislavický.
Stredocesky kraj. Pivovar Rakovník Pivovar vyrábí klasickou českou technologií od roku 1454 pivo značky Bakalář. Nabízíme druhy piva: Bakalář světlý ležák,
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti:Pivovarnictví Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník /
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_552_ Výroba piva 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Alkoholické nápoje – Pivo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VÝROBKY Z OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: výrobky, ovoce,kompot, džem, kandované,
Potravinářská legislativa pro pivo
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím.
Pivo a jeho výroba.
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Transkript prezentace:

Martin Fabián, 321714 Marketing v EU Jaro 2011

Obsah Úvod Historie Produkt Propagace Lobkowicz Premium O pivu Balení Výroba Lobkowicz Premium Nealko Propagace

Úvod Pivo Lobkowicz se vaří v pivovaru ve Vysokém Chlumci a nově i v pivovaru v Protivíně Tyto pivovary společně s dalšími 7 pivovary patří pod křídla české společnosti Brewery trade a.s., která se snaží o zachovaní a rozvoj malých a středních pivovarů v ČR.

Historie - Lobkowicz První zmínky o pěstování chmele a výrobě piva ve Vysokém Chlumci (tam se pivovar nalézá) jsou totiž známy již z roku 1466.  První dochovaný popis Lobkowiczkého pivovaru, který v té době již provozoval dvě varny, pochazí z roku 1611, a první detailní popis technologie vaření piva nese letopočet 1642. V roce 1652 prošel pivovar kompletní rekonstrukcí, protože byl za třicetileté války výrazně zdevastován. Roku 1992 navrácen v restituci staletým vlastníkům pivovaru jejich majetek

Produkt Lobkowicz Premium Lobkowicz Premium nealko

Produkt - Lobkowicz Premium Typ: Světlý ležák, obsah alkoholu 4,7 % obj. Charakteristika: Pivo vařené dle tradiční receptury, výhradně z českých surovin. Opravdová dvanáctka (12,2 %), která vyniká harmonií delikátní hořkosti, plné chuti a bohaté pěny.

Produkt - balení Balení: sud KEG 15 l sud KEG 30 l sud KEG 50 l tankové pivo přepravka 20 x 0,5 l lahev přepravka 24 x 0,33 l lahev multipack 8 x 0,5 l lahev dárkový multipack 7 x 0,5 l lahev se sklenicí 0,3 l

Výroba – Lobkowicz Premiun Voda Voda pro pivo Lobkowicz se používá z jihočeského hlubinného jezera. Voda je tak čistá, že ji není potřeba upravovat – i v surovém stavu odpovídá požadavkům na vodu kojeneckou. Chmel Charakteristická hořkost pochází z věhlasného českého chmele. Při výrobě piva se používá výhradně české odrůdy chmele: Žatecký poloraný červeňák a Premiant. V pivu není žádný chemicky upravený chmel a už vůbec ne chmelový extrakt. Slad Vybírá se pouze tradiční český slad, vždy však z jednodruhového ječmene. Při jeho výrobě není prioritou výtěžnost - ekonomická, ale kvalita, což se příznivě projevuje na chuti piva Lobkowicz. Ječmen Pro výrobu sladu, který dává pivu jeho charakteristickou zlatou barvu a plnost se používá výhradně česká odrůda Bojos. Kvasnice Pro výrobu ležáku Lobkowicz se využívá historický kmen pivovarských kvasnic spodního kvašení.

Výroba - Lobkowicz Premiun Zrání piva Lobkowicz není urychlováno, trvá 35 dní – tedy právě tak dlouho, jak má, aby bylo dosaženo nejlepší harmonie chuti. Prémiový ležák Lobkowicz se na konci výrobního postupu neředí vodou, jak je to v dnešní době běžné u jiných ležáků Používají se pouze české suroviny. Při výrobě piva Lobkowicz nejsou používány syntetické přísady ani náhražky, které do pravého českého ležáku nepatří.

Produkt - Lobkowicz Premium nealko Lobkowicz Premium Nealko je osvěžující pivo plné chuti, kterému speciální chmelení dodává nezaměnitelnou příchuť. Lobkowicz Premium Nealko se pyšní fyziologicky vyváženým složením. Obsahuje výhradně přirozené antioxidanty, má nízký obsah sodíku a není umělé doslazováno. Lobkowicz Premium Nealko má velmi nízkou energetickou hodnotu, jejíž množství je srovnatelné s nejpopulárnějšími nízkoenergetickými nápoji na trhu. Je tedy optimálním nápojem pro všechny zastánce zdravého životního stylu.

Produkt – balení Pivo Lobkowicz Premium balení: sud KEG 15 l přepravka 20 x 0,5 l lahev přepravka 24 x 0,33 l lahev

Výroba - Lobkowicz Premium nealko Chmel Pro chmelení piva Lobkowicz Premium Nealko se používají tři druhy chmele – Žatecký poloraný červeňák, Premiant a Cascade.Voda K vaření piva Lobkowicz Premium Nealko je použita voda z podzemního jihočeského jezera. (stejně jako u ležáku) Slad Pro výrobu nealkoholického piva jsou použity tři druhy sladu (český, bavorský a karamelový), které jsou sladěny do jedinečné a nezaměnitelné chuti piva Lobkowicz Premium Nealko. Kvasnice Nenapodobitelnou chuť piva Lobkowicz Premium Nealko vytváří spolu s použitými surovinami vlastní kmen pivovarských kvasnic, který produkuje minimum alkoholu.

Výroba - Lobkowicz Premium nealko Při vaření piva Lobkowicz Premium Nealko je kladen velký důraz na standardizovaný postup výroby, který zahrnuje: dvourmutový proces na varně studené chmelení dvoufázové kvašení přesně dodržované výrobní postupy

Propagace – billboardy

Propagace - soutěže

Propagace – reklamní předměty

Propagace – reklamní spot (starší) http://www.youtube.com/watch?v=5Qm1OD5vCq0

Kde ochutnat pivo Lobkowicz ? http://www.lobkowicz-premium.cz/kde-ochutnat/

Děkuji za pozornost

Zdroje http://www.lobkowicz-premium.cz/ http://www.lobkowicz-premium.cz/nealko/ http://www.i-magazin.cz/view.php?nazevclanku=historie- pivovaru-lobkowicz&cisloclanku=2007020032 http://pivnirecenze.cz/2152-recenze-lobkowicz-premium http://pivni-reklamy.blogspot.com/2009/11/lobkowicz- premiovy-lezak-za-rozumnou.html