Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Tepelné úpravy Číslo DUM: VY_52_INOVACE_120_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Vaření, dušení, pečení, smažení Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 5. června 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
zvyšujeme stravitelnost potravinměníme jejich vzhled, chuť, vůnizbavujeme je škodlivých mikrobů
zachováme co nejvíce živin zkrátíme dobu úpravy chráníme životní prostředí využíváme moderní trendy
vařenídušenípečenísmažení
Čím měníme vzhled, chuť a vůni potravin? Doplň druhy tepelných úprav: 1. v í 2. d í 3. p í 4. s í