Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z rýže Předměttechnologie.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Jan Mihalík zpracováno:
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Moučníky z listového těsta
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
BEZMASÉ POKRMY
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Kvíz Kvíz
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET- SESTAVOVANI_TABULE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Vinárny
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 17.01.2013 ročník (obor) 3.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava slavnostní tabule Předmět Stolničení Anotace: Žáci se naučí správné založení ubrusů, ubrousků a vhodnou výzdobu při slavnostním stolování v závodech veřejného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-4 III/2-4-8

Příprava slavnostích tabulí http://www.novinky.cz › Bydlení › Tipy a trendy

Příprava stolů (tabulí) Podle počtu hostů volíme tvary tabulí: do 12 hostů (doplňte)………………………………………….................. pro více jak 12 hostů ……………………………………………………..

Příprava ubrusů na stoly Ubrusy používáme čisté jednotné a vyžehlené. Prostírat začínáme na vzdálenějším konci od vchodu pro hosty Překládáme je přes sebe asi 20 cm. Převis asi 30 cm a na všech stranách stejný (kontrolujeme pohledem ode dveří). https://www.google.cz/search?hl=cs&q=slavnostní%20tabule%20stolničení&tbs Nesprávně - delší převis překáží hostům.

Příprava ubrousků Ubrousky skládáme do vyšších jednoduchých tvarů Doplňte název tvaru složeného ubrousku. http://aristo.blog.cz/0901/skladani-ubrousku

Významná výročí Při významných výročích volíme i složitější úpravy. Jsou pak součástí výzdoby slavnostní tabule. http://aristo.blog.cz/0901/skladani-ubrousku

Výzdoba slavnostní tabule Výzdoba má vystihnout charakter hostiny, má být vkusná a originální. Používáme řezané květiny a zeleň – upravují se do květinových mís. Centrum výzdoby má být v blízkosti čestných míst nebo ve středu tabule. Výzdoba nemá být vysoká a nesmí zasahovat do prostřeného inventáře. https://www.google.cz/search?hl=cs&q=slavnostní%20tabule%20stolničení&tbs

Podle výzdoby zapište název slavnostních tabulí. https://www.google.cz/search?hl=cs&q=slavnostní%20tabule%20stolničení&tbs

Další dekorační prostředky Jsou to například – šerpa, trikolóra, stuha, svícny, osobní menu, jmenovky. Jen u vánoční používáme jako dekoraci i potraviny – ovoce,cukroví,dorty. https://www.google.cz/search?hl=cs&q=dekorační%20předměty&tbs

Praktické cvičení 1. část Podle návodu procvičte skládání ubrousků na slavnostní tabuli. http://www.keliwood.cz/aktuality/skladani-ubrousku-zajicek

Praktické cvičení 2. část http://www.lenka-m.wz.cz/Skladani/Skladani.htm Vlastní fotografie

Zdroje http://www.novinky.cz › Bydlení › Tipy a trendy https://www.google.cz/search?hl=cs&q=slavnostní%20tabule%20stolničení&tbs http://aristo.blog.cz/0901/skladani-ubrousku https://www.google.cz/search?hl=cs&q=dekorační%20předměty&tbs http://www.keliwood.cz/aktuality/skladani-ubrousku-zajicek Vlastní fotografie ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN 80-859-8985-9.