Památky Prahy a královská cesta - test

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Navštivte hlavní město České republiky
Památky Prahy a královská cesta
Hlavní město České republiky
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
PRAHA-hlavní město ČR.
Školní výlet – Praha 2013/14.
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
hlavní město České republiky
PRAHA - hlavní město České republiky.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Katedrála svatého Víta je největším a nejvýznamnějším pražským chrámem
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
A Labe B Morava C Vltava D Ohře A Labe B Morava C Vltava D Ohře.
Více obrázků najdete na Naše výprava začala na Václavském náměstí.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
 Po příjezdu na Petřínskou rozhlednu se půjdeme podívat do zrcadlového bludiště, do hvězdárny a pak se rozhlédneme z rozhledny na Prahu.  Z Petřínské.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
30.8. – Nepomucká červená klubová trička byla také přitom.
jak ji nepamatují ani pamětníci
PRAHA jak jí nepamatují ani pamětníci
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
PRAHA – MATKA MĚST.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_14 AutorMgr.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Život Karla IV..
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Autor: Andrea Kolářová
Gotické památky v Čechách
Transkript prezentace:

Památky Prahy a královská cesta - test Praha Památky Prahy a královská cesta - test

K čemu sloužila Královská cesta? Příjezdová cesta pro krále na hrad Cesta králů ke korunovaci Cesta králů při pohřbu Odkud a kam vede Královská cesta? Z Celetné ulice do katedrály Sv. Víta Ze Staroměstského náměstí na Loretu Z Karlova mostu na Pražský hrad

Na Staroměstském náměstí se nachází (vyber více možností): Orloj Rovnoběžka Plastika Bradáče Pomník Mistra Jana Husa Mrákotínský monolit Zlatá ulička Poledník Lanovka na Petřín

Karlův most je lemován sochami. Kolik jich na mostě je? 45 17 30 Jako přísada do malty se používala: Vajíčka Pivo Mléko a víno

Vyber, jak vypadá Bradáč (ukazatel povodní): Jak se jmenuje příchozí cesta k Pražskému hradu: Seifertova Nerudova Jiráskova

Pražský hrad je na světě: Největší Nejznámější Nejhezčí Katedrála Sv. Víta se původním názvem jmenuje: Katedrála Sv. Karla Katedrála Sv. Václava a Josefa Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtěcha

Ve zlaté uličce původně bydleli: Zloději Zlatníci Zámečníci Loretánská zvonkohra je složena z: 5 zvonků 13 zvonků 30 zvonků

Petřínská rozhledna je podobná jaké rozhledně/věži: Soše Svobody v New Yorku Eiffelově věži v Paříži Šikmé věži v Pise Z Vyšehradu podle pověsti skočil Horymír na koni: Šemíkovi Hatatitla Vraníkovi