Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad."— Transkript prezentace:

1 Kokořín Tip na jarní výlet

2 Kokořín na mapě

3 Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad vrací do rukou rodu Špačků, kteří hodlají nadále zachovat památku pro veřejnost. Ve svahu pod hradem jsou tzv. Nedamy, částečně umělé jeskyně vyhloubené v pískovcích,

4 Okolí Kokořínský důl- přírodní rezervace, uvnitř Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko. Údolí je přibližně 14 km dlouhé, začíná u křižovatky zvané Ráj a končí u Lhotky u Mělníka. Kokořínský důl je tvořen převážně pískovcovými bloky a věžemi

5 Dopravní spojení Autobus- přijíždí na Kokořín ze tří různých směrů. Nejfrekventovanější je směr od Mělníka. Jezdí jak do obce Kokořín tak i do Kokořínského dolu. Při příjezdu na Kokořín z Dubé a z Mladé Boleslavy je potřeba přestupovat- nejvhodnější přestup v obci Ráj na další spoj do Kokořínského Dolu. Podobný postup i při cestě z Mladé Boleslavi- přestoupit se dá již ve Mšeně. Vlak- chráněnou oblastí Kokořínsko žádná železniční trať neprochází. Použít se dá vlak jen trať Mělník, či Mladá Boleslav.

6 shrnutí Kokořín- hrad v kokořínsku Dostupnost- autobusem, vlakem Hrad otevřen veřejnosti

7 zdroje www.vykupto.cz www.severnicechy.info www.kokorin.cz/doprava.htm www.Hrad-kokorin.cz www.Turistickyatlas.cz


Stáhnout ppt "Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad."

Podobné prezentace


Reklamy Google