Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 36.1 Malování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
1. Seznámení 2. Objekty a nástroje
Elektronická učebnice - II
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Elektronická učebnice - II
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
Malování ve Windows Počítačová grafika
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Zoner Callisto.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Malování Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_malovani
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Autor výukového materiálu:Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Duben 2012 Číslo klíčové.
36.1 Obvod a obsah kruhu Výpočet obvodu dortové formy.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – pracovní prostředí.
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Inovace bez legrace CZ / /01
mp4 png pps html doc txt xlsx ppt gif docx pdf avi mp3
MALOVÁNÍ.
VY_III/2_INOVACE_37_Málování-nástroje Malování – nástroje Miroslav Kaňok.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
6.1 Microsoft Word 1 Kde MS Word v PC najdeme: Ikona, logo 2. 1.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 18.1 Zmenšení.
10.1 Průzkumník – správa dat
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Základy ovládání operačního systému II Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Elektronická učebnice - I
Malování – popis programu
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Malování.
= tabulkový procesor od firmy Microsoft pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh. Dnes se prodává hlavně jako součást kancelářského balíku.
29.1 Síť a povrch kolmého hranolu
18.1 Sčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
43.1 LOMENÉ VÝRAZY 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
Jednoduché programování
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
MALOVÁNÍ NA POČÍTAČI další.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
7.1 Pořizování a úprava foto 1
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Elektronická učebnice - II
INFORMATIKA Kreslíme na počítači.
39.1 MNOHOČLENY Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika Autor: Mgr. Yveta Hercogová.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Windows – Malování 1 VY_32_INOVACE_32_650
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
INFORMATIKA – počítačová grafika ve WINDOWS
(malování štětcem, nástroj plechovka, tužka, kapátko, guma)
Malování - uložení a otevření obrázku
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 36.1 Malování V této prezentaci se seznámíme s jednoduchým programem Malování. Naučíme se v něm kreslit pěkné obrázky. K tomu je potřeba seznámit se s nabídkami a panelem nástrojů.

36.2 Co už známe – Kreslení pro děti Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 2) Zvládáme práci se soubory: otevřít soubor, uložit soubor a pojmenovat jej … = program, který hravou formou seznamuje s možnostmi kreslení na počítači L:\Grafika\Kreslení pro děti.lnk

Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 36.3 Nové pojmy – prostředí programu Malování pás karet nápověda(F1) plátno pro kreslení nástroje pro vlastní malování a práci s objekty Uložení obrázku 1)V nabídce Soubor klepněte na příkaz Uložit. 2)V seznamu Uložit jako typ klepněte na požadovaný formát souboru. 3)Do pole Název souboru zadejte požadovaný název. 4)Klepněte na tlačítko Uložit. Uložení obrázku 1)V nabídce Soubor klepněte na příkaz Uložit. 2)V seznamu Uložit jako typ klepněte na požadovaný formát souboru. 3)Do pole Název souboru zadejte požadovaný název. 4)Klepněte na tlačítko Uložit. panel nástrojů panel barev pomocí čtverečků v rozích lze měnit velikost kreslící plochy

36.4 Malování – některé nástroje Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika V pravé horní části je umístěna paleta barev. Barva se zvolí klepnutím levým (popředí) nebo pravým (pozadí). Tloušťku štětce i gumy (v podstatě všech nástrojů) můžete měnit pomocí položky Velikost. Plechovka vlévá barvu všude tam, kam se dostane. Guma se dá použít na opravu nebo mazání rozsáhlejších částí obrázku. Lupou můžeme přiblížit (zvětšit) detaily obrázku. kreslení různých tvarů

36.5 Cvičení Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 1)Nakresli strom v zimě. Nástroj úsečka 2)Namaluj housenku. Nástroj průhledný výběr a kopírování 3)Slož obrázek. Nástroj průhledný výběr 4)Oprav poničený obrázek. Nástroj guma, plechovka, kapátko

36.6 Pro šikovné – Vánoční přání Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 1. krajina - pomocí nástroje úsečka a plechovka - modrá barva 2. tělo sněhuláka pomocí nástroje elipsa, vyplněná bíle, oči a ústa štětcem černou barvou 3. ruce sněhuláka pomocí nástroje úsečka 4. vánoční stromek pomocí nástroje mnohoúhelník – bez rámu, zelená barva, ozdoby např. štětcem 5. vločky – nástroj text a tlačítko s hvězdičkou, v paletě bílá barva pro popředí a modrá pro pozadí 6. kmen stromu pomocí hnědého čtyřúhelníku 7. napsat text blahopřání výraznou barvou – nástroj text 8. na obloze obláčky pomocí nástroje sprej – bílá barva

1.color6.shapes 2.obrázek7.nástroje 3.vybrat8.paste 4.malování9.uložit 5.size10.image 1.barvacolour6.tvaryshapes 2.obrázekimage7.nástrojetools 3.vybratselect8.vložitpaste 4.malovatpaint9.uložitsave 5.velikostsize10.obrázekimage 36.7 CLIL – Paint Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatics CZECH-ENGLISH DICTIONARY Fill in the missing words. ENGLISHČESKYENGLISHČESKY Solution

36.8 Test – Malování 1) Jaký význam má na panelu nástrojů v Malování toto tlačítko? a) guma b) plechovka c) výběr d) obdélník 2)Jak se nazývá tento nástroj programu Malování? a)přibližný výběr b)klonovací razítko c)guma d)kapátko 3)Tomuto nástroji se říká? a) guma b) plechovka c) výběr d) obdélník 4)Tento nástroj slouží? a)k smazání obrázku b)k uložení obrázku c)k zvětšení obrázku d)k vybarvení obrázku 5)Jak se anglicky řekne obrázek? a) image b) line c) draw d) dot 6)Která z následujících přípon neobsahuje soubor s obrázkem? a).jpg b).bmp c).doc d).gif Správné odpovědi : Test na známku 1c2c3b 4c5a6c Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika

Zdroje: Zdroje: Použité zdroje, citace Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika

36.10 Anotace AutorMgr. Marie Makovská Období01 – 06/2013 Ročník3. ročník Klíčová slovaMalování, Kreslení pro děti AnotacePrezentace seznamující s jednoduchým programem Malování, s nabídkami a panelem nástrojů. Žáci se naučí jednoduchému malování na počítači. Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika