Heřmanová Lucie, 4.B Drogy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozhovor s Bohem.
Advertisements

Bez léčby to jde Mgr. Pavel Nepustil Sdružení Podané ruce, o.s.
Jak na to, aniž bychom se zničili
DROGY a ŠKOLA POZNÁVÁNÍ NEBEZPEČÍ.
Drogy a jejich účinky MUDr. Jakub Minařík.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
DĚLENÍ DROG.
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Současná česká a světová literatura
VY_32_INOVACE_VkZ.8.15-Látky poškozující zdraví název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví -
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Návykové látky, závislosti
Drogy Výchova ke zdraví.
Návykové látky, alkaloidy, drogy
VODA.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
..a co jste o nich nevěděli
NÁVYKOVÉ LÁTKY.
PALIATIVNÍ PŘÍSTUP V KC aneb „Pomoz mi nést můj úděl“ Semiramis o.s. / Laxus o. s. Richard Hanus, Eva Mifková.
VY_32_INOVACE_12 - Závislosti
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
NEBEZPEČÍ TOXIKOMANIE A PROMISKUITNÍHO ŽIVOTA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Návykové chování Mgr. Radim Slaný.
Virtuální realita.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ZÁVISLOST A DROGY Drogy se vyrábějí i z léků. Nitrožilní aplikace drog.
Projekt,,NO DRUGS”. O čem dnes uslyšíte ?? Definice drogy Proč lidé berou drogy? Drogová závislost Rozdělení drog Rizika užívání drog Prevence Léčba Druhy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Návykové látky VY_32_INOVACE_14_36.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Návykové chování Mgr. Radim Slaný.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Drogy
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Pavla Chomynová Ladislav Csémy
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Sladit lze všechno ! (je k tomu však potřeba alespoň troška moudrosti)
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DROGY Výchova ke.
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Problematika návykových látek u žáků středních škol
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
Rozhovor s NÍM.
Daniel Štěpka, Petr Novák
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Rozhovor s Bohem.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Rozhovor s NÍM.
Otázky pro průběžnou práci
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Drogy dnešní doby Študáci.
Rozhovor s NÍM.
číslo: VY_32_INOVACE_14_10 číslo:
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Rozhovor s NÍM.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Drogy Co je droga, účinky drog, druhy drog
Drogy – nebezpečí návykových látek
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Drogy Chemie ohrožuje zneužívané přírodní látky a návykové látky
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Heřmanová Lucie, 4.B Drogy Praktická maturita Heřmanová Lucie, 4.B Drogy LH

Obsah: Škodlivost drog Jak drogy působí Příběhy narkomanů Proč začali brát drogy? Knihy a filmy Obrázky Závěr

Škodlivost drog Skupina odborníků hodnotila negativní dopady 20 různých látek na základě devíti různých kritérií, která jsou kombinována tak, aby byla schopna postihnout celkovou škodlivost daných látek. Do seznamu bylo zařazeno také pět legálních návykových látek, jako je tabák a alkohol. Alkohol se v rozboru zařadil na 5. místo, tabák na 9. místo. Nejškodlivější návykovou látkou se ukázal heroin, následuje kokain a barbituráty. Extáze skončila až na 18. místě, kanabis na 11.

Jak drogy působí? Drogy ničí tvořivost Jedna z obecně rozšířených lží o drogách je, že lidem pomáhají být tvořivější. Pravda je zcela jiná. Člověk sužovaný smutkem může užívat drogy, aby si dopřál falešného pocitu štěstí, ten však nepřichází. Drogy v člověku probouzí falešný pocit veselí. Když však droga vyprchá, propadá se ještě hlouběji než předtím. A pokaždé je emocionální propad horší a horší. Drogy nakonec zcela zničí veškerou tvořivost, kterou kdy člověk měl.

Drogy ovlivňují mysl Obvykle, když si člověk na něco vzpomene, mysl reaguje okamžitě a informaci mu vydá rychle. Drogy však zamlží paměť a způsobují jakási prázdná místa. Když se člověk snaží získat informace prostřednictvím této zamlžené clony, nedokáže to. Drogy v člověku vytvářejí pocit, že je pomalý a hloupý a jsou příčinou jeho selhání v běžném životě. A čím více selhání zažívá, čím těžší je jeho život, tím více touží po drogách, aby mu pomohly vypořádat se s problémy.

Drogy ničí tvořivost Jedna z obecně rozšířených lží o drogách je, že lidem pomáhají být tvořivější. Pravda je zcela jiná. Člověk sužovaný smutkem může užívat drogy, aby si dopřál falešného pocitu štěstí, ten však nepřichází. Drogy v člověku probouzí falešný pocit veselí. Když však droga vyprchá, propadá se ještě hlouběji než předtím. A pokaždé je emocionální propad horší a horší. Drogy nakonec zcela zničí veškerou tvořivost, kterou kdy člověk měl.

Proč začali brát drogy? Chtějí zapadnout do kolektivu Uniknout od reality a odpočinout si Zahnat nudu Udělat něco „dospěláckého“ Vzbouřit se Experimentovat Myslí si, že drogy jsou řešením. Ale nakonec se z drog stane problém

Příběhy narkomanů Pat: „Po celou dobu, co jsem bral drogy, jsem měl pocit, že zvládám svůj život a že to dělám skvěle. Ve skutečnosti jsem však ničil vše, o co jsem se v životě snažil a za co jsem bojoval. Přetrhal jsem pouta se všemi svými přáteli, kteří nebrali drogy a se svojí rodinou, takže jsem neměl žádné jiné přátele kromě svých drogových parťáků. Každý den se točil kolem jediné věci: kolem plánu, jak získat peníze, které jsem potřeboval na drogy. Udělal bych cokoliv, jen abych získal svůj milovaný amfetamin – byla to má jediná životní motivace.“

Edith: „Zábava byla vždycky lepší, když jsem byla opilá Edith: „Zábava byla vždycky lepší, když jsem byla opilá. Brzy poté, co jsem začala pít, jsem objevila i marihuanu... O něco později jsem jednou seděla doma u kamarádky a kouřila marihuanu, když někdo z tašky vytáhl sáček kokainu. Šňupání kokainu se brzy stalo každodenní zvyklostí. Kradla jsem peníze, které moji rodiče vydělali podnikáním, i od svých prarodičů, skoro každý den, abych si mohla dopřát svůj alkohol, kokain, marihuanu a LSD. Pak jsem objevila OxyContin a začala ho pravidelně užívat. Než jsem si stačila uvědomit, že jsem závislá, byla ze šňupání OxyContinu každodenní rutina. Potřebovala jsem něco silnějšího - a objevila heroin. Nezastavila jsem se před ničím, abych získala svoji dávku. Moje závislost nade mnou vyhrávala. A pokaždé, když jsem se pokusila ji setřást, fyzické nutkání mě dohnalo zpátky k droze.“

Druhy drog Povzbudivé Tlumivé Procesuální Halucinogeny Alkohol Tabák Konopné Rizikové faktory

Několik knih a filmů o drogách Knihy: Memento - Radek John My děti ze stanice Zoo - Christiane F. Mé syny zničil heroin - Burton-Phillipsová, Elizabeth Drogy otázky a odpovědi - Kolektiv autorů Buď tady a teď - Ram Dass   Filmy: Říše drog Requiem za sen Perníková věž Katka Mandragora

Obrázky

Závěr Děkuji za pozornost!!!