Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,"— Transkript prezentace:

1 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu: VY_32_INOVACE_VYT_1303 Práce s listy Autor: Martin Votava Anotace: žák umí přepínat mezi listy, přejmenovávat je, mazat, vkládat nové, kopírovat a přesouvat, zamykat, skrývat a nastavovat barvu jejich záložek Metodika: prezentace slouží jako podpora přednášky Datum vytvoření: říjen 2012

2 Listy a sešity Obrovskou tabulku od prvního do posledního sloupce X od prvního do posledního řádku Excel nazývá List. Standardně nabízí tři prázdné listy. Jejich názvy, pozice, počet i obsah můžeme měnit. Celý dokument programu s jedním nebo více listy se nazývá sešit aplikace MS Excel.

3 Záložky a operace Záložky jednotlivých listů nalezneme nad tlačítkem
Start nad stavovým řádkem programu. Seznam všech operací s listy vyvoláme pravým tlačítkem myši.

4 Přejmenování, odstranění, nový list
Přejmenování listu provedeme přes kontextovou nabídku nebo poklepáním na aktuální název listu. Potvrdíme klávesou ENTER. Názvy listů se musí lišit pro bezpečnou identifikaci v rámci celého sešitu. Pravým tlačítkem myši a volbou můžeme také list odstranit nebo vložit nový. Nový list lze vložit také zvláštním tlačítkem.

5 Kopírování, přesuny, zámek, barvy
Listy je možné kopírovat a přesouvat a to i mezi samotnými dokumenty MS Excel pravým tlačítkem myši. Rychlý přesun v rámci aktuálního sešitu lze provést tažením. K dispozici je také možnost uzamknutí listu, skrytí a nastavení barvy záložky. Vše je dostupné skrze kontextovou nabídku.

6 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě - díl vyd. Kralice na Hané: Computer Media, s.r.o., ISBN Nápověda Microsoft Office Všechny obrázky jsou screenshoty (nebo jejich části) z prostředí MS Office a MS Windows.


Stáhnout ppt "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,"

Podobné prezentace


Reklamy Google