MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Advertisements

Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
. 1. část Pradědova galerie - Jiříkov Galerie se rozkládá se na rozloze čtyř hektarů. Během prohlídky můžete shlédnout 250 vyřezaných plastik zvířat.
SLOUPSKO-ŠOŠŮVSKÉ JESKYNĚ
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Zájezdy cestovní kanceláře BLUDNÝ HOLANĎAN Martina Jasparová, 4. I
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Milánský dóm – Duomo di milano
Macocha ZŠ Měšťanská 2012 Anežka Slabíková.
Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad.
KLÍČE K PRAŽSKÝM VĚŽÍM poznávací etapová aktivita pro celou rodinu.
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
Nejlákavější kulturní památka
Věrnostní program 2011 Národní památkový ústav a Plzeňský Prazdroj
 Pokles hodnoty peněz  Koho inflace postihuje  Znehodnocení vkladů a úvěrů  Zdroj: Český statistický úřad:
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Bozkovské dolomitové jeskyně
Typografická a estetická pravidla úpravy dokumentů
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Jakub Weinstein: DRUŽICE.
Zámek Hluboká nad Vltavou
Kraj Vysočina.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Ve francouzské části Švýcarska je zvykem zdobit před Velikonocemi studny barevnými kraslicemi, stužkami, girlandami, jedlovými větvičkami a dalšími.
Mělnické podzemí 3D Historická dokumentace Nové měření Použité metody
KARLŮV MOST.
Studentský projekt Gymnázium Roudnice nad Labem Nenechme to spadnout…
Výlet do Vídně Vojta Krejčí.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
Vila Tugendhat ● Denisa Vedrová. Úvod Proč zrovna tohle téma? Tohle téma jsem si vybrala, protože moje kamarádka ve vile Tugendhat pracuje jako průvodkyně,
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Srdečně Vás zveme na pochod Okolo Bohdanče, který se uskuteční který se uskuteční Start bude od 6:00 do 14:30 v sokolovně v Bohdanči u Zbraslavic.
Prachovské skály jsou skalní uskupení pískovcových útvarů různých tvarů, rozkládající se zhruba 5 až 7 km severozápadně od města Jičín, přírodní rezervace,
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
NORMANDIE, BRETAŇ – den Odjezd ve večerních hodinách z Teplic a dlouhá noc v autobuse.
Anotace Prezentace má za úkol poskytnout žákům přehled nejdůležitějších historických událostí města Kroměříže. V závěru jsou úkoly pro samostatné vypracování,
Ochrana přírody ČR Moravský kras. Ochrana přírody ČR Moravský kras.
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Pusíkoviny Fotonoviny oddílu Pusík a Knoflíci z PS Nepomuk
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
Chotěšov - klášter Chotěšov - klášter
DIVADLA v BRNĚ ….
HALLOWEENSKOU párty Sobota 29. října 2011 OBECNÍ ÚŘAD STRUPČICE
DIVADLA v BRNĚ 2016.
Plánovaný odjezd: Kulturní dům Vrdy – 6:00 hod.
Anglie LONDÝN.
Veletrh a konference cestovního ruchu Výstaviště České Budějovice
Cenová politika – klíčová slova
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Revitalizace a zatraktivnění pevnosti Dobrošov „Kulturní dědictví ze strukturálních fondů“ , Sázava.
Královské město Rakovník
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Transkript prezentace:

MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA

STUDNA Po trvalém zpřístupnění dominantní 60 metrů vysoké chrámové věže našeho města veřejnosti, se dočkali občané a turisté další příjemné události, kterou se stalo trvalé zpřístupnění 150 metrů dlouhé chodby vedoucí k středověké 57 metrů hluboké studni, na jejíž konci se naskýtá úchvatný pohled k vodní hladině, jakož i pohled k místům, po nichž občas i nevědomky šlapeme. V podzemí nás čeká nejedno překvapení a částečně se s ním můžeme v rámci propagace setkat na http://mujmelnik.webzdarma.cz/Studna.html .

bez obav podívat do hlubin na smaragdově zbarvenou vodu, ale i nahoru, Zveme všechny zájemce na prohlídku části mělnického podzemí a středověké studny ze 14.století, která je přístupná pouze 150metrů dlouhou podzemní chodbou.Vstup do studny je opatřen bezpečnou mříží, takže se každý může bez obav podívat do hlubin na smaragdově zbarvenou vodu, ale i nahoru, kde uvidí klenbu z konce 19.století, na níž se již vytvořila výzdoba tvořená sněhobílými tenkými dlouhými krápníky. Studna ohromí především svými rozměry, je hluboká 54 metrů, sloupec vody je 7metrový a v nejširším místě těsně nad hladinou studna měří 4,543 metru, nahoře u vstupu do studny pak 3,943 metru, takže je zapsána v české Guinessově knize rekordů jako nejširší v ČR. V podzemních prostorách naleznou návštěvníci model rumpálu, který se používal k čerpání vody ze studny.

Podzemní chodby vedoucí různými směry se nenacházejí pouze v okolí studny, ale pod celým historickým středem. Ke studně původně vedly tři chodby. První (ta, která je nyní používaná a původně vedla k hotelu Hamburg. Teď vede pouze pod okresní úřad.) Druhá chodba, která je už bohužel zasypaná vedla pod dnešní Komerční banku. A třetí chodba, která je už také zasypaná vedla k mělnickému muzeu.

Turistické a informační středisko Mělník, náměstí Míru č.p.11 Rozvrh prohlídek : 10:00 11:00 12:00 12:45 14:00 15:00 16:00 17:00 Ceny vstupného: • dospělá osoba 50,- Kč • děti od 6 do 18 let, studenti, důchodci 25,- Kč • rodinná vstupenka (2 dospělí a 2 děti od 6 do 18 let) 100,- Kč • děti do 6 let zdarma • sleva pro skupiny nad 10 osob 10 % • prodej vstupenek, případně rezervaci zajišťuje Turistické a informační středisko Mělník, náměstí Míru č.p.11

VYROBIL Jakub WEINSTEIN ©2009 KONEC