Vítáme tě na stránkách Bílého Měsíce 3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A co vlastně děláme ? …pojď se podívat…. … jezdíme ven na kolech… … lezeme po skalách.
Advertisements

2. přístav Poutíci Kolín sraz K + K
Spojené lesní školy Nejhravější instruktorská lesní škola !
Junák - středisko Karla Šimka HK
2. SMEČKA SE PŘEDSTAVUJE 2007/2008
…nasaj informace SKAUTSKÝ ROK u nás v Libereckém kraji a tak…
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Táborová základna Sedlo.
Táborová základna Sedlo II.
V této prezentaci BYCH Vám ráda pověděla něco o historii našeho pelhřimovského SKAUTU! Autor: Leri.
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Myšlenka? Aktivita? Životní styl.
20. oddíl GINKGO středisko Walden - České Budějovice
Duben 2012 – říjen  KLŠVS, VMP  Klíče pro život  lodě a vybavení (slevy apod.)  krojové doplňky  žebříček výsledků závodů  Tři jezy.
Analýza 6.dívčího oddílu Lyra a projekt Barevný svět v hrsti Julie a Koumes.
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
O R D O & I U S T I C I A oddíl skautů při 65. pražském středisku Pata a Mata jako pronajímatel a Křeček a Plundra, s.r.o jako nájemce uzavřeli.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Science fiction & fantasy
EXperimentální skautský ZávOD EXZOD.06 Junák - svaz skautů a skautek ČR.
Výchovný odbor Želvičky. Výchovný odbor „Želvičky“ Členové: Kiwi, Villda - Ratíškovice, Milka, Andy - Čejka Sketmen, Šmudla, Junior, Ryša, Hárvy – Kyjov.
Družina = parta a tým.
Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča
2. Chlapecký oddíl.
1. oddíl skautů a vlčat Slavkov
1. ODDÍL VODNÍCH SKAUTŮ L ULEČ. N ÁŠ ODDÍL Náš oddíl vnikl letos v září, protože předtím jsme byli součástí 5.ODV Vyškov V našem oddíle je: - asi 18 vlčat.
2.oddíl Slavkov Něco o Nás! Slavkov u Brna Ve Slavkově je škola J. A. Komenského a Tyršova. U Slavkova se konala významná Bitva tří císařů roku 1805.
Junák – svaz skautů a skautek ČR, okres Hodonín Akreditovaný 39 hodinový zdravotnický kurz Zdravotník zotavovacích akcí 2011 Kateřina Smerfetka Šablaturová.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Dušan Hauser. Základní informace  Cílová skupina: členové horolezeckého a tábornického kroužku při SVČ Pohořelice  Věk: smíšeného věku (8-15 let). 
Oddíl Příliv Ahojky všichni, děkujeme, že jste si našli chvilku na shlédnutí tohoto dokumentu… Na následujících snímcích uvidíte naše fotky z různých.
Jsem svobodný právě proto, že sloužím Ježíši Kristu, svému Pánu. Skautský máj 09.
Výchovný odbor Želvičky
Základ hry HEX: dva matematické výsledky Nejvýš jeden hráč vybuduje cestu. Aspoň jeden hráč vybuduje cestu.
Statutární město Opava
RS v okrese Hodonín Proběhlé akce: Zima 2013: RKLM: ne-svoboda ( ) V Uherském Hradišti na základně střediska Psohlavci 19 lidí.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_401_PODZIM Téma: PODZIMNÍ MĚSÍCE, ZAČÁTEK.
Dívčí oddíl.
172.oddíl Kunratice.
137. oddíl Havrani havrani.blanik.info oddíl Havrani havrani.blanik.info.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
SPORTOVNÍ DEN v rámci oslav 660. let obce Lešná V pátek 12. června 2015 se uskutečnil na víceúčelovém sportovním hřišti tradiční „Sportovní den“, kterého.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Školní parlament ZŠ Březová Jiří Bešťák Iva Kubelková Martina Zitková Koordinátor : Mgr. Jana Adéeová.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Jak to u nás chodí? schůzky každý čtvrtek v 7,00 hodin v učebně fyziky každý člen ŽP má svou funkci ze schůzky vedeme zápis, který tvoří zapisovatelka.
SK Slavia Praha pozemní hokej Nejstarší a nejúspěšnější klub v ČR
KONCEPCE ROZVOJE MÍSTNÍ KULTURY ZLK. ÚKOL č. 1. Koncepce rozvoje místní kultury ve Zlínském kraji na léta Dílčí úkol I – prostorová analýza.
Družina FIDOOREK působí v pelhřimovském, skautském středisku již 3 roky a nyní hledá nové tváře.
SEZNÁMIT ŽÁKY SE STÁTNÍMI SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY VÝUKOVÝ MATERIÁL ANOTACE.
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Informace z okresu 2014 Výjezdní zasedání okresu
Pusíkoviny Fotonoviny oddílu Pusík a Knoflíci z PS Nepomuk
Albert Uiblein, Dominika Bartošová, Marek Havránek, Stanislav Kish
ORIENTAČNÍ BĚH (SILVA O´ CAMP - )
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Činnost výchovného odboru
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
Vzdělávání Okresní sněm 2016
Zimní olympijské hry Klikej.
Plavecký klub Děčín.
Krajský Fotbalový Svaz Vysočina
Vzdělávání v Junáku Jiří Fait - George.
Vozíčkářské trasy KČT Labská stezka bez bariér, 18. –
20. oddíl GINKGO středisko Walden - České Budějovice
Tábor 2019 DUB.
Transkript prezentace:

Vítáme tě na stránkách Bílého Měsíce 3 Vítáme tě na stránkách Bílého Měsíce 3. oddílu Junáka – střediska Černá Růže Sezimovo Ústí. ,

O oddílu Jsme skautský smíšený oddíl, našimi členy jsou kluci i děvčata převážně ze Sezimova Ústí a Tábora, a to ve věku od 7 let. Náš oddíl je veden ve středisku 317.03 Černá Růže Sezimovo Ústí. Pokud nejedeme na výpravu či se neúčastníme jiné akce, máme pravidelné schůzky v klubovně (viz foto), a to v sobotu od 13.15 hod. do 16.00 hod. Hlavním vedoucím oddílu je Martin Doležal – Ježek, jeho zástupci jsou Alena Balášová – Užovka, Karel Hrazdíra – Upír a David Mrázek – Monty. Během vícedenních výprav a letních táborů nám pomáhají Radka Flídrová, Jana Kalenská, Olga Balášová – Borůvka a Petr Baláš – Brambora. Kromě pravidelných schůzek v klubovně pořádáme jednodenní a vícedenní výpravy a jiné akce, letní tábory, puťáky a účastníme se i akcí střediska. Našimi kultovními místy, kam jezdíme na výpravy je Isztván v Novohradských horách a Údolí skal na Jindřichohradecku (viz Foto)

Znak oddílu Ve znaku oddílu je velký modrý kruh, ve kterém je umístěn menší bílý kruh částečně překrytý modrými vodorovnými přerušovanými čárkami. Z modrého kruhu vycházejí dva bílé bizoní rohy, na koncích ztmavené. Rohy a modrý kruh jsou obtaženy černě. Oddílový znak vychází z emblému lesní modrosti (kruh a rohy). Modrý a bílý kruh představují Měsíc v úplňku a symbolizují věčnost, klid a mír, vznešenost i sílu Měsíce, přerušované čárky coby stín částečně překrývající Měsíc, představují spory a problémy, které občas dokáží narušit náladu a vztahy v oddíle.

Historie oddílu Na počátku stály 3. a 5. oddíl střediska Junáka Sezimovo Ústí, které spolu více či méně spolupracovali od letního tábora Nehonín v r. 1993. Šlo o oddíl roverů a oddíl rangers se světluškami a vlčaty, vše pod vedením Ježka, Týny a Užovky. Po letním táboře 1994 v Radeníně a po rozkladu stávajícího 3. oddílu Bílého Měsíce došlo k reorganizaci, kdy se ustavil 7. oddíl Luin Loth, jako klub rangers pod vedením Týny, a během podzimu 1994 se zformoval nový 3. oddíl vlčat a světlušek, pod vedením Ježka a Užovky. Jako úvodní schůzka stávajícího 3. oddílu Bílého Měsíce jsou považovány schůzky 3. a 10. září 1994 v klubovně, kterých se zúčastnili z mladších členů tito:   Během více než desetileté historie se kromě pravidelných schůzek v klubovně uskutečnilo velké množství jednodenních a vícedenních výprav a jiných akcí, letních táborů, puťáků a akcí střediska. V oddíle se za tu dobu vystřídalo přes 60 členů. Jako důležitá období a klíčové akce v historii oddílu je možno považovat: LST Jižná 1995 – první tábor „nového“ typu Akce č. 81 červen 1996 - první náročná vícedenní výprava na Isztvána Akce č. 96 listopad 1996 – během slavnostního ohně oddíl pojmenován Bílý Měsíc Akce č. 239 květen 2000 - poprvé vyrážíme na vodu LST Jižná/Lipka 2002 až podzim 2002 – postupný rozklad vztahů mezi vedoucími a rovery Akce č. 354 duben 2003 - GO WEST první expedice za použití pronajatého tranzitu Zde je stručná historie po jednotlivých letech, případně i fotky: (za použití souboru akce.exe) 1994-1995 LST Jižná 1995 - Hobit 1995-1996 LST Jižná 1996 - Středověk 1996-1997 LST Jižná 1997 – Zlaté údolí 1997-1998 LST Jižná 1998 - Albert 1998-1999 LST Černá 1999 – Odysseovy cesty 1999-2000 Jeseníky - puťák LST Dračí skály 2000 – Pán prstenů 2000-2001 LST Radenín 2001 – Zlaté údolí 2001-2002 Slovenský ráj - puťák LST Jižná/Lipka 2002 - Středověk 2002-2003 LST Jižná 2003 - Stavba Kanadské pacifické železnice 2003-2004 LST Jižná 2004 - Pouští a pralesem 2004-2005

Seznam členů oddílu Skutečným členem oddílu se nováček stává tím, že je mu přiděleno oddílové číslo. Podmínkou pro jeho přidělení je buď registrace coby člena Junáka v rámci našeho oddílu nebo účast na letním táboře. Po více jak 5 letech ve středisku si může člen přišít na krojový šátek erb Černé Růže, který je mu střediskem udělen za věrnost (přidělování erbu zavedeno v r. 2002). Zde jsou stávající držitelé oddílového čísla (žlutě označeni současní členové, tučně držitelé erbu Černé Růže), čekatelé označeni kurzívou: viz seznam uzsi.exe

Oddílový program Soubor plan04-05.exe

Letní tábory a puťáky Naším současným tábořištěm je louka u Deštenského potoka nedaleko obce Jižná v okrese Jindřichův Hradec. LST Jižná 1995 - Hobit LST Jižná 1996 - Středověk LST Jižná 1997 – Zlaté údolí LST Jižná 1998 - Albert LST Černá 1999 – Odysseovy cesty Jeseníky – puťák LST Dračí skály 2000 – Pán prstenů LST Radenín 2001 – Zlaté údolí Slovenský ráj – puťák LST Jižná/Lipka 2002 - Středověk LST Jižná 2003 - Stavba Kanadské pacifické železnice LST Jižná 2004 - Pouští a pralesem LST Jižná 2005 Táborové dokumenty (informační leták, přihláška, táborový řád, táborový program)

Fotky Akce 2002/3 LST Jižná 2003 Akce 2003/4 LST Jižná 2004 Akce 20045

Střediskové akce Černoha prestižní závod o nejlepšího člena střediska. Pořádáno každé 3 roky a účastnit se mohou skauti a skautky od 12 do 18 let. Úkolem účastníků je v určeném (rozsáhlém) prostoru nalézt cca 20 stanovišť a splnit na nich požadované úkoly, např. šifry, střelba lukem, vrh nožem, slaňování, logické a paměťové hry, bičování, přenášení vody v látce. je 1. ročník se konal roce 2001 v Horním Poli (Javořická vrchovina, Roštejn), vítězem byl Čvágy z 1.oddílu Jakari. 2. ročník se konal v roce 2004 na Ličově (Slepičí hory), vítězem byl Upír z našeho oddílu. Ovčín Open otevřené mistrovství Sezimova Ústí ve sjezdu a slalomu na čemkoli