Management - Jednání a vyjednávání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezilidské vztahy na pracovišti
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_07_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Upozornění Tato prezentace je poskytována bez záruky a to jak implicitně dané nebo předpokládané. Prezentovaná řešení jsou sestavena z různých produktů.
Vyjednávání Jaroslav Bartoň.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Péče a pracovní vztahy Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Nabídka personálních služeb
Základy managementu Řízení lidí Ing. Ivana Pražanová
Podnikatelské organizace (firmy, podniky, popř. jejich dílčí části) tvoří součást sociálně ekonomické struktury společnosti. Z tohoto hlediska je pro.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Tato prezentace vznikla s finanční podporou CERGE-EI. Využití ekonomie informací v teorii firmy.
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
TMG Radka Veselá IV/17 Stimulátory Motivátory Správné vedení firmy.
Hodnocení pracovního výkonu
Průběh projektu SLIC 2012 Co jsme se dozvěděli? Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Ludmila Kožená SZÚ.
Pracovní vztahy.
s potřebnou kvalifikací
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Technická, taktická a psychologická příprava
Vykonavatelé ŘLZ v organizaci
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Kdy lidé rádi pracují a kdy naopak ne?. Základní pracovní činnosti: Sběrači Lovci Zemědělci Řemeslníci Obchodníci Pět skupin, každá provede SWOT analýzu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_231.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Systémy odměňování a hodnocení. K čemu slouží odměňování?
TAKTICKÁ PŘÍPRAVA Teoretická příprava.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
TEORIE HER.
Projekt Zvýšení kvality vzdělávání na Středním odborném učilišti obchodním Prostějov prohloubením spolupráce s regionálními zaměstnavateli a rozvojem kariérového.
24. září 2008 DŮVĚRNÉ benson oak Projekt BROOK: Rekapitalizace Diskusní materiál pro setkání s Komerční bankou.
Prosperita organizace
Ovlivňování lidí v organizaci (vztahy, jednání a vyjednávání)
Jak se účinně na vyjednávání připravovat Co bychom si měli před každým jednáním promyslet?
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Pracovní spokojenost všeobecných sester ve světle Herzbergovy teorie
Dobré odpoledne.
Management - Organizování
Management - Organizování
Ing. Ladislava Kuchynková
Management - Motivování
Organizace výuky.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Ing. František Řezáč MASARYKOVA UNIVERZITA T – 10 Řízení vztahů se zákazníky (Customer Relationship Management)
Ovlivňování II. Ladislava Kuchynková.
Personální plán pro podnikatelský plán
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Trendy v managementu a dopady do HR Stanislav Háša.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů Ing. Miloš Krejčí
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Management - Jednání a vyjednávání
Analýza nákladů TNH 1 – (4.) seminář
VOLBA STYLU ROZHODOVÁNÍ
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Management - Ovlivňování
Motivace. Motivace Podstata motivace Motivace je dána potřebami člověka. Tyto potřeby má každý člověk jiné. O vymezení lidských potřeb se pokusil americký.
Management - Motivování
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Ovlivňování II. Ladislava Kuchynková.
Cestovní kancelář DAEN
Transkript prezentace:

Management - Jednání a vyjednávání Od nařizování k vyjednávání a spolupráci Vztahové chování Taktiky vztahového chování Strategie vztahového chování Směna hodnot Management - Jednání a vyjednávání

model „nadřízený – podřízený“ OD NAŘIZOVÁNÍ K VYJEDNÁVÁNÍ A SPOLUPRÁCI N A B P model „nadřízený – podřízený“ NAŘIZOVÁNÍ model „partnerů“ VYJEDNÁVÁNÍ A SPOLUPRÁCE Management - Jednání a vyjednávání

Management - Jednání a vyjednávání VZTAHOVÉ CHOVÁNÍ výchozí stav 0 / 0 útlak 0/P altruismus 0/V egoismus V/0 sebedestrukce P/0 MAX MIN B A SOUTĚŽENÍ V / P SPOLUPRÁCE V / V DESTRUKCE P / P PŘIZPŮSOBENÍ P / V Management - Jednání a vyjednávání

Management - Jednání a vyjednávání TAKTIKY VZTAHOVÉHO CHOVÁNÍ MAX spolupráce + A + A soutěž proporcionální taktická linie A-B=0 distributivní taktická linie A+B=0 MIN - B + B Celková hodnota se nemění, mění se její rozdělení mezi partnery Celková hodnota se mění, nemění se její rozdělení mezi partnery MIN MAX Management - Jednání a vyjednávání

JEDNORÁZOVÉ OPAKOVANÉ taktika taktika + strategie STRATEGIE VZTAHOVÉHO CHOVÁNÍ HRY JEDNORÁZOVÉ OPAKOVANÉ taktika taktika + strategie Šest pravidel strategického vztahového chování: 1. vstřícnost 2. odplata 3. odpuštění. 4. srozumitelnost. 5. přizpůsobení. 6. ovlivnění. Management - Jednání a vyjednávání

Management - Jednání a vyjednávání SMĚNA HODNOT Spolupráce: altruismus racionální kalkul Partner A nabízí to, co má pro něho menší hodnotu než pro partnera B a poptává to, co má pro něj větší hodnotu než to, co nabízí partnerovi B. Partner B nabízí to, co má pro něho menší hodnotu než pro partnera A a poptává to, co má pro něj větší hodnotu než to, co nabízí partnerovi A. Nabídka manažera (zaměstnavatele) mzda morální ocenění, zajímavost práce, podmínky práce, zaměstnanecké výhody, …. Nabídka spolupracovníka (zaměstnance) kvalifikace, čas loajalita, kreativita, úsilí, adaptabilita, ………… Management - Jednání a vyjednávání

Management - Jednání a vyjednávání SHRNUTÍ Váš podřízený je Vaším partnerem. Hrajete s ním opakovanou hru. Každý z partnerů hraje tuto hru dobrovolně. Rozchod partnerů je možný, je však spojen s transakčními náklady. Soutěž motivuje partnery ke spolupráci, nebo k rozchodu. Hodnota roste díky směně, směňujte menší hodnotu za větší. Management - Jednání a vyjednávání