Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1.4 75022320 Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Advertisements

MS OFFICE EXCEL 2007,2010 Vypracovali: Kolaříková Veronika
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
IT začátečníci - Word Modul 3.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Excel – editace ( formát ) buněk
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Excel 2010 Listy. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu:
EXCEL 2010 Odstranění řádků a sloupců. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Vytvoření hypertextového odkazu
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
MS Excel – Chyby ve vzorcích
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Digitální učební materiál
Vkládání grafických objektů
Informatika – Práce s listy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15 TABULKOVÝ PROCESOR MS EXCEL 2. část Jarmila Kratochvílová Anotace: učební materiál slouží k seznámení se základními pojmy tabulkového procesoru MS EXCEL – List a jeho úpravy Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

List – stránka v Excelu Ve výchozím nastavení jsou v aplikaci Microsoft Office Excel v sešitu k dispozici tři listy. List se také nazývá tabulka. Je tvořen buňkami uspořádanými ve sloupcích a řádcích a je vždy uložen v sešitu. Název listu se zobrazí na příslušném oušku v dolní části obrazovky. Výchozí názvy jsou List1, List2 atd., listy však můžeme opatřit vhodným názvem podle svých požadavků.

Pro vložení nového listu postupujeme následovně: 1.pro rychlé vložení nového listu za stávající listy, klepněte na kartu Vložit list ve spodní části obrazovky 2.pokud chcete vložit nový list před existující list, vyberte tento list a poté na kartě Domů ve skupině Buňky klepněte na příkaz Vložit a vyberte možnost Vložit list 3.můžete také klepnout pravým tlačítkem myši na ouško existujícího listu a potom klepnout na příkaz Vložit. Na kartě Obecné klepněte na ikonu List a klepněte na tlačítko OK.

-list, který chceme přejmenovat poklepem pravým tlačítkem myši -po zadání příkazu Přejmenovat stačí do aktivního ouška vložit požadovaný text Přejmenování nového listu:

Odstranění nového listu: -každý existující list můžeme ze souboru smazat -kliknutím pravým tlačítkem myši na požadované ouško vybereme možnost Odstranit -odstraněný list v Excelu není možné žádným způsobem obnovit /jako je to možné v OpenOffice.org/

Překopírování listu: -každý list je možné zkopírovat pod jiným jménem -kopie listu je užitečná v případě, kdy potřebujeme dvě téměř totožné tabulky s rozdílným obsahem pouze některé buňky: 1. stiskneme a držíme levé tlačítko myši na listu, který si přejeme zkopírovat 2. stiskneme a držíme klávesu Ctrl 3. se současně stisknutou klávesou Ctrl táhneme listem ve vodorovném směru, malá šipka nad listy ukazuje, kde bude nový list umístěn 4. uvolníme levé tlačítko, pak klávesu Ctrl. List bude překopírován s původním názvem s číslovkou (2) v závorce

-na kartě Domů klikneme ve skupině Buňky na tlačítko Formát -v části Viditelnost klikneme na položku Skrýt a zobrazit a potom na příkaz Skrýt list -list, který hodláme skrýt musí být aktivní -po zadání příkazu označený list okamžitě zmizí z obrazovky Skrytí listu:

Zobrazení listu: - skryté listy je možné opět zobrazit - na kartě Domů klikneme ve skupině Buňky na tlačítko Formát -v části Viditelnost klikneme na položku Skrýt a zobrazit a potom na příkaz Zobrazit skrytý list…

-po zadání příkazu se otevře dialogové okno Zobrazit kde v seznamu najdeme názvy všech skrytých listů - vybraný list se po stisku tlačítka OK opět zobrazí v sešitu

Informatika pro základní školy – 2. díl ( Jiří Vaníček) Informatika pro základní školy – 3. díl ( Libuše Kovářová a spol.) S počítačem na základní škole – (Pavel Navrátil) Použité zdroje