Závěrečná konference Hodnocení aktivit a činností projektu Integrace na druhou Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Diagnostika SPU.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Společné setkání příjemce podpory, partnerů a zapojených škol projektu Zhodnocení dosavadních aktivit a činností Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Školní poradenské pracoviště
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Společné setkání příjemce podpory, partnerů a zapojených škol projektu Zhodnocení dosavadních aktivit a činností Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava,
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Inkluzivní škola Předpoklad rovných příležitostí ve vzdělávání
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadané žáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami Realizace projektu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
ČR – Moravskoslezský kraj
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
9. Tvorba individuálního plánu
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
9. Tvorba individuálního plánu
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Centrum kolegiální podpory CKP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Závěrečná konference Hodnocení aktivit a činností projektu Integrace na druhou Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava, příspěvková organizace Ostrava, Mgr.Ivo Schvan

Klíčová aktivita č.1 Společné dílny s rodiči metodická podpora v oblasti vývojových poruch učení a chování náprava parciálních handicapů v percepční a percepčně motorické oblasti speciální vzdělávací potřeby žáků – styly domácí přípravy 30 společných dílen na celkem 10-ti školách vzhledem k souběžnému probíhání některých dílen – účast pracovníka PPP Opava v 75%

Klíčová aktivita č.2 Pracovní setkání ŠPP Moravskoslezského kraje Předpoklad: pravidelné metodické schůzky ŠPP zřízených na školách v Moravskoslezském kraji schůzky koordinační skupiny pro činnost ŠPP 6 x za projekt, 2 x ročně, 120 podpořených PP Skutečnost: 6 x za projekt, 2 x ročně, 229 podpořených PP 3 schůzky koordinační skupiny pro činnost ŠPP

2009 Účinná intervence u děti úzkostných, hyperkinetických a dětí s poruchami chování – PhDr. Nora Gavendová (metodický materiál - Mapa poruch chování a strategie intervence) 2010 Problematika rizikových projevů chování a extremismu – Bc. David Lebeda (metodický materiál – symbolika extrémismu, rizikové projevy chování ve školním prostředí) Genetická metoda čtení, problematika ADHD a zkušenosti s Biofeedbackem – Mgr.Petra Franková - záznamové listy z vedení dítěte Návrh 15 kroků pro práci s dětmi - Mgr.Andrzej Toman - praktické seznámení s konceptem řešení dětských problémů, metodický postup (Kids´Skills) 2011 Problematika multikultury v české škole - Mgr.Lucie Stanjurová, Mgr.Hana Tichá tradice, odlišnosti, transkulturní přístup, práce s žákem s cizincem, možnosti podpůrného vedení – materiály na CD Jak pomoci dětem a žákům se speciálními vzdělávacími potřebami v prostředí současné školy – Bc. Lada Červeňáková – seznam vybrané romistické literatury 2012 Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami a školská legislativa – Mgr. Jarka Grosmanová

Klíčová aktivita č.3 Výcvik pro školní speciální pedagogy Instrumentální obohacení Ravena Feuersteina (FIE) -Obsah instrumentů: Uspořádání bodů, Porovnávání, Orientace v prostoru I, Analytické vnímání Předpoklad: - 20 PP, 200 podpořených žáků se SVP Skutečnost: - 20 PP, 207 podpořených žáků se SVP

Výcvik pro školní psychology a spec.pedagogy ve školní mediaci Předpoklad: - 10 PP, 100 hodin výcviku, 100 podpořených žáků škol Skutečnost: - 10 PP, 100 hodin výcviku, 100 podpořených žáků škol Společný výstup: - Sborník využití metody FIE a Mediace ve školské praxi (sborník kazuistik)

Plnění monitorovacích indikátorů v rámci jednotlivých škol FIE Mediace Celkem ZŠ TGM Opava, Riegrova ZŠ a MŠ Český Těšín, Komenského ZŠ Vítkov, Komenského ZŠ Třinec, D.a E. Zátopkových ZŠ Odry, Komenského ZŠ Havířov-Město, 1. máje ZŠ Český Těšín, Slezská ZŠ Orlová-Lutyně, Mládí ZŠ Orlová-Lutyně, U Kapličky ZŠ a MOG Bruntál, Školní ZŠ a MŠ Ostrava-B. Les, B. Dvors ZŠ Karviná-Ráj, U Lesa ZŠ Ostrava, Matiční12 012

FIE Mediace Celkem ZŠ a MŠ Karviná, Prameny12012 ZŠ a MŠ Český Těšín, Masarykovy sady 50 5 ZŠ Havířov-Město, Žákovská12012 ZŠ Opava, B. Němcové ZŠ Frýdek-Místek, ČSA 07 7 ZŠ Opava, Vrchní12012 ZŠ Havířov-Bludovice, Frýdecká13013 ZŠ Karviná, Družby 04 4 ZŠ a MŠ při ZZ Opava SŠ Ostrava-Poruba, prof. Matějčka 30 3 ZŠ Karviná, Borovského14721 PPP Opava17017

Individuální konzultace pro školní spec.pedagogy a školní psychology Předpoklad: - osobní, telefonická a písemná forma, 60 podpořených PP celkem Skutečnost: - nejčastěji osobní a telefonická forma, 110 konzultací, 70 podpořených PP celkem

Děkuji za pozornost.