Železniční muzeum Zlonice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Adresa pro stažení ČD Z1 v elektronické podobě:
Veselí nad Lužnicí – České Velenice
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
Elektromechanického staničního zabezpečovacího zařízení
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Základy informatiky přednášky Kódování.
Tato prezentace byla vytvořena
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ
Provoz a ekonomika dopravy
A. Kresličské a modelovací práce D výkresy – tvorba výkresové dokumentace z projekční dokumentace, z 3D modelů, z fyzických kusů – zkreslení a inovace.
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Rozvodná elektrická síť
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Kanceláře k pronájmu Křižíkova 1377, Frýdek-Místek
DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B. Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty,
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Současnost a budoucnost tratí 171 a 173
Přenos informací po vedení
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Návštěva NTM Vypracovaly: Klára Procházková a Nikola Pospíšilová, 1.BL.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Máchovo jezero 16. – 20. června Naše společné týdenní putování začalo v pondělí na libereckém vlakovém nádraží. Rozloučili jsme s rodiči, naložili.
František Křižík.
Mo.13: Elektrické přístroje pro regulaci – stykače, kontroléry, přepojovače. Zajišťují zapínání a vypínání požadovaných obvodů bez jakýchkoliv rušivých.
TYPOGRAFICKÉ PRAVIDLA
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
DOPRAVA Nenahraditelná složka hospodářství každé země – brzdí nebo urychluje ekonomický rozvoj. Poloha uprostřed Evropy – ČR je křižovatkou transevropských.
Předpis pro používání návěstí pro organizování a provozování drážní dopravy Návěstní předpis D1.
Železniční doprava Základní pojmy
MĚŘENÍ VÝHYBEK jestliže se mezi izolovaným stykem před výhybkou a začátky jazyků výhybky nenachází svár, je izolovaný styk zároveň začátkem výhybky jestliže.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
(Cena děkana Fakulty dopravní, ČVUT Praha)
Kinematika 5. ROVNOMĚRNÝ POHYB I. Mgr. Jana Oslancová
Plánování a organizace veřejné dopravy
Michal Petřík, Petr Poremski, Daniela Uhrovičová, Ondřej Šimečka
Historický vývoj telekomunikací
Po příjezdu do rekreačního střediska Máj jsme si vybalily a zabydlely jsme se v chatkách. Vypracoval : Jiří Javůrek.
ŽST Jedlová.
Autor prezentace: Matěj Weinrich autor fotografií: Matěj Weinrich.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Železniční doprava Funkčnost – vize - budoucnost Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
1. PREZENTACE ZE ZÁKLADŮ TEORIE HROMADNÉ DOPRAVY Základní pojmy Ondřej Kališ
NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM PRAHA Mgr. Martin Tichý Mgr. Vilibald Schlapák.
Změny v tabulkách traťových poměrů. Změny v tabulce č. 01 Proti původní směrnici byly z tabulky vyjmuty údaje o zábrzdné vzdálenosti a údaje o délce vlaku.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
PARNÍ STROJ Jan Lameš 5.B. CO JE TO PARNÍ STROJ Je to mechanický stroj poháněný parou.
Orlické hory pro všechny I doprava má co nabídnout Leden 2012.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Vynálezy a vynálezci.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Integrovaný dopravní systém pro oblast Českobudějovicka od
Dopravní kurz Vlakové cesty
Pracovní stáž v Londýně
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vypracoval:Daniel Moťovský
Historie železniční dopravy
Pravěké hudební nástroje
Mechanická návěstidla a předvěsti ČSD
Prezentace 2017 – 08 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků
VY_32_INOVACE_
Pozvánka na slavnostní otevření:
Předpis SŽDC D3 Účinnost od
Pražské tramvaje Belgický podnikatel Eduard Otlet zahájil 23. září 1875 provoz na první trati pražské koňky, asi netušil, že toto datum se stane datem,
Město Zwickau Zwickau (česky Cvikov či Zvíkov) je okresní město ve Svobodném státě Sasko a zároveň důležitým centrem západní části Saska čtvrté největší.
Železniční muzeum Zlonice
Železniční doprava 19. stol.
Transkript prezentace:

Železniční muzeum Zlonice Vypracovaly Anežka a Eliška Drahotovy 1.A

Příjezd do Zlonic Dne 17.5 jsme se vypravili na jednodenní exkurzi do železničního muzea Zlonice.Do Zlonic jsme naším autobusem dorazili asi v 15:30.Tato pestrá prohlídka trvala až do 16:30.

Prohlídka ŽmZ byla rozdělena na dvě části a i my byli rozděleni na dvě skupiny.Jedna skupina pod dohledem pana profesora Kokeše a druhá byla vedena paní profesorkou Laubrovou. Vedoucí naší exkurze byla paní profesorka L. Laubrová a samozřejmě s námi jel náš třídní profesor J. Kokeš.

Prohlídka Začneme prohlídkou strojů (dohromady shlédneme tři) První přístroj , který vám chceme představit, se jmenuje telegrafní přístroj, zkráceně telegraf:

Telegrafní přístroj Telegraf: Tento přístroj je nejstarším typem zařízení sloužícím k předáváním informací v písemné podobě. Zprávy se pomocí telegrafního klíče převádějí do morseovy abecedy.Jejich příjem je zajištěn zápisem formou teček a čárek na papírovou pásku.Nevýhodou je nejen nutnost znalosti morseovy abecedy , ale především obtížné ukládání zpráv a jejich postoupení dalšími příjemci.

Stavědlový přístroj Elektromechanický stavědlový přístroj firmy Druhý přístroj o kterém vám něco povíme, se jmenuje stavědlový přístroj: Elektromechanický stavědlový přístroj firmy Siemens a Halske z roku 1902 sloužil do roku 1993 ve stanici Chlumčany u Loun a je vývojovým předchůdcem unifikovaného zařízení 5007.Obdobně jako mechanické stavědlo umožňuje přestavování výhybek a návěstidel pákami , pomocí hradlové skříně je však navíc zajištěna závislost na řídícím přístroji.

Telefonní přístroje MB ( zapojovač Tesla 5 FP) Poslední přístroje , které vám chceme popsat a představit, jsou telefonní přístroje MB: Telefonní přístroje napájené místní baterií , klíčkové a klapkové zapojovače sloužící k přímému zajištění vlakové dopravy. Tady vidíme klapkový zapojovač Tesla 5 FP z padesátých let minulého století umožňující zapojení maximálně 10 linek (telefonů)

Další přístroje a stroje, o kterých jsme se něco dozvěděli, jsou : Skříňové zvonkové zařízení Dálnopisný přístroj Klíčový přístroj Řídící přístroj Mechanické stavědlo a další…

Model vlakového nádraží Prohlídka strojů a přístrojů byla zakončena spuštěním modelu vlakového nádraží a okolí. Malé detaily vláčků , vlakové zastávky a okolí s kolejnicemi.

Prohlídka železničních kolejových vozidel V této venkovní části muzea jsme si prohlídli nespočet krásných lokomotiv a vagónů, například tuto nádhernou třínápravovou dvouválcovou dvojčitou parní lokomotivu , která, jak vidíte, byla ve své velké garáži.

Další krásné vláčky: Tak takovou nádheru jsme spatřili v železničním muzeu Zlonice

Tak takhle jsme si užívali na začátku druhé části prohlídky. Někteří z nás se svezli i na konci. Pak už nás čekala jen cesta zpátky do Rumburka.