Národní srovnávací zkoušky v přijímacím řízení na VŠ S sebou - test OSP NSZ = Národní srovnávací zkoušky OSP = Test obecných studijních předpokladů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení.
Podpora studentů s SPU na MU
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Smysl, zkušenosti a další vývoj Národních srovnávacích zkoušek RNDr. Ondřej Šteffl, CSc
STÁTNÍ MATURITA – MOŽNÝ NÁSTROJ STRATEGICKÉHO PARTNERSTVÍ S VŠ
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Národní srovnávací zkoušky (NSZ)
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
Metody zpracování vybraných témat (projektů)
Poradce 2010 Bob Kartous 7. dubna 2010, Brno. Znáte odpověď na dotaz studenta? 1.Co je to TSA? 2.Jaký je rozdíl mezi testem OSP a TSP? 3.Dokážete vyjmenovat.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Digitální repozitář eVŠKP na Univerzitě Karlově v Praze v roce 2007 Mgr. Eva Březinová Brno,
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
1 Fakultní ZŠ Olomouc, Tererovo nám. 1 VÝHODY PRO ŽÁKY SPORTOVNÍCH TŘÍD.
Systém podpůrných služeb Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC UK kontaktní osoby na příslušných fakultách studijní oddělení příslušných fakult.
Změny v přijímacím řízení na VŠ Proč je to Vás důležité. Vedle RVP, správního řádu, maturit, přijímacích zkoušek z kvarty do kvinty, testů Scio,… NSZ =
dotazníkové šetření na vysokých školách
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Podklad pro diskusi o platbách za výuku RKD
Zpráva o činnosti předsednictva 9. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 21. března 2013 Lenka Valová.
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2013 doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Květen 2012.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG Řešitel: Vladimíra Zádová Datum:
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Lucie Viktorová & Miroslav Charvát
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Kdo (ne)udělá maturitu? Co to znamená pro vysoké školy Jan Koucký.
Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2016/2017.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
Projekt VEKTOR Jihlava, Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
Počty přijímaných studentů a absolventů na Pedf UK PhDr. Lenka Felcmanová, Ph.D.
1 Přijímací řízení do SŠ 2016/2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Elektronické žádosti na studijní oddělení
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Budoucnost odborného školství
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Liberecký inspektorát ČŠI
tisková konference CERMAT dne
Národní srovnávací zkoušky v přijímacím řízení na MENDELU LDF
Přírodovědecká fakulta UJEP
Přípravné kurzy (programy) a další nabídka k přijímacím zkouškám na UK v akademickém roce 2018/2019 Informační, poradenské a sociální centrum UK Mgr.
Transkript prezentace:

Národní srovnávací zkoušky v přijímacím řízení na VŠ S sebou - test OSP NSZ = Národní srovnávací zkoušky OSP = Test obecných studijních předpokladů

Roky 1996 až 2006 NSZ se poprvé konaly Do roku 2006 bylo provedeno zkoušek Scio 1997 až 2003 PZ pro FI MU Scio od roku 1999 PZ na FSS MU Scio od roku 2005 PZ na PF UK a OU Kolem desítky fakult každoročně přihlíželo k NSZ v PŘ

Rok 2007 NSZ z 5 předmětů (OSP, ZSV, Aj, Nj, Ma) Ve třech termínech (24. 3., a ) Na 20 místech v ČR a 3 na Slovensku Předpokládaný počet zkoušek –

Test OSP Podle modelu testu GRE (Graduate Record Examinations), který se užívá v USA desítky let. Testuje mj. schopnosti: práce s textem (přesné porozumění, slovní zásobu, vztahy v textu), práce s informacemi (vyhledání, přesné vyhodnocení, kombinování) logického uvažovaní (přesné vyvozování, práce s více podmínkami) práce s kvantitou (proměnná, operace, funkce, grafické vyjádření kvantity) Viz ukázka

Opatření pro důvěryhodnost NSZ Vývoj testů podle standardizované metodiky ISO let zkušeností Transparentnost průběhu a vyhodnocení Kontrola uchazeči Nezávislá revizní komise

Využití fakultami - NSZ povinné Hlavní část svých přijímacích zkoušek nahradí fakulta výsledkem z NSZ. Uchazeč je může absolvovat opakovaně. Na jednu účast dostane poukázku od fakulty, na kterou se přihlásil, případné další účasti si hradí sám. V přijímacím řízení se mu započte nejlepší výsledek.

Využití fakultami v roce fakult – NSZ jsou pro uchazeče povinnou součástí PŘ: PedF ZČU, NHF VŠE, FHS UHK, FSS MU, FF UP, PedF OU, PřF OU, ZSF OU a FMK UTB. V roce uchazečů 15 fakult – k výsledkům NSZ přihlížejí: informatika, elektro, technika, strojní + Práva UK – kompletní zajištění PZ

Rok 2008 O plném využití uvažuje dalších 24 fakult např.: PedF UK, PedF TU, PedF UJEP, FKatolT UK, FTK UP. O přihlížení uvažuje dalších 46 fakult – většina technických Ne: umělecké, většina lékařských, jednotlivé

Okamžité přínosy pro fakulty Úspora práce Omezení rizika Zaručená kvalita testů i průběhu Spolehlivý výběr uchazečů Výhody pro uchazeče Náklady (> když bez práce; < když s prací) Upřesnění počtu zapsaných

Střednědobé přínosy Nastavení „laťky“ jednotlivých fakult Stabilizace počtu uchazečů a zapsaných Přehlednější podmínky pro uchazeče Lepší celorepublikové využívání studijního potenciálu uchazečů

Dlouhodobé důsledky Změny ve výuce na středních školách Postupná diferenciace fakult

Přínosy pro uchazeče Několik pokusů Odpadá cestování Transparentní podmínky Rovné možnosti přípravy Kvalifikovaná možnost volby školy

Rizika fakult Přetrvávající socialismus v názorech Změna struktury přijatých Vyzrazení testů Scio zkrachuje

Je to revoluce v PŘ? Tři změny: 1. Outsourcing zkoušek 2. Sjednocení zkoušek pro mnoho fakult 3. Dominující role OSP „Revolucí“ je spíše 2 a 3 pro dlouhodobé důsledky

A co státní maturita (SM)? Souvislosti s projektem NSZ se přeceňují: V SM není a nebude OPS Pro fakulty s velkým převisem nebude SM dost rozlišující Ještě dlouho po spuštění SM ji řada starších uchazečů nebude mít

Možnosti spolupráce Rady VŠ a Scio Nezávislá námitková komise Obsah podle potřeb fakult Výběr termínů, míst, postupů,… Sjednocení postupů fakult Analýzy pro potřeby fakult či RVŠ Potřeby uchazečů (studentská komora) Informace RadaVŠ –> studenti, učitelé SŠ (UZ)

Děkuji za pozornost