Motivační dopis Administrativní styl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Advertisements

Digitální učební materiál
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Název projektu: Moderní škola
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Jak na pracovní pohovor?
Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1. – 4. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
XHTML – odkazy Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Administrativní styl PaedDr
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Dopravní situace 1 křižovatka Komenského - Nádražní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Karel Bílek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
ŽIVOTOPIS Člověk a svět práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Personální strategie mezinárodní firmy
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
OZNÁMENÍ (pozvánka, plakát) OZNÁMENÍ (pozvánka, plakát) prostě sdělovací styl prostě sdělovací styl Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Ing. Veronika Dostálková MBA
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Optika – polostín, plný stín a vržený stín
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Výpočet úrokové doby ze zvětšené jistiny.
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Práva a povinnosti osob
Práva a povinnosti osob
Práva a povinnosti osob
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
Funkční styl administrativní
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Motivační dopis Administrativní styl Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Štolfová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Obsah: Jazykové prostředky Kompozice Pozor na chyby Praktické rady Funkce motivačního dopisu Znaky, vlastnosti Jazykové prostředky Kompozice Pozor na chyby Praktické rady Inzerát na práci Cvičení 1–4 Použitá literatura

Motivační dopis Funkce Využívá se na trhu práce, kde podává zaměstnavateli první informace o uchazeči o zaměstnání. Předchází životopisu. Má motivovat zaměstnavatele, aby pozval uchazeče k osobnímu pohovoru. Představuje motivaci uchazeče právě o danou práci a funkci.

Motivační dopis Znaky obsahová přesnost oficiálnost konkrétnost výstižnost stručnost přesvědčivost oficiálnost připravenost forma úředního dopisu jazyková správnost přehlednost

Motivační dopis Jazykové prostředky spisovný jazyk neutrální výrazy bez citového zabarvení přímé vyjadřování bez obrazných pojmenování ustálené administrativní obraty zdvořilostní výrazy zkratky, značky

Motivační dopis Kompozice 1. Náležitosti úředního dopisu: . adresa zaměstnavatele . adresa uchazeče . datum . místo . věc . oslovení (není nutné)

Motivační dopis Kompozice 2. Informace, odkud se uchazeč dozvěděl o pracovním místě. 3. Název pozice, o kterou se pisatel uchází, proč ho zaujala.

Motivační dopis Kompozice 4. Odůvodnění, proč je uchazeč vhodným kandidátem. . vzdělání potřebné k dané profesi . schopnosti, dovednosti, znalosti (PC, jazyky, řidičské oprávnění, průkazy, certifikáty, osvědčení) . zkušenosti z oboru, praxe,úspěchy, ocenění

Motivační dopis Kompozice 5. Povahové rysy 6. Čím může být posluchač prospěšný, co může nabídnout. 7. Zájem dostavit se k pracovnímu pohovoru 8. Poděkování, rozloučení 9. Vlastnoruční podpis

Motivační dopis Pozor na chyby! Nerozepisovat dlouho jedno téma. Neopakovat stejné informace na více místech dopisu. Nediktovat si požadavky, nejdříve něco firmě nabídnout. Nepůsobit negativně, pasivně, nerozhodně.

Motivační dopis Praktické rady Působit sebevědomě, ale ne povýšeně a arogantně. Vyzdvihnout své přednosti. Takticky pomlčet o nedostatcích. Ukázat své pozitivní myšlení, nadšení, chuť do práce, aktivní přístup.

Motivační dopis Cvičení 1 Vysvětlete opisem podstatu těchto povahových rysů: flexibilita originalita preciznost loajálnost komunikativnost reprezentativní vystupování profesionálnost zodpovědnost tolerantnost důslednost analytické myšlení aktivní přístup strategické plánování

Motivační dopis Inzerát ke cvičením 24 Občanské sdružení Odraz Hledáme brigádníky pro prodej kulatých magnetků na ledničku. Prodává se v místech s vysokou koncentrací lidí, jako jsou např. centra měst nebo nákupní centra a supermarkety a při různých slavnostních příležitostech.

Popis pozice: Magnetky jsou velice dobře prodejné a díky tomu si dobře vyděláte. Průměrné výdělky se pohybují okolo 100–200 Kč/hod. Požadujeme: chuť pracovat minimální věk 15 let zájem o práci v neziskové organizaci Nabízíme: nenáročnou práci vhodnou téměř pro každého volnou pracovní dobu, kterou si určujete sami vysoké výdělky

Motivační dopis Cvičení 2 Najděte a opravte formální, stylistické i jazykové chyby v úvodu motivačního dopisu. Petrovice 29. 2. 2013 Dobrý den! Jmenuji se Petr Majer, bydlím v malebné vesničce nedaleko Pardubic, města perníku, a zaujal mně váš inzerát na práci , protože scháním letní brigádu.

Motivační dopis Cvičení 3 Najděte a opravte formální, stylistické i jazykové chyby ve stati motivačního dopisu. Mam solidní vystupování, sem sympatický a u lidí oblíbenej. Ale nevím, jestli je zvládnu zaujmout a ukecat, aby si něco koupili. Ale pokusím se. Od vás očekávám, že splníte dobré platové podmínky .

Motivační dopis Cvičení 4 Najděte a opravte formální, stylistické i jazykové chyby v závěru motivačního dopisu. Jestli by jste teda měli zájem, budu rád. Uvidíte že neuděláte chybu, když mě přijmete. A ještě jednou děkuji za váš zájem. Naschledanou

Použitá literatura: BAUMGARTNEROVÁ, Gabriela; KAPUSTOVÁ Andrea. Český jazyk a literatura písemná práce: Slohové útvary, metodika hodnocení, příklady hodnocení písemných prací. Vydání první. Praha 7 : Nakladatelství Tauris, 2012. ISBN 978-80-87337-11-0. http://brigady.hyperinzerce.cz/dobrovolnici-charita/inzerat/4714171-street-fundraiser-brigada-pri-studiu-nabidka-liberecky-kraj/ http://www.topzivotopis.cz/motivacni-dopis/ http://prace.rovnou.cz/motivacni-dopis.html