Bechyně …tip na výlet.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytvořila Beata Duchková
Advertisements

Ústí nad Labem očima 7.C.
LETECKÉ FOTO ČECHY POŘÍZENO ROKU 1922 klikni na další …
Znojmo
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
LETECKÉ FOTO ČESKO POŘÍZENO KOLEM ROKU 1922 klikni na další …
LETECKÉ FOTO ČESKO POŘÍZENO KOLEM ROKU 1922 TÁBOR.
Praha.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
zpracovaný v rámci projektu
Karlův most Jakub Kořínek VI.S. Logo cestovky Co je to Karlův most??? Karlův most je nejstarší stojící most přes řeku Vltavu v Praze a druhý nejstarší.
Jihočeský kraj.
Jihočeský kraj C.
území s nejstarším osídlením
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Pražský hrad Lukáš Onderka. informace Pražský hrad, historické sídlo českých králů Pražský hrad, historické sídlo českých králů Vystavěn9. století Vystavěn9.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Hrady a zámky.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Jihočeský Kraj David Němec.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_10.
Cestujeme po jižních Čechách
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_258_Praha 2 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
PAMÁTKY PRAHA.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
LUHAČOVICE
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Plzeň Plzeň.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.

VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
KARLŮV MOST.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
stavba zahájena roku 1060 jako románská bazilika architekti – Petr Parléř a Matyáš z Arrasu ukončena r architektem Kamilem Hilbertem.
VY_52_INOVACE_70_Praha Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZA PRAMENEM RADBUZY Pramen Radbuzy Bělá nad Radbuzou Poběžovický zámek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Rožmberkové a jejich sídla
Digitální učební materiál
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Česká republika – Jihočeský kraj
Česká republika – České Budějovice
Město na obrázku se jmenuje
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-16
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Řeky ČR Člověk a jeho svět – vlastivěda 4.ročník školní rok 2010/11
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
STROJE OVLÁDLY ŽIVOT 2. pol. 19. stol.
Vlakem z Prahy na letiště
Transkript prezentace:

Bechyně …tip na výlet

Obsah Kde a čím Co a proč Obeznámení Obrázky Dopravní spojení bližší tipy Obeznámení město Bechyně Obrázky inspirace

Kde? V jižních Čechách, nedaleko města Tábor a Týn nad Vltavou. Najdeme na soutoku Lužnice a říčky Smutná. GPS 49.298452,14.475823 (infocentrum)

Čím a jak? Vlakem Autobusem Cesta vlakem do Bechyně trvá z Prahy zhruba 2,5 hodiny. Přestupovat se musí zpravidla v Táboře, v Bechyni je konečná stanice. Autobusem Cesta autobusem z Prahy trvá 2-2,5 hodiny. Přestupuje se většinou v Táboře, jezdí však i přímé spoje. Autem lze do Bechyně dojet také za 2 hodiny 

Místa: Zámek Bechyňský zámek se vypíná na úzké ostrožně, chráněné ze tří stran hlubokými zářezy Lužnice a říčky Smutné. Přemysl Otakar II. – nechal vybudovat kamenný hrad Štarnberkové: goticky přestavěný Petr Vok z Rožmberka: stavební úpravy do dnešní podoby Zámek má velkou zahradu ve které jsou pávy a kozy. Ze zahrady je velký výhled.

Místa: Bechyňská Duha Železobetonový most přes Lužnici Prodloužena dráha Elinka (Elektrické linky) přes do města. Na stavbě bylo zaměstnáno na 400 osob, z toho 14 montérů a strojníků, 17 kovářů a zámečníků, 56 tesařů a kolářů, 30 betonářů a zedníků, zbytek tvořili ostatní dělníci různých oborů. Dodnes budí úžas rychlý a plynulý postup stavby. Výška mostu od hladiny řeky je 5O metrů.

Náměstí, klášter se zahradou a železnice Velké nedávno zrekonstruované náměstí. Klášter se zahradou Klášter Bechyně stojí na skále nad řekou Lužnicí. Součástí areálu je i klášterní zahrada s možností příjemného posezení a krásným výhledem na údolí Lužnice. Železnice Železnice na trase Tábor - Bechyně byla postavena jako první elektrifikovaná dráha na území Rakouska Uherska.

Další zajímavosti Osobosti Keramika František Křižík Karel Kryl Podílel se na stavbě Elinky Karel Kryl Studoval Střední průmyslovou školu keramickou v Bechyni Keramika Výše zmíněná keramická škola Keramická továrna 3 soukromé keramické dílny

Lázně Co se v nich léčí? Nemoci pohybového ústrojí Nemoci nervové Lázně Bechyně jsou jedny z nejstarších lázní v Čechách.

Zářečí Za řekou se nachází část města Zářečí

Obrázky

Stručná historie města Bechyně Bechyně byla založena Janem Lucemburským kolem roku 1323 Nejvýznamnější majitelé Bechyně byli Šternberkové, na které upomínají náhrobní kameny v klášterním kostele. Nyní má asi 6 000 obyvatel a je proslulá zejména lázeňstvím a výrobou keramiky.

Zdroje http://www.lazne-bechyne.cz/ http://www.penzionelektra.cz/ http://www.atlasceska.cz/ http://rozhledny.kohl.cz/ http://www.geocaching.com/ http://www.cestykrajem.cz/ http://www.mestobechyne.cz/ www.geolocation.ws www.facebook.com www.aktivniseniori.cz cestovani.idnes.cz www.panstvi-bechyne.cz www.zelpage.cz www.tipynavylet.cz www.fototuristika.cz 

Děkuji za pozornost!