KONTROLNÍ PRÁCE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY PŘI PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH .
Advertisements

Pojistky nízkého napětí
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Elektrický obvod IV..
Rozvodná elektrická síť
SUŠÁRNY..
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
ZAŘÍZENÍ PRO VAŘENÍ, PAŘENÍ A MÁČENÍ DŘEVA .
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Elektřina v domácnosti
ZÁKLADY ELEKTRONIKY Veronika VAVRUŠKOVÁ ME4A 2012/2013.
ELEKTRICKÝ OHŘEV A OSVĚTLENÍ .
Návštěva NTM Vypracovaly: Klára Procházková a Nikola Pospíšilová, 1.BL.
Vypracoval: Michal Schöniger Výroba el. energie, bezpečnost v elektrotechnice.
Elektrické stroje.
OPAKOVÁNÍ TÉMATICKÉHO CELKU. Opakování tématického celku. 1. Vyjmenujte druhy ručních pil. 2. Popište jednotlivé druhy pil. 3. Uveďte parametry pil. 4.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výukový.
Vznik střídavého proudu sinusoida
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrický obvod.
Zkrat.
OPAKOVÁNÍ STŘÍDAVÝ PROUD.
Elektrické stroje a zařízení
Elektromagnetická indukce
Třífázová soustava střídavého proudu
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Elektrická energie Alžběta Hrušková, I.A.
DOPRAVNÍ ZAŘÍZENÍ ..
KONTROLNÍ PRÁCE.
ELEKTRICKÁ PRÁCE A VÝKON
Název předmětu: Stavba a provoz strojů
RUČNÍ FRÉZKY.
MEZISTROJOVÉ A MEZIOPERAČNÍ DOPRAVNÍKY .
Dynamo, alternátor, elektromotor
Teplo ZŠ Velké Březno.
Pojistky nízkého napětí
ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE .
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
Pneumatická doprava Nejčastěji se používá pro dopravu sypkých materiálů U výroby oplatek Výhodou je, že se mouka současně provzdušňuje Podtlaková doprava.
BRUSKY.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Využití elektrických točivých strojů v podmínkách hlubinného dolu.
Elektromotorky A Vypracoval: Ing. Bc. Miloslav Otýpka Kód prezentace: OPVK-TBdV-IH-AUTOROB-AE-3-ELP-OTY-004 Technologie budoucnosti do výuky CZ.1.07/1.1.38/
Energetické přeměny Zbožíznalství 1. ročník Energetické přeměny - energii z přírodních zdrojů je nutné přeměnit na formy vhodnější pro dopravu i k použití.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad použití elektrických zařízení.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Proudové chrániče.
Bc. Karel Hrnčiřík Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Fyzika na scéně - exploratorium pro žáky základních a středních škol reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 Název úlohy: 1.15.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru MIEZ, předmětu ELEKTRICKÉ STROJE A PŘÍSTROJE, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Jističe Obor:Elektrikář.
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Elektrické stroje netočivé
Tato prezentace byla vytvořena
Tiskárny.
Elektrické točivé stroje
Elektřina v domácnosti
Elektrické spotřebiče
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace
Stykače (Výkonová relé)
Elektrická práce a elektrická energie
KONTROLNÍ PRÁCE ..
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Měniče napětí.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
ELEKTRICKÁ PRÁCE A VÝKON
Poruchy v soustavě obecně a pojistky nízkého napětí
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

KONTROLNÍ PRÁCE

Kontrolní práce – příprava. Co rozumíte pod pojmem elektrické stroje a zařízení. Co víte o generátorech. Co víte o elektromotorech. Popište funkci transformátoru. K čemu slouží usměrňovače a střídače. Jakým způsobem se rozvádí elektrická energie? Jakými barvami se označují vodiče? Co má obsahovat dokumentace stroje? Co víte o pojistkách? Co víte o jističích? Co vzniká při průchodu elektrického proudu vodičem a na čem závisí jeho velikost ? Jaké znáte druhy tepla ? Jak využíváme elektrické teplo ? Vyjmenujte zdroje umělého světla a jak zdroje využíváme v truhlářské praxi ? Jaké osvětlení rozeznáváme a jaké jsou hodnoty osvětlení v jednotlivých prostorech ? Uveďte hlavní zásady při první pomoci při úrazu elektrickým proudem. Jaké zásady z hlediska požární prevence musíte dodržovat v truhlářské dílně ?

Kontrolní práce – příprava. Čím je charakterizována vnitrozávodová doprava ? Vyjmenujte druhy bezmotorových vozíků a některé popište ? Vyjmenujte druhy motorových vozíků ? Které vozíky se nejčastěji používají ? Uveďte výhody paletizace a rozdělené palet. Jaké znáte druhy výtahů ? Jaké znáte části výtahu ? Jaké jsou hlavní zásady bezpečnosti při práci s výtahy ? K čemu jsou určeny mezistrojové a mezioperační dopravníky ? Vyjmenujte některé dopravníky a kde se využívají ? Jaký je rozdíl mezi otáčečem a obracečem ? K čemu slouží vkladače a odkladače ? Uveďte rozdělení sušáren podle všech hledisek. Popište komorovou sušárnu. Popište tunelovou sušárnu. Vyjmenujte a popište zařízení sušáren. K čemu slouží zařízení na vaření a máčení dřeva. Stručně popište jednotlivá zařízení. Jaká pařící zařízení znáte ? Popište jednotlivé druhy pařících zařízení. Co víte o klimatizaci.