Program rozvoje venkova aktuální stav implementace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Program rozvoje venkova na období
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
MZe ČR, odbor ZAaPÚ Olomouc
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Program rozvoje venkova , Všeradice
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Program rozvoje venkova Příprava na programové období po roce 2013
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace a výhled na rok 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Čejkovice Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní agrární.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Program rozvoje venkova 2007 – 2013, návrh MZe. Hodnocení předchozích programů  SAPARD, OP, HRDP diskuze na téma velikost farem a přístupu menších a.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Nové Město na Moravě Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Rozvoj venkova v EU Rozvoj venkova.
Program rozvoje venkova ČR a podpora potravinářů MZe – Řídící orgán PRV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
ZEMĚDĚLSKÉ DOTACE OD VSTUPU DO EU PO SOUČASNOST. Platební agentura SZIF zprostředkovává finanční podporu z EU a národních zdrojů. Jedná se o následující.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Program rozvoje venkova , Monínec.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Region spokojeného života pro všechny
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Obecný úvod Program rozvoje venkova 2007-2013 nástroj pro čerpání prostředků pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EZFRV) návaznost na OP Zemědělství a HRDP doplněk podpor poskytovaných ROPy, OP Životní prostředí a OPPI Rozpočet na období 2007-2013 3,6 mld € (cca 94 mld Kč)

Program rozvoje venkova - cíle Osa I Zlepšení konkurence-schopnosti zemědělství a lesnictví Osa II Zlepšování životního prostředí a krajiny Osa III Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova Osa IV Leader 3

Opatření osy I Opatření osy II Opatření osy III I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.1.2 Investice do lesů I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům I.1.4 Pozemkové úpravy I.2.1 Seskupení producentů I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců I.3.3 Předčasné ukončení zemědělské činnosti I.3.4 Využívání poradenských služeb II.1.1 Platby za přírodní znevýhodnění poskytované v horských oblastech a platby poskytované v jiných znevýhodněných oblastech II.1.2 Platby v rámci oblastí Natura 2000 na zemědělské půdě a Rámcové směrnice pro vodní politiku 2000/60/ES II.1.3 Agroenvironmentální opatření II.1.4 Platby na podporu dobrých životních podmínek zvířat II.2.1 Zalesňování zemědělské půdy II.2.2 Platby v rámci Natury 2000 v lesích II.2.3 Lesnicko-environmentální platby II.2.4 Obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenských funkcí lesů III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje III.1.3 Podpora cestovního ruchu III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova III.3.1 Vzdělávání a informace 4

Aktuální stav PRV třetí rok implementace programu spuštěna téměř všechna opatření PRV příjem žádostí: Nároková opatření dle termínů Nařízení vlády (květen, resp. listopad) Projektová opatření v termínech (kolech) dle harmonogramu Dosud vyhlášeno 7 kol příjmu 5

Aktuální stav PRV kumulativně Souhrnný stav pro projektová opatření os I, II, III a IV k 31.7.2009 Počet zaregistrovaných projektů celkem 16 649 v celkové částce 37,09 mld. Kč Počet schválených projektů celkem 10 325 v celkové částce 20,4 mld Kč Počet realizovaných a proplacených projektů celkem 4322 v celkové částce 4,7 mld. Kč 6

Finanční požadavky (mil Kč) Aktuální stav PRV Souhrnný stav pro nároková opatření osy II v roce 2009 opatření osy II počet žádostí Finanční požadavky (mil Kč) II.1.1 LFA 11 533 2 769,0 II.1.3 Natura 2000 na zem. půdě 223 11,8 II.1.2 Agroenvironmentální opatření (včetně závazků předchozího období) 11 892 3 737,0 II.2.1 Zalesňování zemědělské půdy 558 24,0 II.2.2 Platby v rámci Natura v lesích 11 1,6 II.2.3 Lesnicko environmentální platby 43 3,7 7

Porovnání počtu zaregistrovaných žádostí pro projektová opatření 8

Porovnání počtu schválených žádostí pro projektová opatření 9

Porovnání čerpání financí projektových opatření osy I a III

Implementace PRV v roce 2009 6.kolo - termín: 10. 2. – 9. 3. 2009 opatření Počet registrovaných projektů Částka mil. Kč Počet schválených projektů I.1.1 1100 3 176,7 1025 2964,1 I.3.2 691 757,5 398 436,2 I.3.4 1414 42,8 1398 42,4 II.2.4 188 304,5 107 129,2 III.1.1 100 621,2 92 601,1 III.1.2 459 758,4 392 609,7 IV.1.2 286 175,9 179 93,4 11

Implementace PRV v roce 2009 7.kolo - termín: 9.6. – 29.6. 2009 opatření Počet registrovaných projektů Částka mil. Kč I.1.3 267 1064,1 I.1.4 178 1150,2 I.3.1 99 63,4 III.1.3 301 824,1 IV.1.2 594 338,7 IV.2.1 18 67,3 12

Implementace PRV v roce 2009 8.kolo - termín: 6. 10. – 26.10. 2009 opatření: I.1.2 Investice do lesů III.2.1 Obnova a rozvoje vesnic, občanské vybavení a služby III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova III.1.3 Vzdělávání a informace IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie Bližší informace o spouštěných opatřeních viz následná prezentace 13

Priority PRV pro další implementaci Aktuální reakce na ekonomickou situaci na venkově Zjednodušení administrace 14

Aktuální reakce na ekonomickou situaci na venkově Programové změny Evropský plán hospodářské obnovy - dodatečné finanční zdroje EU (pro ČR 56mil EUR) k financování „nových výzev“ a internetu ve venkovských oblastech Pro opatření v režimu de-minimis možnost využití „Českého přechodného rámce“ – možnost čerpání podpory až do výše 500 000 € Administrativní změny Pomoc žadatelům – prodloužení lhůty pro realizaci projektů z 18 na 24 měsíců 15

Zjednodušení administrace Zavedení elektronické žádosti Pořizování výpisů z registrů zemědělského podnikatele, a obchodního rejstříku platební agenturou Zjednodušení administrace hlášení o změnách Zmírnění sankčního systému Snižování počtu příloh k žádosti o dotaci Systém přechodných ustanovení v Pravidlech 16

Děkuji za pozornost !!!