15.4.20151 „Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
na výjezdním zasedání vedení Grandhotelu PUPP
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Environmentální výchova pro základní školu
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Zdravotní politika v éře globalizace
Personální řízení a jeho úloha v podniku
Facility management ČSN EN
Czech HORECA SUMMIT Výhledy hotelnictví a jeho trendy pro další období Roman Vacho generální ředitel Grandhotelu PUPP.
ASOCIACE ČESKÝCH CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR THE ASSOCIATION OF TOUR OPERATORS AND TRAVEL AGENTS OF THE CZECH REPUBLIC Balíčky jako nezbytnost rozvoje.
HORECA manažment – 31. január 2007, Hotel Kaskády, Sliač - Sielnica Roman Vacho © RV Hotel & Restaurant Consulting.
9. Strategické forum 8. – Spokojený a motivovaný tým jako základ výjimečného společenství Roman Vacho Generální ředitel Grandhotel.
hoteliéra při otevření nového hotelu
Obnovená strategie EU pro sociální odpovědnost podniků na období Komentáře a otázky Ivo Jupa.
Roman Vacho Předseda krajské sekce Národní federace hotelů a restaurací ČR generální ředitel Grandhotel PUPP Karlovy Vary, a.s. Karlovy Vary
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:II.
PERSONÁLNĚ VZDĚLÁVACÍ AGENTURA  10 LET NA TRHU  VÍCE JAK UMÍSTĚNÝCH KANDIDÁTŮ  OD ROKU 2009 ČLEN ČESKÉHO INSTITUTU PRO FRANCHISING.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Certifikace ISO 9001 v terénních službách z pohledu certifikované organizace Mgr. Lucie Brožková.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
4. Motivace 4.1 motivační koncepce 4.2 ovlivňování 4.3 dokumentace
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
PER – Burgetová Zuzana.  Jak vybrat vedoucího týmu.  Profil vedoucího týmu  Složení týmu  Co vede ke špičkovému výkonu týmu  Rozdíl mezi skupinou.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_01.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
1 Týmová práce TYMP 1/ C1 Význam týmové práce. Tým a skupina. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie.
PALIATIVNÍ PŘÍSTUP V KC aneb „Pomoz mi nést můj úděl“ Semiramis o.s. / Laxus o. s. Richard Hanus, Eva Mifková.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Darwin a divoši Evoluční psychologie
EVENT MARKETING, MICE A ŘÍZENÍ JEHO PROCESU v regionální praxi Nic nového pod sluncem Roman Vacho © Generální.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Seminář kurzů Alfa Praha Příprava a péče o kvalitní tým kurzu.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Norbert Elias (kon)figurace. konfigurace 1. život lidí ve společnosti má tvar, vytvářený silou vzájemných závislostí 2. vzájemné závislosti (interdependence)
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Základy psychologie – úvod
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
2. Úloha marketingu ve firmě
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Manager nebo leader? Management je pozice
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Vůdcovství – leadership CVIČENÍ č.2
Řízená praxe Asistence oddělení vývoje , Informatické praxe 2011, Jitka Němečková.
Cargo efekt a testování 5. a 9. tříd Ondřej Šteffl,
Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
ÚVOD DO MANAGEMENTU Zpracoval Ing. Jan Weiser. Osnova výkladu  1. Proč a jak studovat management?  2. Základní pojmy a definice Definice organizace.
„SAMOSPRÁVA 2020“ (Řešení pro budoucnost) – Zlín Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
PREZENTUJÍCÍ Projekt kraje je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Setkání.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Million Leaders Mandate
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Rozhodování jako manažerská funkce
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví
První zkušenosti s evaluací
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Transkript prezentace:

„Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín RV Hotel & Restaurant Consulting

Agenda Úvod Postavení, úkoly a úloha managera v procesu řízení HR Co se čeká od managera ? Budování týmu a výběr spolupracovníků Shrnutí

Úvod Cestovní ruch Slovenska roste Příležitost pro efektivnost oboru Nelze podceňovat a ponechat bez péče Česko je za horizontem a růst je velmi pozvolný

Úvod Náš obor jednoznačně patří do oblasti služeb Kdo nechce „sloužit“ bude mít problém Pracujeme „s lidmi pro lidi“ a to je to nejsložitější co můžeme dělat Ale o to je to zajímavější

Postavení, úkoly a úloha managera v procesu řízení HR Stojí v čele Má odborné předpoklady Společně s majitelem či investorem formuluje filozofii Je příkladem !!! Vede a řídí – je v tom rozdíl ?

Co se čeká od managera ? Co se čeká od managera ? Naplní očekávání své vlastní, ale především investora Výsledky a prací firmy zabezpečí sociální jistoty spolupracovníků Je tvůrcem image jím vedené společnosti

Budování týmu a výběr spolupracovníků Základem všeho je vzájemné pochopení se Spokojený tým jako základ výjimečného společenství Kvalitní sociální a vzdělávací program Atmosféra v týmu

Budování týmu a výběr spolupracovníků Najděte si čas připravit i mimopracovní aktivity pro členy týmu, tam se poznáte i jinak A jak tým postavit ? Hledejte spolupracovníky o jejichž postavení a práci máte jasno

Lidé pracují tak dobře, jak dobře jsou řízení nebo vedeni Neptej se proč lidé nepracují tak jak si myslíš, že by měli, ale zeptej se nejdříve sám sebe, zda pochopili co po nich chceš Jednej rovně a upřímně Sloužit je věcí cti a ne poníženosti Shrnutí

Otázka a diskuse ☺

Děkuji za pozornost a přeji Vám mnoho dalších zajímavých informací v průběhu dnešního odpoledne Roman Vacho© RV Hotel & Restaurant Consulting Kolová 1, Karlovy Vary Czech Republic