Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 7 Politika zaměstnanosti v ČR (2/2)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁHRADNÍ PLNĚNÍ. Neboli „náhradní plnění povinného podílu“. Náhradní plnění je způsob, jak se podílet na zaměstnávání ZP. Místo abyste přímo zaměstnávali.
Advertisements

Proč ne/nezaměstnávat OZP? Mgr. Romana Kaletová.
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Kdo je OZP a proč ji zaměstnat?
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Firma MASTR s.r.o. Provozovna Horní Kostelec 234,
Nový zákon o zaměstnanosti Změny platné od
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
ÚŘAD PRÁCE.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
Státní politika zaměstnanosti
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Politika zaměstnanosti
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Aktivní politika zaměstnanosti Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména.
Ohrožené skupiny na trhu práce
Státní politika zaměstnanosti. Zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. stanovuje postup k dosažení cílů politiky státu v oblasti zaměstnanosti. Státní politika.
Služby, projekty a práce s nezaměstnanými Aktivní politika zaměstnanosti v ČR.
Aktivní politika zaměstnanosti
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_17 Název materiáluZákonná.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Problematika zaměstnávání OZP. Zaměstnávání OZP a legislativa Upravuje zákon 425 /2004 Sb. o zaměstnanosti Za OZP považuje zákon 425 /2004 osoby, které.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
Úvodní informace  Z0027 Geografická analýza trhu práce - přednášející: RNDr. Ondřej Šerý - cvičící: Mgr. Pavlína Zrůstová, RNDr. Ondřej Šerý  přednášky:Po,
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Proč by měl dát zaměstnavatel šanci pracovat člověku po ukončení léčby aneb legislativou dané motivační nástroje Hana Potměšilová 23. října 2015, PRAHA.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
Mzda. právní předpisy zákoník práce zákoník práce nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o nejnižších úrovních.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY 2013 HRUBÁ MZDA Vypočítáme ji podle druhu mzdy Časová – počet odpracovaných hodin x hodinový tarif Úkolová – počet kvalitních výrobků.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Aktivní politika zaměstnanosti
Osoba zdravotně znevýhodněná
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DUM - Digitální Učební Materiál
Legislativní novinky v problematice zaměstnávání osob se zdravotním postižením 7. dubna 2018.
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 7 Politika zaměstnanosti v ČR (2/2)

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením  Osoby plně invalidní  Daňové výhody, příspěvky, dotace, vyšší podíl v povinném plnění (3)  Osoby částečné invalidní (dříve ZPS)  daňové výhody  Osoby zdravotně znevýhodněné(dříve též ZPS)  Dlouhodobě nepříznivý zdravotní stav omezuje možnosti uplatnění stávající kvalifikace

Podpora zdr. postižených osob  Pracovní rehabilitace  Chráněná pracovní místa  Dohoda s ÚP  Minimálně 2 roky  Příspěvek na zřízení  8 (10) resp. 12(14) násobek průměrné mzdy v HN  I pro postiženou OSVČ  Příspěvek na provoz  Chráněné dílny  Průměrný roční přepočet zaměstnanců minimálně 60%  Příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením  Nárokový, pokud zaměstnává více než 50% zdravotně postižených

Povinný podíl zaměstnanců se zdr. postižením  Každý zaměstnavatel, který zaměstnává více než 25 zaměstnanců  povinný podíl je 4%  Možnosti plnění  zaměstnáváním osob  příklad: zaměstnavatel má povinnost zaměstnávat 5 osob ZP, zaměstnává v PP dva plně invalidní důchodce, kteří odpracovali 3200 a fond pracovní doby je 2032 hod.  3200:2032 = 1,574  1,574*3=4,72  odebíráním výrobků a služeb od za-elů, kteří zaměstnávájí min. 50% nebo chráněných dílen, OSVČ.  odvodem do státního rozpočtu  ve výši 2,5 násobku průměrné mzdy v NH za čtvrtletí  povinný podíl se nevztahuje na zaměstnávání vojáků z povolání, policie, Český báňský úřad a obvodní báňské úřady – pokud jde o práci báňských inspektorů. Místa volbou a jmenováním.

Náhradní plnění  počet osob se zdravotním postižením se vypočte tak, že z celkového objemu plateb, uskutečněných za výrobky, služby nebo zakázky, které zaměstnavatel odebral od PO a FO, které zaměstnávají více naž 50% zdr. post., se odečte DPH a výsledná částka se vydělí sedminásobkem průměrné měsíční mzdy v NH za čtvrtletí sledovaného roku, vyhlášené MPSV  zaměstnavatel odebral od družstva invalidů služby v hodnotě Kč (bez DPH)  *7=  / = 13.33

???  Dovolte, prosím, u nás si každý může kupovat a prodávat, co je mu libo. Nikdo ho přece nenutí, aby z té pistole střílel. Ovšem zároveň mu také nikdo nemůže zakázat, aby z ní vystřelil. To by bylo neodpustitelné omezování svobody podnikání. U nás má každý právo podnikat, co uzná za vhodné. Navíc jakýkoli zákaz v této oblasti by byl porušením výlučných práv policie. Ta přece existuje proto, aby bojovala proti zločincům. Kdyby zločinci přestali páchat zločiny, policie by ztratila svůj smysl, policajti by přišli o dobrá místa, byli by bez práce, vzrostla by nezaměstnanost a rovnováha naší společnosti by byla porušena

!!! NEZNÁLEK NA MĚSÍCI !!!  _Mesici_obsah.htm

Aktivní politika zaměstnanosti  rekvalifikace  investiční pobídky  Veřejně PP  společensky účelná prac. místa  pro vyhrazené osoby (např absolventy)  překlenovací příspěvek  příspěvek na dopravu zaměstnanců  příspěvek na zapracování  příspěvek na přechod na nový podnikatelský program  poradenství  podpora zam. osob se zdrav. postižením  cílené programy k řešení nezaměstnanosti