Obrázky Rybky Vodní rostliny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Advertisements

RYBY.
Dravé ryby.
Prvouka 3.ročník Gabriela Mikulková 2012
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: ŽAHAVCI VY_inovace_32_PR6_18
Hloubky Ryb
ROHÁČ OBECNÝ.
Autor:Jan Pála Sponzor.Wikipedie.cz
Obojživelníci Zástupci.
OBOJŽIVELNÍCI
Zoologická zahrada Východ ZOO.
charakteristika obojživelníků
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Kmen: PRVOCI.
Rákosník seychelský Pomocníci – jen dcery Odchov mladších sourozenců Nedostatek potravy 80% synů Dostatek potravy 80% dcer.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Akvárium a Rybky Eliška Valentová
… je malá, hezká a říkám jí Amálka
Pří_171_Rozmanitost přírody_Kapr Autor: Mgr. Eliška Galíková
Živočichové rybníka KROUŽKOVCI.
velemlok obrovský – Andrias japonicus
Pří_171_Rozmanitost přírody_Kapr Autor: Mgr. Eliška Galíková
zpracování ve dvojicích
OBRATLOVCI RYBY.
AGAMY JEŠTĚŘI.
Vybrané chované a divoké formy akvarijních ryb
Chovaní ryb David Bitta.
- Oblast poloostrova Zadní Indie a Malajského poloostrova
NAŠI OBOJŽIVELNÍCI Obr.1.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Život v oceánech a mořích.
Obratlovci obojživelníci.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
ŽAHAVCI - ŽAHAVÍ DRAVCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
BAHNÍK VÝCHODOAFRICKÝ úhořovitý tvar těla hřbetní, ocasní a řitní ploutev splývají v lem Zajímavosti: dýchá párovými plicními vaky, sucho přečkává zahrabán.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov AUTOR: Věra Konířová NÁZEV: VY_52_INOVACE_PŘÍRODOPIS 6. – 9._28.KORÝŠI TÉMA: KORÝŠI ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a základním systémem ryb. Materiál je plně funkční pouze s použitím.
Manta obrovská.
RYBY (zajímavosti) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Žahavci – žahaví dravci
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
Vosa obecná Izabela pertlíková :D.
Přírodopis: ŽAHAVCI.
Žahavci.
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
zpracovaný v rámci projektu
6.ROČNÍK Žahavci VY_32_INOVACE_ Název školy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
RYBY VY_32_INOVACE_06-55 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
BROUCI.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VY_52_INOVACE_36_ Život v oceánech a mořích
Kos Černý Michaela Špačková.
Kruhoústí, paryby Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a základním systémem kruhoústých a paryb. Materiál.
Kristýna Veselá ZŠ Holice, Komenského 100
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
ROHÁČ OBECNÝ Největší brouk Evropy Žije v dutinách starých stromů a v mrtvých pařezech v lesích a hájích. U nás se vyskytuje na Jižní Moravě.
VY_32_INOVACE_04-35 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Kristýna Veselá ZŠ Holice, Komenského 100
Transkript prezentace:

Obrázky Rybky Vodní rostliny Aquaristika

Obrázky

Rybky Klaun očkatý Klauni mají oranžovou barvu s bílými pruhy. Ze středního pruhu vybíhá špička směrem k tupé hlavě. Klaun očkatý se vytírá v páru v prostředí sasanek. Nakladené oranžově žluté jikry chrání odhodlaný samec. V páru je vždy dominantní samička. Pokud chce sameček po smrti partnerky zaujmout v sasance dominantní postavení, musí změnit pohlaví. Klauni jsou známými obyvateli biologických společenstev korálových útesů. Při sebemenší známce nebezpečí se tato rybka okamžitě ukryje mezi chapadla sasanky, kde je velice dobře chráněna před svými nepřáteli. Samu rybku před bolestivým zásahem žahavých chapadel sasanky chrání vrstvička slizu, která pokrývá její tělo. Na oplátku sasance přiláká ostatní ryby. Někde v sasance si samička i sameček najdou vhodné místo, kde se samička vytře a sameček oplodní jikru. Než se ,,klauníci" vylíhnou, stará se o ně sameček. Tak samička zjistí, jestli je sameček dobrým otcem. Pokud ne, vypudí ho ze sasanky.

Rybky Bojovnice (Betta) je rod sladkovodních paprskoploutvých ryb z podřádu labyrintky (Anabantoidei) a čeledi guramovití (Osphronemidae). Bojovnice pocházejí z jihovýchodní Asie – z Thajska, Laosu, Kambodže, Vietnamu, Malajsie, Singapuru, Bruneje a Indonésie. S více než šedesáti vědecky popsanými druhy se jedná o nejbohatší rod labyrintních ryb vůbec. Typovým druhem je bojovnice jávská (Betta picta). Nejznámějším druhem rodu je ale bojovnice pestrá (Betta splendens), která patří mezi nejoblíbenější akvarijní ryby a byla vyšlechtěna do mnoha ozdobných forem. Samci tohoto jsou dobře známí vzájemnou agresivitou. Ta je v jejich domovině využívána při tradičních rybích zápasech a celému rodu dala české jméno. Všechny bojovnice mají dobře vyvinutou péči o potomstvo. Podle typu péče lze bojovnice rozdělit na dvě velké skupiny. Samci asi čtvrtiny nebo pětiny druhů včetně nejznámější bojovnice pestré (tzv. pěnové nebo bublinové bojovnice) staví pro své jikry a nerozplavaný plůdek pěnová hnízda. To je u bojovnic pravděpodobně fylogeneticky původní forma péče. Samci většiny druhů včetně typové bojovnice jávské (tzv. tlamovcové bojovnice) opatrují oplozené jikry a nerozplavaný plůdek v tlamě. Roku 1981 bylo navrženo vyčlenění tlamovcových bojovnic do samostatného rodu Pseudobetta.[1] Podle současných poznatků však tlamovcové chování vzniklo u bojovnic několikrát nezávisle a rod Pseudobetta by tudíž byl nepřirozeným (polyfyletickým).

Koníček mořský Koníček mořský či také koníček mořský skvrnitý (Hippocampus guttulatus; Cuvier, 1829) je druh mořské ryby z čeledi jehlovitých, která je známá svým netypickým tvarem těla a hlavy, jež částečně připomíná hlavu koně. Jedná se o malou rybku o velikosti okolo 15 cm, která žije v oblasti severovýchodního Atlantského oceánu. Vyskytuje se převážně u dna, kde pomocí chápavého ocasu žije přichycena k řasám či rostlinám a rypcem nasává vodu z níž filtruje potravu v podobě drobných korýšů a planktonu.