Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Upozornění Tato prezentace je poskytována bez záruky a to jak implicitně dané nebo předpokládané. Prezentovaná řešení jsou sestavena z různých produktů.
Řízení lidských zdrojů
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Profil HR poradce a školitele
Nabídka personálních služeb
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Genderový audit ve společnosti CertiCon a.s.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
SKILLS Pracovní hodnocení zaměstnanců
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PERSONALISTIKA Všechno v mém životě souvisí AC Education.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Interní trénink Coca-Cola HBC.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Hodnocení zaměstnanců ve výrobních firmách
Zkušenosti se zavedením hodnocení zaměstnanců Vetropack Moravia Glass a.s. Kyjov Ing. Křižková Lenka Vedoucí mezd a personalistiky Ostrava
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Efektivní odměňování GE Money srpen General Electric – 6 divizí GE MoneyGE Healthcare NBC Universal GE InfrastructureGE Industrial GE Commercial.
Systém hodnocení v ČSOB
MOPE s.r.o. Personální agentura
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
Národní soustava povolání (NSP) Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)  
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Moderní personalistika I. BLOK
Rada ředitelů AutoSAP Základní informace Počet zapojených firem: 19 Počet proškolených zaměstnanců: 1418 Rozpočet: Kč z Operačního.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s.
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Letní HR škola 2016, 24. srpna 2016 Systémy odměňování - interně spravedlivé - konkurenční - cílené na produktivitu Martina Možná, HR ředitelka, Schindler.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Česka spořitelna je členem Erste Group
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost Alena Wollerová - ředitelka úseku lidské zdroje Martina Čapounová - vedoucí oddělení náboru a výběru lidských zdrojů

Česká spořitelna v roce 2003 nejlepší od roku 2000 členem finanční skupiny ERSTE BANK 5,5 mil klientů 664 poboček 1076 bankomatů 10 929 zaměstnanců v roce 2003 nejlepší zaměstnavatel ve finančním sektoru

HR v České spořitelně HR (137) personální vzdělávání & rozvoj 11 000 zaměstnanců banky 1 000 zaměstnanců dceřiných společností HR (137) personální vzdělávání & rozvoj nábor & výběr compensation & benefits GARUDA ROZA (ROzhovor se ZAměstnancem) SAP Recruitment PA PD HAY popis odměňování prac.fcí

SAP implementace 2001 – 2002 - banka implementace 2004 – 2005 - dceřiné společnosti použití PA mzdy personalistika reporting RECRUITMENT databáze PD plán na rok 2005 databáze absolvovaných kurzů

ROZA jednotný a flexibilní systém stanovení CÍLŮ ROZVOJE a HODNOCENÍ podpora rozvoje jednotlivců rozvoj žádoucí firemní kultury vedení k cílům aktivní role zaměstnance hodnotíme formou rozhovoru a výsledkem je oboustranná dohoda

GARUDA použití od roku 2001 GARUDA - pro manažery (2001) FOKUS - pro manažery (2003) - pro týmy GARUDA PREFERENCE PROFILE (2004) - pro specialisty a nižší pozice + propojení s HAY metodologií – popisem pracovních funkcí (včetně kompetencí)

HAY metodologie popis pracovních funkcí stanoveny kompetence a jejich úrovně pro jednotlivé pozice využívání při náboru a výběru porovnání úrovně odměňování s trhem fin. sektoru v ČR

Integrace používaných systémů HAY – kompetence AC DC GARUDA (soft skills) FIT TEST (hard skills) ROZA SAP

Zlepšování kvality x snižování nákladů: narovnání procesů implementace nastrojů (HAY, GARUDA) propojení systémů – synergické efekty měření SLI (Service Level Index)