CZ.04.3.07/4.1.02.2/0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR 01.02.2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Individuální projekt OP VVV
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Animace škol (šablony)
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Závěrečná konference projektu
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR EDUCEU o.s. CELN o.s. Mgr. Ivana Haladová EDUCEU GSM: ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 1. Zaměření projektu Cíl projektu: Rozvoj vzdělávacích programů s vazbou na EU Specifické cíle: 1.Vyškolení pracovníků pro kvalitní servis v oblasti projektového managementu (celý životní cyklus projektu) 2.Vytvoření systému – platformy pro projektový management 3.Rozvoj další spolupráce mezi účastníky školení Problémy řešené projektem: Odstranění obav a problémů cílových skupin týkajících se administrační a implementační stránky projektů Zdůvodnění potřeby veřejných prostředků: Zvládnutí administrace a implementace posílí úspěšnost českých subjektů při čerpání finančních prostředklů ze SF

3 2. Cílové skupiny Cílové skupiny: Zaměstnanci soukromých podniků odborové organizace OSVČ profesní a podnikatelská sdružení zaměstnavatelé ( zejména MSP) Podíl cílové skupiny z území (městských částí) JPD2? Školení se mohou zúčastnit zájemci ze všech MČ, včetně MČ spadajících do JPD2. Protože však školení zatím nebyla dokončena, nebyla ještě zpracována statistika podílu CS z území JPD2.

4 3. Typy činností Aktivity projektu se zaměřením na cílové skupiny: 4 cykly prezenčních a on-line školení zaměřených na oblast projekt. managementu v období realizace projektu. odborný mentoring a hosting v systému, který bude využíván při školení. vytvoření internetové platformy pro projektový management - podpora pro cílové skupiny (komunikace a koordinace mezi partnery s možností využívání manuálu, či případné osobní konzultace)

5 3. Typy činností Program kurzů: 1. modul – Poskytnutí podpory, rozpočet projektu a finanční řízení, účetnictví projektu a dokladování Seznámení s povinnostmi příjemců v uvedených oblastech (smlouva s poskytovatelem grantu, úhrady výdajů, uznatelné náklady, žádosti o platbu, vedení projektové účetní evidence, veřejná podpora a DPH, audit…) 2. modul – Výběrová řízení, veřejné zakázky, partnerství a pracovní vztahy Seznámení s povinnostmi příjemců v uvedených oblastech (formy zadávání zakázek, partnerská smlouva, monitorování realizace výstupů a výsledků, organizační zajištění spolupráce mezi partnery, pracovní výkazy…) 3. modul – Užívání internetové platformy pro management projektu Seznámení s funkcemi platformy, kterou je možné využívat při koordinaci projektů, a která zároveň slouží i jako nástroj e-learningu. 4. modul – Monitorovací zprávy, administrativní kontrola projektu, projektové řízení a závěrečná zkouška Seznámení s povinnostmi příjemců v uvedených oblastech (průběžné zprávy, závěrečná zpráva, koordinace projektu, životní cyklus projektu, formy komunikace, rizika projektového řízení…) Při úspěšném složení závěrečné zkoušky získají absolventi certifikát.

6 3. Typy činností Termíny školení: 1. kurz: – kurz: – kurz: – kurz: –

7 3. Typy činností Projektový portál obsahuje: –Základní informace o projektu –Harmonogram projektu, klíčové aktivity –Monitorovací zprávy –Výkazy práce (kontrola provázanosti více projektů) –Financování a výdaje projektu (soupisky) –Výstupy a výsledky Systém zabezpečuje mnoho informačních zdrojů (dokumenty, šablony, návody atd.), které lze najít pouze pracným vyhledáváním na různých web stránkách. Online řízení a monitorování průběhu projektu

8 Základní informace o projektu Řešitelé a partneři projektu Hlavní stránka projektu - veřejně přístupná Aktuality, termíny akcí

9 Hlavní stránka konkrétního projektu (zabezpečený přístup) Prostředí pro pohodlnou administraci Základní informace o projektu Odkazy klíč. aktivity, úkoly, kalendář

10 4. Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Vnitřní postupy řízení činností, řízení rizik a sebehodnocení Složení realizačního týmu – EDUCEU – 6 pracovníků, CELN – 1 pracovník Komunikace – osobně, telefonicky, em(v období přípravy obsahu platformy a realizace kurzů – operativní schůzky – intenzivní spolupráce) Řízení – cca 1x měsíčně schůzka ŘV (vedoucí pracovníci) = plán činností, zhodnocení činností (zápis) interní schůzky (zaměstnanci partnerských organizací)

11 4. Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Postupy řízení – záměrně nejjednodušší varianta! Nejasné nebo sporné otázky – řešení diskusí a konsensem! Hodnocení procesů – v rámci schůzek ŘV – naplňování indikátorů (ano-ne, opatření), postup realizace dle harmonogramu (ano-ne, opatření), čerpání finančních prostředků dle schváleného rozpočtu (ano-ne, opatření)

12 4. Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Rizika projektu – a)Zpoždění při zpracování zadávací dokumentace – posunutí realizace vývoje projektové platformy Opatření: Intenzivní zapojení do přípravy ZD a následně do zpracování obsahové stránky platformy. Úprava projektového harmonogramu (návaznost školení). b)Zájem cílových skupin o pozdější termín školení (původně v období prázdnin) Opatření: Úprava projektového harmonogramu s přesunem začátku školení do IX/2006. Nákup služeb: prostory pro realizaci školení, občerstvení účastníků vývoj platformy pro projektový management (služba)

13 5. Zajištění publicity Tiskové konference – (společná pro EU Projekt i EU Management) Prezentace projektu na setkání členů CELN – Články, letáky – tiskové zprávy (aktualizace na webových stránkách), informační leták pro zájemce o školení Webové stránky – aktualizace informací o projektu, přihlašování zájemců na školení, komunikace mezi realizátory a účastníky

14 8. Výstupy a Výsledky Hlavní inovované produkty – náplň školení, internetový portál Školící materiály – v tištěné podobě, na CD, na webu (pdf) – pouze pro účastníky školení Metodiky, metodické listy – pro interní potřebu lektorů Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY 0800 ORGANIZACE000 PRODUKTY035

15 9. Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Horizontální témata Rovné příležitosti – přístup na školení bez omezení Udržitelný rozvoj – x vše v papírové formě Informační společnost – součástí projektu je vývoj platformy pro projektový management, část školení probíhá v počítačové učebně. Místní iniciativy – řešitelé jsou o.s., zájem i ze strany účastníků školení (vedlejší činnost) Partnerství – Smlouva o partnerství a vzájemné spolupráci ( )

Doporučení pro další programovací období SF – nevyužitý inovační potenciál – reakce na téma výzvy (malá možnost kvalitativního skoku) Selektivnost – míra kofinancování (předfinancování) Veřejná podpora – nejasnost výkladu, problém vykazování, problém udržitelnosti (trest za aktivitu) Monitoringu a koordinace stávajících projektů - odstranění administrativní zátěže, MZ – 6 měsíců Budoucích procesy - – pokud možno jednotné podmínky pro celý OP -zjednodušení a zkvalitnění žádosti (on-line) -hodnocení – kvalitně proškolení odborníci -administrace – snížení administrativní zátěže -přehlednější, srozumitelnější a výstižnější monitorovací indikátory (příručka) -veřejná podpora – jasná pravidla reflektující rozmanitost projektů, žadatelů, vstupních a výstupních podmínek.

17 EU Management Děkuji za pozornost… Ivana Haladová EDUCEU Senožaty Senožaty, okr. Pelhřimov Pražská kancelář: Růžová 1416/17, Praha 1 Tel: Fax: GSM: