Pávi jsou odnepaměti chováni pro nevšední krásu. Dnes se s nimi můžeme setkat převážně v zámeckých parcích. Jsou krásní, zvídaví a dokonce hlídají!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝLET NA PŘÁNÍ | 17. –
Advertisements

Stáž v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno navštěvuje kočku jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
Udělej si čas na snění…. Udělej si čas na krásné večerní a ranní procházky….
PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ (Pu)
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno ji navštěvuje jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
PTÁCI Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2012.
Fraktální geometrie Podivné a krásné vzory - nepředstavitelné!
Kam s ním? Stromovka Když jsme přišli do Stromovky, hned na prvním rohu byl koš, což je v pořádku. Šli jsme však po vedlejší, dlouhé cestě, která odpadkovými.
Dřeviny – listnaté stromy
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
KRÁSA KOLEM NÁS Jako kýč jsou v umění označována díla, která jsou příliš okázalá, rušivá. Jedná se také o laciné napodobeniny a nekvalitní ztvárnění určitých.
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
Ptáci okrasných zahrad a parků 1
Sojka obecná Garrulus glandarius.
Ekosystém Prchalová, K..
venkovská, městská, chráněná krajinná oblast
Pyšný jako páv.
Tiger Indický Presentace od: Vojtěcha Bence Výskyt
Pohled na Prahu očima J.Hausera  Kromě památek skrývá Praha mnoho dalších věcí, jednou z nich jsou krásné ženy!!
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Ostrov Mainau Německo.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
Union & Find Dáno N objektů rozdělených do disjunktních množin. Úlohy: 1.Zjistěte, zda 2 objekty jsou ve stejné množině 2.Spojte 2 množiny Dotazů i objektů.
Návštěva zoo Denisa Kukrálová. Malý Tomášek měl narozeniny. Přál si malou opičku. Maminka mu řekla, že opičku nedostane, protože je moc drahá a doma by.
PTÁCI.
O NÁS smlouvy Naše auta v Jablonci nad Nisou Ulice-Arbesova 440.
Ptáci sadů a ovocných zahrad (2)
Anakondy.

DINOPARK OSTRAVA DNE SE I. A II. TŘÍDA ZÚČASTNILA ŠKOLNÍ EXKURZE DO DINOPARKU OSTRAVA. POČASÍ NÁM PŘÁLO, A TAK SI DĚTI MOHLY VYCHUTNAT PROHLÍDKU.
Vsetín Město ve kterém žiji
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Přírodní krása Rakouska...
VEVERKA OBECNÁ Veverky jsou lesní savci.Kteří jsou zbarveni do hnědé a šedé barvy.Ve většině případů se vyskytují v Evropě a v Asii.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů
Veverka známá - neznámá. Vzhled velikost 19 – 23 cm velikost 19 – 23 cm hmotnost 250 – 300 g hmotnost 250 – 300 g střapce chlupů na ušních boltcích střapce.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
JÁ JSEM TVÉ STÁŘÍ, …pozvi mě dál… a těš se, protože: budeš mít moře času, ale žádný nápad, co s ním udělat.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Svět a lidé kolem nás Eliška Švihlová. LIDÉ s PŘÍRODOU Lidé občas dělají nezdravé věci které jsou nebezpečné jak pro ně tak i pro přírodu jako třeba KOUŘENÍ.
Žahavci – žahaví dravci
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
ČÍSLA KOLEM NÁS.
Zaokrouhlování desetinných čísel
Obsah geometrických útvarů
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Národní park Vysoké Tatry
Etologie ptáků.
BROUCI.
Co jsou to podstatná jména?
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má
Veverka známá - neznámá
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Tak jsem se zase vydal po dlouhé době k našemu rybníčku, Chtěl jsem vidět, jak tam začíná podzim. Tak se také podívejte.
…..NA „TREKOVÝ OKRUH“ PO SLOVENSKÝCH HORÁCH……
Rostliny - význam a jejich dělení.
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C56Čj6_Číslovky
HRABAVÍ.
Odpady a příroda.
Transkript prezentace:

Pávi jsou odnepaměti chováni pro nevšední krásu. Dnes se s nimi můžeme setkat převážně v zámeckých parcích. Jsou krásní, zvídaví a dokonce hlídají! Dominantní páv je ochráncem pávic, oznamuje tudíž každou cizí návštěvu. Jako první vzlétne na strom a začne hlasitě upozorňovat na nebezpečí.

Pávi i přes poměrnou velikost a hmotnost, slušně létají. Ulétnou až dvě stě metrů, a také dobře běhají. Ale protože ve svém teritoriu dostávají potravu, nemají k létání mnoho důvodů. Let a běh jsou jejich obranou před dravci. Najít pak cestu domů je jejich přirozený instinkt. Málokdo ví, že pávi jsou chováni již tisíce let. Lze je držet ve velmi prostorných voliérách, parcích a zahradách.