„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

Elektronická tržiště veřejné správy dle Usnesení Vlády ČR 343/2010
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
PREZENTACE ŘSD ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Elektronizace postupů při zadávání veřejných zakázek v ČR Úvodní slovo ředitele Odboru veřejného investování RNDr. Jiří.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 1: Charakteristika MSP.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Sdružení E-TENDERS el. tržiště veřejné správy.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS

Úvod Na základě zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy, Ministerstvo informatiky (bývalý Úřad pro veřejné informační systémy; ÚVIS) koordinuje a vytváří podmínky pro podporu rozvoje elektronického obchodu v České republice.  E-procurement ve směrnících EU  Trend elektronického zadávání veřejných zakázek  Obchodování na e-tržišti  Vývoj projektu e-commerce do budoucna  Elektronické zadávání veřejných zakázek v připravovaném zákoně

E-procurement ve směrnicích EU V rámci EU je zadávání veřejných zakázek upraveno v obecné rovině ustanoveními Smlouvy ES. Smlouva ES neobsahuje žádné konkrétní ustanovení týkající se zadávání veřejných zakázek, upravuje však čtyři základní principy:  princip nediskriminace na národním základě,  volný pohyb zboží,  právo volně se usazovat,  svoboda poskytování služeb.

Směrnice týkající se veřejných zakázek můžeme rozdělit na dvě základní skupiny :  Zadávací směrnice - upravují zadávání veřejných zakázek. Zadávací směrnice sečlení podle předmětu veřejné zakázky. Existují zvláštní směrnice pro služby, dodávky a práce, které souvisejí s vymezením specifik v závislosti na předmětu veřejné zakázky.  Přezkumné směrnice - obsahují principy přezkoumání úkonů zadavatele vymezené zadávacími směrnicemi. V případě jejich neexistence by bylo přijetí zadávacích směrnic neúčelné, protože by nebyl zajištěn postup při jejich nedodržování. E-procurement ve směrnicích EU

Úprava zadávání veřejných zakázek z pohledu e-commerce Jak již bylo uvedeno výše, v České republice se zadávání veřejných zakázek řídí zákonem č.194/1999 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Zakázky do dvou milionů korun, tzn. zakázky malého rozsahu, lze zadat jedinému dodavateli za cenu v místě obvyklou, přičemž není třeba prokazovat kvalifikační předpoklady dodavatele (§ 49b). Na základě jmenovaného usnesení vlády č. 683/2002 jsou správci kapitol státního rozpočtu povinni uskutečňovat veškeré objednávky a nákupy informačních a komunikačních technologií do 2 mil. Kč bez DPH prostřednictvím elektronického tržiště pro subjekty veřejné správy, čímž se významně zvyšuje efektivnost a zejména transparentnost zadávání veřejných zakázek. Trend elektronického zadávání veřejných zakázek

Obchodování na e-tržišti  Projekt vychází z principu PPP (Public-Private-Partnership).  Ministerstvo informatiky je koordinátor a správce e-tržiště.  Provozovatelé e-tržišť jsou z řad komerčních společností,  Smlouva o provozování e-tržiště.  Aktuální provozovatelé jsou na  Kopírujeme činnost v privátní sféře – nevymýšlíme vymyšlené Ministerstvo informatiky podporuje rozvoj elektronického obchodu v České republice efektivněji, než kdyby byly poskytovány dotace. Obchodování na e-tržišti

Celkem se za rok 2002 uskutečnilo na všech tržištích 1833 obchodů za 92 mil. Kč. Vývoj počtu obchodů (linie) a objem uskutečněných obchodů (sloupce) ukazuje následující graf: Obchodování na e-tržišti

 Analýza připomínek a námětů z dosavadního provozu e-tržiště.  Návrh usnesení vlády, které by mělo projekt o další komodity.  Příprava nového zákona o zadávání veřejných zakázek  Odstranit překážky v rozvoji e-obchodu ve veřejné správě.  Umožnit elektronické obchodní veřejné soutěže. Vývoj projektu e-commerce do budoucna

NAŠE CÍLE  návrh implementace elektronických nástrojů do zadávacích řízení  promítnutí zadávací směrnice EU  umožnit realizaci veřejných zakázek elektronickou cestou  odstranit bariéry bránící využití elektronických nástrojů u všech druhů zadávacích řízení. Elektronické zadávání veřejných zakázek v připravovaném zákoně

Děkuji Vám za pozornost.