Édith Piaf Autor: Simone Berteaut Žánr: Biografie 1. vydání: 1969

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Quelle couleur est-ce? Doplň.
Advertisements

Muž: Když ona byla tak omezená, že jsem ji prostě musel zabít. Soudce: Vždyť to, co nám teď říkáte, váš čin ještě přitěžuje. Jestli nechcete, aby vás přísedící.
Řazení událostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Grammaire – être Complète.
Paříž Prezentace 5.B.
Významné osobnosti fyziky a chemie
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:9.12.
Francouzský fyzik a matematik
Představitel skupiny lumírovců
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Napoleon Bonaparte ( ) Martina Hejretová 3.A.
BOHOVÉ OLYMPU dějepis.
Prévisions météo Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Antoine Henri Becquerel
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Oddělení nebe a země Louis Martine 22. srpna července 1894 Zélie Guérinová 23. prosince srpna 1877.
1. Zazni dnes Hospodinu chvála, | Bůh v lásce nám se podává | a milost jeho neskonalá | na věky s námi zůstává. | Hlas spasení | a věčná chvála zástupy.
Shakira.
VY_32_INOVACE_ČJ. 7.17_Jagues Prevért, bajka, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková.
Interjections Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
1. Duše moje chválu stále zpívá o veliké lásce tvé, duše moje chválu stále zpívá a o veliké té lásce tvé. Já radost mám, že zpívat smím, že jsi, Jezu,
Expressions avec le verbe AVOIR Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj.
1. Ó kéž bych tisíc jazyků měl | a tisícerá ústa k nim, | bych lépe než kdo jiný uměl | ze hloubi srdce s plesáním | vždy novou vynést píseň chval o tom,
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Dětská sobotní škola Les liens de la Grâce Los eslabones de la Gracia Pouta milosti.
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
1. Mám v nebi Otce a dobrého Pána, on sám lidské strachy a bolesti zná. On dává mi sílu hned každého rána a já šťasten jdu, kam mne Pán posílá. Já mám.
Pronoms Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro.
Poser une question Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Article partitif Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Enigmes Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Francouzská hudba Ema Veselá, tercie.
Réalisation: Lenka Manová
Křížovka – příbuzenské vztahy
1. Oslavuj Pána vší slávy a králů všech Krále, píseň i život ať vyznívá k Boží jen chvále. Shromažďme se, k radosti povbuďme se, slavme všemocného stále!
1. Hvězdou mojí jasnou, | na niž rád vždy zřím, | skálou mojí pevnou, | věrným vůdcem mým, | cílem mého žití, za nímž pospíchám, | chlebem jenž mne sytí,
Wolfgang Amadeus Mozart v Salzburgu
ŠANSON. HUDEBNÍ DIVADLO. MUZIKÁL. ŠANSON HUDEBNÍ DIVADLO MUZIKÁL test zpíváme hrajeme.
Přejatá vlastní jména Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření
Jean François Millet a Barbizonská škola Vladimír Sobota.
Nicolas Flamel. Možná jste o něm slyšeli, ale většina z vás zřejmě ne. Fanoušci Harryho Pottera jeho jméno zaslechli a pokud někdo z vás četl Alchymistu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_George Orwell TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
Romain Rolland Aneta Kozlová Septima
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
Alchymista Paulo Coelho.
Demi Lovato.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Paříž Paris Mgr. Jiřina Boušková.
Boris Vian.
VY_32_INOVACE_04_Literatura 19. století Romantismus
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/15
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1A_09
Procházka Paříží.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Kabaret „Dejiny francúzskeho kabaretu, to je kus života spevavého národa, tak ako miloval a tak ako bojoval.“ Karolína Paulíková 2012/2013.
EDITH PIAF šansón – 9.ročník.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Procházka Paříží.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Šimon Molák, 9.A Garant: Mgr. Jan Gryc
Transkript prezentace:

Édith Piaf Autor: Simone Berteaut Žánr: Biografie 1. vydání: 1969 Téma: vzpomínání nevlastní sestry na život slavné šansoniérky Kniha vydaná v roce 1990

Édith Piaf * 19. prosince 1915 v Paříži † 11. října 1963 v Grasse francouzská šansoniérka vlastním jménem - Édith Giovanna Gassion

Dětství vyrůstala u babičky v Normandii, kde zjistili, že je slepá po uzdravení začala vystupovat se svým otcem na ulici v Paříži poté se osamostatnila a začala zpívat se svou nevlastní sestrou Simone

Kariéra 1935 Louis Leplée objevil Edith dostala pseudonim La Mome Piaf najala si Raymonda Assa, aby ji pomohl s kariérou přejmenovala se na Edith Piaf po válce se stala mezinárodní hvězdou

Nejznámější písně 1936 – Mon légionnaire (Můj legionář) 1936 – Le Fanion de la Légion (Vlajka legie) 1940 – L’Accordéoniste (Harmonikář) 1945 – La vie en rose (Život v růžovém) 1945 – Les Trois Cloches (Tři zvonky) 1947 – Une chanson á trois temps (Píseň třech období) 1949 – Hymne á l’amour (Hymna lásky)

1951 – Padam…Padam… (Tra-la-la) 1952 – Mon manége á moi (Já a moje jeviště) 1954 – Sous le ciel de Paris (Pod pařížským nebem) 1956 – Les Amants d’un jour (Milenky na jednu noc) 1957 – La Foule (Zástup) 1959 – Milord (Milostpán) 1960 – Mon Dieu (Můj Bože) 1960 – Non, je ne regrette rien (Ničeho nelituji)