Oprava chybného znaku v souborech xml. Když hlásí webová kontrolní služba pro IS VaVaI (kontrola před odesláním dat do RIV) upozornění, že máte v souboru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Import citací z WOS do klienta ARL. Postup 1.Z nabídky Funkce vybereme Správce připojení, zkontrolujeme, zda máme v aktuálních databázích cav_wos, cav_woscit,
Advertisements

Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
Novinky v systému Aleph v. 20 Klient a WWW OPAC. Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text Nahrazuje používání pravého tlačítka.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Program Systém vedení praxí. Program Systém vedení praxí  zjednodušení administrativních prací při umísťování žáků na provozní pracoviště ve firmě 
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Odkazování autorit autorů KDY odkazuji: Pokud autor používá různé formy jména provdané autorky přejmenovaní autoři.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Vkládání záznamů do databáze OBD
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_3 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Hledání - editace Přepnu se do báze, ve které budu hledat (zatím pouze báze autorit a záznamů) Každý zpracovatel může editovat pouze záznamy svého ústavu.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vyhledat záznamy: rok sběru, ústav,RIV, typ dokumentu J Košík, tisk Vyhledat záznamy podle systémových čísel Vyhledat své neodeslané záznamy.
Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání (liší se podle báze)
Práce do Cvičení z tech. a techn. vzděl. (TE2BP_CTV/PV)
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Editace – „zmenšení“ fotek pro mail (Zoner11) –krok 1.: rozměry obrazu vytvoříme si nový adresář, do kterého zkopírujeme (!) fotky určené ke zmenšení označíme.
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Vyhledání autorit jednotlivých oddělení V klientovi si zvolíme autoritní bázi cav_un_auth, dáme scan, do scan indexu „oddělení autora“ a do vyhledávacího.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Kopie záznamů s daty Aktuální rok sběru: Zpracovatel pouze kopie záznamů svého ústavu ve formuláři (doporučujeme) v klientu U záznamů již odevzdaných:
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
KLIENT ARL Školení pro pokročilé. Autority Přehled autorit odkazování (provázání) x spojování opravy – postup (přidání RČ, mazání autorit) další funkce.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ TINLIB / T SERIES Akademie muzických umění června 2002.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotokoláž Číslo DUM: III/2/VT/2/3/48 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast:
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Průzkum spokojenosti pracovníků Národní lékařské knihovny se systémem DAWINCI Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Ondřej Horsák
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška28 Microsoft PowerPoint 2010 – 2.část Anotace: Výklad nového učiva - pokračování Autor:
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková červen 2009.
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Malování - uložení a otevření obrázku
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
AUTORITY Autoři Konference.
Transkript prezentace:

Oprava chybného znaku v souborech xml

Když hlásí webová kontrolní služba pro IS VaVaI (kontrola před odesláním dat do RIV) upozornění, že máte v souboru chybné znaky. Otevřeme seznam chyb

Upozornění na chybný znak

Znak si zkopírujeme (označíme a zkopírujeme ctrl C) a konkrétní soubor xml otevřeme v poznámkovém bloku nebo v programu PSPad. To děláme proto, abychom zjistili, v kterém záznamu a poli je chybný znak.

Otevřeme vyhledávací okno pomocí klávesy ctrl F a vložíme znak. Chybný znak Číslo záznamu, které zkopírujeme a vyhledáme v klientovi, abychom mohli znak opravit Znak je v poli anotace

Záznam vyhledáme v klientovi pod systémovým číslem Znak, který je potřeba opravit Otevřeme editaci ab

Záznam uložíme a musíme znovu udělat výstup z klienta X 3.2 a znovu projet kontrolní webovou službou, jestli již nehlásí upozornění.