Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Novinky v systému Aleph v. 20 Klient a WWW OPAC. Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text Nahrazuje používání pravého tlačítka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Novinky v systému Aleph v. 20 Klient a WWW OPAC. Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text Nahrazuje používání pravého tlačítka."— Transkript prezentace:

1 Novinky v systému Aleph v. 20 Klient a WWW OPAC

2 Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text Nahrazuje používání pravého tlačítka myši při editaci záznamu. Pravé tlačítko lze dále používat v kombinaci s klávesou Shift = Editovat text.

3 Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text menu Editovat = pravé tlačítko myši

4 Katalogizační fomuláře pro pole s pevnou délkou obsahují možnost zobrazit si seznam platných hodnot pro určité pozice.

5 K přístupu ke Správci úloh již neslouží jedna z voleb menu ALEPH, ale ve všech modulech je tato funkcionalita umístěna v kartě Správa.

6 WWW OPAC – čtenáři se po přihlášení do čtenářského konta zobrazí zprávy o včas nevrácených výpůjčkách, neuhrazených poplatcích, nebo o blocích, které byly na jeho čtenářský účet uplatněny

7 Menu Aleph obsahuje tlačítko, které vás přepne přímo na stránky podpory Aleph.


Stáhnout ppt "Novinky v systému Aleph v. 20 Klient a WWW OPAC. Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text Nahrazuje používání pravého tlačítka."

Podobné prezentace


Reklamy Google