Kontrola podmíněnosti Shrnutí klíčových informací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Organizace ochrany přírody v ČR
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Aktivity v zájmu zvyšování bezpečnosti půdy Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Hroznová 2, Brno Veronika Večeřová www.ukzuz.cz.
Kontrola podmíněnosti Pravidla pro správnou zemědělskou praxi a dodržování zákonných norem pro příjemce dotací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství 1.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Registrace podle EMAS III
Soustava veřejných rozpočtů II.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Kontrola podmíněnosti
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond pro.
Předsednictvo RVŠ 17. ledna 2013 JUDr. Lenka Valová.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Nové požadavky pro zemědělské podniky v oblasti cross compliance Ing. Martina Svobodová Agroteam CZ s.r.o.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
CROSS-COMPLIANCE Milan Kouřil DAPHNE ČR – Institut aplikované ekologie Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zákon o regulaci reklamy AIFP podporuje novelu zákona jako celek - dílčí výhrady.
Legislativní minimum veterinárního lékaře – specialisty na nemoci prasat P. Chloupek J. Bernardy 2010.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Kontrola podmíněnosti Pravidla pro správnou zemědělskou praxi a dodržování zákonných norem pro příjemce dotací Martin MISTR vrchní ředitel sekce environmentální.
Zákonné požadavky na hospodaření SMR Minimální požadavky pro AEO Ing. Jan Dvorský
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Kontrola podmíněnosti pravidla pro správnou zemědělskou praxi a dodržování zákonných norem pro příjemce plateb Jan Dvorský poradce náměstka ministra Ministerstvo.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Novela veterinárního zákona
Kontrola dodržování zákonných požadavků na zemědělské hospodaření
Nová zpráva auditora Implementace v ČR Jiří Pelák Komora auditorů ČR.
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Evropská dimenze legislativy
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
PREZENTACE MODULU AGROEVIDENCE
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Základní registr prostorové identifikace
Legislativní pravidla vlády I - úvod
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků II
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Kvalita sociálních služeb Markéta K. Holečková, MPSV
Transkript prezentace:

Kontrola podmíněnosti Shrnutí klíčových informací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství

SHRNUTÍ KLÍČOVÝCH INFORMACÍ ŽÁDNÉ KONTROLY NAVÍC × Povinnosti vyplývající ze vzájemného plnění nejsou v ČR novinkou, staly součástí národních právních předpisů vstupem ČR do ES. × ‏Systém vzájemného plnění nenahrazuje zákony, který platí v ČR již řadu let a jsou běžně kontrolovány odpovídajícími kontrolními úřady (např.ÚKZÚZ, SRS, ČPI, SVS, ČIŽP). Ministerstvo zemědělství

SHRNUTÍ KLÍČOVÝCH INFORMACÍ MINIMÁLNÍ ROZSAH KONTROL Budou kontrolována pouze pravidla, která ES k vyžaduje, tj. prvních 8 nařízení a GAEC. CO SE BUDE KONTROLOVAT OD ) Ochrana volně žijících ptáků 2) Ochrana podzemních vod před znečištěním nebezpečnými látkami. 3) Používání čistírenských kalů v zemědělství 4) Nitrátová směrnice 5) Ochrana přírodních stanovišť 6) – 8) Označování a identifikace hospodářských zvířat AEO CC × Minimální požadavky pro používání přípravků na ochranu rostlin. × Minimální požadavky pro používání hnojiv. Ministerstvo zemědělství

SHRNUTÍ KLÍČOVÝCH INFORMACÍ MINIMÁLNÍ ZÁTĚŽ PRO FARMÁŘE × Všechna pravidla mohou být kontrolována v minimálním možném čase, tj. v průběhu jednoho až dvou dní. ŽÁDNÁ PŘEKVAPENÍ × Jasné kontrolované požadavky × Školení × Informační brožura × O kontrole bude farmář předem informován. Ministerstvo zemědělství

SHRNUTÍ KLÍČOVÝCH INFORMACÍ LEGISLATIVNÍ PROCES:  Je připravena novela zákona o zemědělství, která definuje kontrolní organizace pro CC, obsah zprávy o kontrole a její předávání platební agentuře včetně nakládání s osobními údaji.  Je připraven návrh nařízení vlády, který řeší způsob vyhodnocování zpráv o kontrole a nařízení vlády ke krajinným prvkům. Ministerstvo zemědělství