VaVpI – stav a problémy F. Ježek 22. listopadu 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

OP VaVpI – Pracovní skupiny Sněm RVŠ dne 21. února 2008.
Sněm RVŠ JUDr. Lenka Valová. I. Počty studentů II. Příprava rozpočtu 2014 III. Návrh Zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti IV. Návrh.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
RIS3 MSK – stav přípravy, další postup klastrnet,
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo. Zprávy Zpráva o realizaci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace PO1 – 15 projektů za 28,7 mld.
INFORMACE Z MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK – 13/9/2012 pro předsednictvo RVŠ – 20/9/2012 na základě materiálů MV OP VK zpracovala Ivana Kraftová.
INFORMACE Z XI. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK PRAHA, pro předsednictvo RVŠ, 19. září 2013 Zpracovala: doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období listopad 2007 – únor mimořádné a 2 řádná zasedání ( a a )
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
OMC Pracovní expertní skupina
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Sněm RVŠ1 Program zasedání sněmu 1.Zahájení (prof. Haasz) 2.Zpráva o činnosti předsednictva Rady vysokých škol (listopad 2006 – únor 2007) (prof.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - úvodní rekapitulace připravili P. Popela a M. Hodulík pro sněm RVŠ
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
Informace o stavu Reformy výzkumu, vývoje a inovací v ČR František Ježek, Vladimír Haasz Rada vysokých škol Duben 2008.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
P RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen – listopad mimořádné a 3 řádná zasedání (17.5., 21.6., a )
1 Strukturální fondy EU – Operační programy VpK, VaVpI, PI Vladimír Kebo SRVŠ, Praha, 20. listopadu Sněm rady vysokých škol.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období únor - květen 2008 (2 řádná zasedání: a )
Monitorovací výbor RPS Praha, 19. června 2007 Vyjednávání NSRR a OP na období
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík 11. Předsednictvo Rady VŠ, 18.dubna 2013.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 13. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík KpSaR a LK RVŠ 9. zasedání P RVŠ, 17. ledna 2013.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období únor 2011 – květen 2011 (2 řádná zasedání: a )
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2008.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Pracovní setkání 28. června 2007
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Operační program VaVpI spuštěn
Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Screening 6 1. – 11. listopadu 2007.
Příprava operačních programů
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

VaVpI – stav a problémy F. Ježek 22. listopadu 2007

Obsah  Průběh přípravy OP VaVpI  Role RVŠ  Základní problémy  6. kolo sceeningu

Průběh přípravy OP VaVpI  Březen 2007 – oficiální předání návrhu OP VaVpI Evropské komisi (EK).  Position Paper k OP VaVpI – 14 stran připomínek a výhrad EK, na které ČR měla do konce srpna 2007 reagovat.  mimořádné zasedání RVV.  předložilo P RVV MŠMT svůj návrh reakce na připomínky EK a přepracovaný návrh OP VaVpI

Průběh přípravy OP VaVpI  Konec srpna 2007 – přerušení komunikace mezi MŠMT a RVV.  – jednání MŠMT s představiteli EK, dohoda o tzv. synergiích mezi operačními programy (odblokování OP PI).  Říjen 2007 – obnovení činnosti pracovní skupiny pro přípravu OP VaVpI

Průběh přípravy OP VaVpI  Listopad 2007 –provedení 6. kola screeningu s termínem cca 5 pracovních dní – od pátku do neděle  Prosinec 2007 – očekává se zahájení činnosti monitorovacího výboru, který schvaluje prováděcí dokumentaci apod.

Role RVŠ  Původní pracovní skupina (do března 2007) – F. Ježek (alternace V. Kebo)  Obnovená pracovní skupina (říjen 2007) – F. Ježek (alternace V. Haasz)  Monitorovací výbor – jmenován v červnu – F. Koliba (alternace B. Tremlová)  Uvedená tělesa mají 30 – 40 členů, dva zástupce VŠ (ČKR, RVŠ)

Základní problémy přípravy OP VaVpI  Chybějící kapacity MŠMT, zejména kapacity intelektuální  Problém indikátorů prioritních os  Udržitelnost projektů, financování provozu a tlak na veřejné prostředky  Problém velkých projektů – výběr projektů pro indikativní seznam  Otázka pražských vysokých škol a institucí

6. kolo screeningu projektů  Proč byl nutný screening? Absorpční schopnost Alokace zdrojů do prioritních os Zásobník projektů Nastavení indikátorů Prioritní osa Počet projektů Požadavek mld. Kč Alokace mld. Kč Noví pracovníci SREUSoukromé zdroje %26 %11 % %22 %29 % %29 %11 % Celkem

Poznámky RVŠ k verzi z , odeslány  Kritika průběhu screeningu – prakticky jen pracovních dní  Návrh na financování „náběhu provozu“ až do 25 % finanční podpory projektu  Podmíněný návrh na posílení PO 2 oproti PO 1, pokud velké projekty v PO 1 mají skutečně rysy „nezodpovědného megalomanství“  Potvrzení úrovně indikátorů a udržitelnosti nemusí být objektivní