RES - COMPASS Průvodce kariérou v oblasti obnovitelných zdrojů energie Ing. Kateřina Pazderů, Ph.D. ČZU v Praze IEE/07/574/SI2.499064.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropa 2020 Integrované směry
Advertisements

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
ALT – „Automotive Language Training“ PREZENTACE PROJEKTU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Vstup absolventů středních škol na trh práce
(Ne)vzdělanost v soukromém podnikání
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Memorandum o celoživotním učení
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Nástroj změny v místním prostředí
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
Pedagogické kompetence 6. října 2014 Caroline Kearney vedoucí manažerka projektů & analytička vzdělávání.
Koordinační centrum pro EQF Implementace EQF v Evropě – současný stav Valná hromada AVOŠ, 19. dubna 2012 Milada Stalker
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
POLITICKÝ A EKONOMICKÝ VÝVOJ EVROPY
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
Znalosti a inovace: budou díky strategii Evropa 2020 silnějším motorem konkurenceschopnosti? Ing. Karel Mráček, CSc., Institut evropské integrace, NEWTON.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
1 © by GfK SE 12/14 Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – prosinec 2014 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise.
1 © by GfK SE 09/14 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – září 2014.
Historický vývoj EU Petra Henychová.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Přestože trh s fototermálními systémy neustále vzrůstá, cíle stanovené Evropskou komisí k roku 2010 nebude jednoduché splnit (White Paper, 2003: přechod.
Page 1 Energetická závislost EU - Možná řešení - Daniela Štoková.
Strategie pro růst a zaměstnanost EU 2020 Richard Kadlčák Útvar ministra pro evropské záležitosti Odbor koordinace evropských politik.
DIGITÁLNÍ KOMPETENCE ŽÁKŮ A UČITELŮ Martina Kupilíková, Zdeněk Heteš Dům zahraniční spolupráce.
Mládež v pohybu – iniciativa strategie Evropa 2020.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Energetická politika Mgr. Oldřich Hájek. Specifika energetické politiky Hybridní povaha politiky Hybridní povaha politiky Ve smlouvě o EU i o EHS není.
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2008 Tisková konference.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
zpracovaný v rámci projektu
Nástroj změny v místním prostředí
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Nástroj změny v místním prostředí
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Nástroj změny v místním prostředí
Transkript prezentace:

RES - COMPASS Průvodce kariérou v oblasti obnovitelných zdrojů energie Ing. Kateřina Pazderů, Ph.D. ČZU v Praze IEE/07/574/SI

RES COMPASS je projekt trvající 27 měsíců, od října 2008 do 31. prosince 2010, financovaný Evropskou komisí programem Inteligentní energetická Evropa. RES COMPASS sdružuje osm partnerů ze šesti evropských zemí:  IDEC, Hlavní úřad pro sekundární vzdělávání (Řecko),  Phoenix solar (Řecko),  ČZU (Česká republika),  CLER (Francie),  BDSP (Velká Británie),  VTT (Finsko),  Cenifer (Španělsko).

Cíle projektu RES COMPASS:  Vytvoření příznivých podmínek pro rozvoj vzdělávání v oboru energií, a to v sekundárním nebo vyšším vzdělávání, usnadněním přístupu středoškolských a vysokoškolských studentů ke znalostem a dovednostem potřebným pro práci v sektoru OZE.  Zlepšit v Evropě míru povědomí o vzniku povolání v sektoru obnovitelných energií.  Zpřístupnit informace o kariéře na těchto pozicích.  Zvýšit zaměstnanost v tomto sektoru.  Přispět k rozvoji sektoru obnovitelných energií. Hlavní cíl projektu: Rozvoj a podpora pracovních míst a povolání v sektoru obnovitelných energií.

Odkaz na webovou aplikaci: