PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vlastní hodnocení školy
Cíle vzdělávání Význam zvažování a stanovení cílů vzdělávání
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Hodnocení škol a školských zařízení
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 17. prosince 2008.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Organizační struktura
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Studium pro školní metodiky prevence
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
VÝROČNÍ KONFERENCE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 27. listopadu 2008 Liberecký kraj.
Bc. Lektorství cizích jazyků
Vzdělávací politika.
Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání v ČR.
Management pro vychovatele PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
2. ročník(4. semestr) NMgr. studia LF LF:MPSM101
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Personální řízení Podpora řízení a rozvoje lidských zdrojů ve školství.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Základní vzdělávání a další …
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Bc. Magdalena Zábranská
KVALITA rozvojový program kraje
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Komplexní systém hodnocení
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Evaluace v mateřských školách
Pedagogický management 2005 J. Šťáva katedra pedagogiky tel
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Národní program rozvoje vzdělávání v ČR
NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ GLOBÁLNÍCH GRANTŮ V LIBERECKÉM KRAJI
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní

VÝCHODISKA  zákon č. 561/2004 Sb., školský zákon  vyhláška č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy  Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje

ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ A ŘÍZENÍ ŠKOLSTVÍ TVORBA A ZAVÁDĚNÍ SYSTÉMŮ HODNOCENÍ KVALITY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR LIBERECKÉHO KRAJE 2008 MONITOROVAT VÝSLEDKY VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ V UZLOVÝCH BODECH ŠKOLNÍ DOCHÁZKY POMOC PŘI ZAVÁDĚNÍ OSOBNÍHO PORTFOLIA ŽÁKA S DŮRAZEM NA UPLATNĚNÍ V DALŠÍ VZDĚLÁVACÍ DRÁZE A ŽIVOTĚ ROZVÍJET MECHANISMY VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY POMOCÍ CERTIFIKACE KVALITY ZAVÉST MANAGEMENT JAKOSTI NA ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH

 PODPORA PLOŠNÉHO TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ V UZLOVÝCH BODECH  ZAČLEŇOVÁNÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ V UZLOVÝCH BODECH DO PROCESŮ VLASTNÍHO HODNOCENÍ  PODPORA NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH SROVNÁVACÍCH VÝZKUMŮ {CERMAT} MONITOROVAT VÝSLEDKY VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ V UZLOVÝCH BODECH ŠKOLNÍ DOCHÁZKY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR LIBERECKÉHO KRAJE 2008

POMOC PŘI ZAVÁDĚNÍ OSOBNÍHO PORTFOLIA ŽÁKA S DŮRAZEM NA UPLATNĚNÍ V DALŠÍ VZDĚLÁVACÍ DRÁZE A ŽIVOTĚ  METODICKÁ PODPORA ZAVÁDĚNÍ OSOBNÍHO PORTFOLIA ŽÁKA {VÝSTUPNÍ HODNOCENÍ}

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR LIBERECKÉHO KRAJE 2008 ROZVÍJET MECHANISMY VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY POMOCÍ CERTIFIKACE KVALITY  MOTIVACE PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ K ZAVÁDĚNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ  ROZŠIŘOVÁNÍ ZDROJŮ INFORMACÍ O VNITŘNÍM SYSTÉMU ŘÍZENÍ

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR LIBERECKÉHO KRAJE 2008 ZAVÉST MANAGEMENT JAKOSTI NA ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH  CERTIFIKACE KVALITY NA ZÁKLADĚ MANAGEMENTU JAKOSTI  ZAVÁDĚNÍ NORMOVANÝCH SYSTÉMŮ HODNOCENÍ {ISO 9001:2000}

HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ  PROJEKT V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZA PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU  STANDARDIZACE PROCESŮ ŘÍZENÍ A EVALUACE ŠKOL  20 STŘEDNÍCH ŠKOL  METODIKA HODNOCENÍ KVALITY ŠKOL  VÝCHODISKEM CAF – ISO 9001:2000 – ISO/IWA 2:2003  OBLASTI  MANAGEMENT ŠKOLY  PROFESIONALITA UČITELŮ  ÚROVEŇ A KULTURA ŠKOLY  VNĚJŠÍ VZTAHY  VÝSLEDKY A PROCESY VYUČOVÁNÍ A UČENÍ

VLASTNÍ HODNOCENÍ & HODNOCENÍ ZŘIZOVATELEM „VLASTNÍ“ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY HODNOCENÍ ŠKOLY ZŘIZOVATELEM

HODNOCENÍ ŠKOLY ZŘIZOVATELEM HODNOCENÍ ŘEDITELE ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ & HODNOCENÍ ZŘIZOVATELEM

LEOŠ KŘEČEK odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje 