Kultura a sporty v Kanadě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Advertisements

OLYMPIJSKÉ HRY.
Notebook. Notebook je označení pro přenosný počítač Jsou v něm zabudované komponenty, srovnatelné se stolním PC.
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
Historie zimních olympijských her!!
Sportovní zařízení a akce
Vypracovaly: Tereza Plžiková, Zuzana Veverková, Zuzana Brožková
Velká Británie.
kadeřnice učitelka ve školce kriminalistka zdravotní sestřička.
Kultura a sport v Kanadě
Kanada.
Kanada.
Obyvatelstvo EVROPY EU – OP VK – III/2 ICT DUM 2
Kanada.
KANADA.
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
Znak BULHAESKO Veronika Osičková VII.A.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Stoletá válka 1337–1453 Spor o Flandry 3 fáze/etapy 1.etapa( )
FRANCIE Geografické údaje.
OLYMPIJSKÉ HRY.
A M O N I A K ČPAVEK NH3.
 Postaven v novogotickém slohu  Z glazurovaných cihel  Architekt - Waldemar Kandler.
Oblast : Zeměpis 7. ročník
Dánsko- vzdělání, kultura a kulturní osobnosti
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V ČÍNĚ.
AMERIKA Kanada – Hospodářství a sídla III2-Z7-I-09
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Atomový obal Předmět: Fyzika.
Sportovní zařízení a akce
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
název odvozen od anglického to rag – roztrhat nebo rozervat, melodie je totiž jakoby rytmicky roztrhána černoši doufali, že se prosadí jako vážná hudba,
Knihy Astrid Lingrenové
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Letní olympijské hry v Číně
Prezentace Autor : Šimon Ondráček
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Vancouver VLAJKA ZNAK Jana Kolegarová. Obecně Třetí nejlidnatější město v Kanadě Třetí nejlidnatější město v Kanadě Obyvatelé: lidí Obyvatelé:
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
DOPING Něco málo na úvod
Blues Richard Malý.
Rozšíření náboženství ve světě
Co se dozvíme? Úvod – „Děti květin“ Projevy skupiny Cestování
Mravenci Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Vojtěch Antoš.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Šalmaj.
Kokainovník pravý (rudodřev koka)
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
Obecná geologie Vznik života na Zemi Vznik života na Zemi - před více než 4 mld. let naráží planetka velikosti Marsu do Země ( t = 6000°C, vysoký tlak)
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. ÚVOD  Spojené státy americké se skládají z 50 států a 13 kolonií  Rozloha km (3. světě)  Nejvyšší bod Mount McKinley.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
Vše začalo v roce 1924 ve francouzském Chamonix, kam byli sezváni sportovci na „Týden zimních sportů“. Toto klání bylo zpětně roku 1925 označeno za 1.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
KANADA (DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ) Asi před lety osídlují první lidé Kanadu.
Československo, Česko a Slovensko Autoři: Veronika Hlávková Jana Kamenická Nikola Košařová Natálie Pokorná.
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Kanada Kanada Kanada.
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
České hokejové zlato v Naganu 1998
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
ANOTACE a) PRÁCE JE UČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: AMERIKA - obyvatelstvo C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s původním obyvatelstvem Ameriky.
Kanada.
VY_32_INOVACE_12_Z5 7. KANADA ZŠ a MŠ HEJNICE 2011.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

kultura a sporty v Kanadě

Kultura Rozmanitá kultura Kulturní instituce Kanadská kultura je velmi rozmanitá. Důvodem je velikost země i pestrá skladba tamějších obyvatel, kteří do Kanady přinesli vždy i část kultury své země. V Kanadě žijí lidé původem z Francie, Velké Británie, Číny, Španělska, Polska, Řecka Kulturní instituce Jako každá země, má i Kanada mnoho kulturních institucí. Patří mezi ně muzea, divadla,galerie a další.

Kultura Náboženství Ke kultuře Kanady patří také náboženství. Většina obyvatel jsou křesťané, a to jak příznivci římskokatolické církve, tak protestanti. Křesťanů je v Kanadě 77 %, 20 % obyvatel jsou ateisté, 2% jsou muslimové, 1% Židé, buddhisté, hinduisté a sikhové.

Sporty Sport Kanada má dva oficiální sporty – lední hokej a lakros. Lední hokej je oficiální zimní sport, je nejnavštěvovanější a nejoblíbenější. Lakros je oficiální letní sport, má kořeny u původních obyvatel země. Další oblíbené sporty jsou podobné jako na zbytku kontinentu – kanadský fotbal , baseball nebo basketball. Dále ještě cricket, curling a fotbal.Do roku 1994 byl oficiálním sportem pouze ten starší - lakros. Hlavní hokejovou soutěží země je NHL, lakrosovým šampionátem je pak NLL. Díky svému chladnému klimatu se v Calgary konaly zimní olympijské hry v roce 1988 a v roce 2010 ve Vancouveru . V Montrealu se v roce 1976 konaly i letní olympijské hry.

Sporty Zimní olympijské hry 2010 Zimní olympijské hry jsou vrcholným svátkem všech sportovců a milovníků zimních sportů. Zimní olympijské hry se konaly poprvé v roce 1924 ve francouzském Chamonix a od té doby se konají každé 4 roky. Poslední olympijské hry se konaly v italském Turíně. 21. hry se budou konat ve Vancouveru.

Obrazky

Obrazky

Obrazky

Obrazky

Obrazky

Obrazky

Konec

Zdroje https://www.google.cz/search?q=sporty+v+kanade&hl=cs&source=lnms&ei=RT2QT_H1DYjKsgbG6ZzDBA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=1&ved=0CC4Q_AUoAA&biw=1280&bih=89 http://cs.wikipedia.org/wiki/Kanada