William Shakespeare 1564 * + 1616.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Josef Čapek.
Advertisements

Josef Kajetán Tyl.
Stanislav Sedláček.
První dějství – opona se zvedá
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
William Shakespeare.
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
Kdo to byl William Shakespeare
Bratři Čapkové.
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství Rubico,
Český spisovatel, novinář,
Wolfgang Amadeus Mozart
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Josef Kajetán Tyl
Anglický spisovatel; největší anglický i světový dramatik; vystudoval gymnázium; v devatenácti letech se oženil s Anne Hathaway otec tří dětí roku 1585.
ANEŽKA ČESKÁ ( až 1211 – ) Karel Bušta Sexta.
Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Renesance – Anglie Střední odborná škola Otrokovice
Nebezpečí na internetu
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_41_8TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Slovesná tvorba v době baroka 6. Divadlo svět J. S. Bach: Matoušovy pašije, Ježíš Nazaretský.
OTA PAVEL Praha Praha Obrázek
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_10 Tematická.
Moje Rodina Sára Bolacká.
Tudorovci Miriam Janků.
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství Rubico,
William Shakespeare (1564 – 1616).
DÁVNÉ ŽENY V EGYPTĚ nejen obyčejné ale také slavné, posvátné, panující
4.Února 1808, Kutná Hora 11.července 1856, Plzeň český dramatik, novinář a spisovatel.
Jan Amos Komenský ( ) Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval,
Emil František Burian
William Shakespeare.
Anglická renesanční literatura Mgr. Ludmila Růžičková
Karel Čapek.
Wolfgang Amadeus Mozart v Salzburgu
. „Kdo nemá peněz je chud, kdo nemá druha je chudší, kdo nemá srdce je nejchudší.“ „Kdo nemá peněz je chud, kdo nemá druha je chudší, kdo nemá srdce je.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_12_LITERATURA.
WILLIAM SHAKESPEARE (1564 – 1616) Pavel Trtílek ( )
pokřtěn 26. dubna 1564 zemřel 23. dubna 1616 William Shakespeare se narodil a vyrůstal v městečku Stratfordu nad Avonou. V 18 letech se Shakespeare oženil.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_101 Téma hodiny: William Shakespeare Doporučeno pro: 8.
Tento materi á l byl vytvořen r á mci projektu EU pen í ze š kol á m Operačn í ho programu Vzděl á v á n í pro konkurenceschopnost Název školy:Základní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
William Shakespeare 26. dubna 1564 − 23. dubna 1616 významný anglický básník a dramatik, klíčová postava moderního evropského dramatu Autorem materiálu.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
WILLIAM SHAKESPEARE (1564 – 1616)
Vypracoval: Ondřej Dutka
DĚTI KARLA IV. ODKAZ OTCE VLASTI Mgr. Pavel Vaníček
Druhy číslovek – číslovky základní, číslovky řadové
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Kateřina Křížová
Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal
Název školy: Základní škola Netvořice
William Shakespeare 26. dubna 1564 − 23. dubna 1616
ŠABLONA III/2 MIKOLÁŠ ALEŠ
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Reálie anglicky mluvících zemí
Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka.
Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
Autor? Narozen se Stratfordu Spolumajitel divadla Globe
Václav Havel Co jste ještě nevěděli.
Autor.Pigo.Pavel Polách
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_16
Johann Sebastian Bach Eisenach – Lipsko
Transkript prezentace:

William Shakespeare 1564 * + 1616

William Shakespeare se narodil 23. 4 William Shakespeare se narodil 23.4. 1564 ve Stratfordu nad Avonem jako třetí dítě rukavičkáře Johna Shakespeara. Měl jednu sestru a jednoho bratra. V mládí se toulal po lesích a po polích, což vedlo k jeho lásce k přírodě, odrážící se v jeho hrách.

V 18 letech se oženil s Anne Hathawayovou, která byla o 8 let starší V 18 letech se oženil s Anne Hathawayovou, která byla o 8 let starší. S ní měl 2 dcery, Susan a Judith. Judith měla dvojče, které se jmenovalo Hamnet, ale zemřelo rok po narození.

William Shakspeare odešel v dospělosti do Londýna, kde začal přepracovávat staré hry, ale brzo začal se psaním vlastních her. V roce 1599 koupil se 6 členy divadelní společnosti divadlo Globe

V roce 1613, během představení hry Jindřich VIII, bylo divadlo Globe zničeno požárem. Smutnému Williamovi nezbylo nic jiného než koupit menší divadlo jménem Blackfriars.

Poté se William vrátil do Stratfordu, a protože si vydělal dost pěnez na byt, tak si ho zde pořídil. Will zemřel v den svých 52 narozenin, v kolektivu svých přátel, důvody neznáme. Byl pohřben v místním kostele Trinity, kde je jeden ze dvou autentických portrétů Williama Shakespeara.