Mgr. Jana Slaninová (OŽP) Ing. Stanislava Bulantová (OLVHZ)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
EVVO v Karlovarském kraji
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Místní akční skupina Rakovnicko
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Seminář Managementového centra. Program 17:30Otevření místnosti, přivítání 18:00Představení řečníků, program a úvod Mgr. Záboj Hrázský 18:15 Promítání.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
EVVO v operačních programech
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Mgr. Jana Slaninová (OŽP) Ing. Stanislava Bulantová (OLVHZ) EVVO v kraji Vysočina Mgr. Jana Slaninová (OŽP) Ing. Stanislava Bulantová (OLVHZ)

EVVO v kraji Vysočina Aktuální stav v kraji Vysočina- koordinace EVVO na úřadě zpracováním koncepce pověřen odbor životního prostředí s tím souvisí koordinační úloha další dotčené odbory: OŠMS, ORR (MA 21), OLVHZ (lesní pedagogika), OŽP (odd. ochrany přírodních zdrojů a odd. technické ochrany) – jednotlivé osoby vždy cca 5 – 10 % úvazku v roce 2009 a 2010 funguje koordinátor EVVO agentura ZERA (úkoly dle jednoleté smlouvy) pracuje koordinační tým úřadu, širší skupina se schází s nižší frekvencí 29.-30.11.2010

EVVO v kraji Vysočina Aktuální stav v kraji Vysočina - hlavní cíle koncepce koncepce zpracována v 2008, v roce 2009 zjišťování možnosti ověřování a naplňování (rozsah, kapacita, finance), 2010 úprava návrhu a předložení ke schválení vymezení strategických cílů a návrh vybraných opatřeních Aktuální stav v kraji Vysočina - spolupráce se středisky komunikace a činnost ve skupině spolupráci při péči o ZCHÚ podklady a posudky do správních řízení Chaloupky, ZERA, Sdružení krajina, SEV Mravenec (Spolupráce s EKO-KOM, Asekol) 29.-30.11.2010

EVVO v kraji Vysočina Co se během roku 2010 podařilo zveřejněn portál EVVO Kulatý stůl EVVO v Brtnici druhý ročník veletrhu EVVO kraje - ustanovení koordinátora EVVO - otevřený přístup kraje k neziskovým organizacím působícím v oblasti životního prostředí - záchrana záchranné stanice Pavlov - dobrá osvěta obyvatel v odpadovém hospodářství - otevřená diskuze nad integrovaným systémem nakládání s odpady - propagace regionálního produktu - úspěchy žáků v ekologických olympiádách na národní úrovni - kvalitní metodická podpora škol - zvyšování počtu škol zapojených do programu Škola podporující zdraví - zahájení investičních projektů (ZERA, ZOO), SEV Horní Krupá - vysoká účast na akci Čistá Vysočina - přijetí projektu Strategie osvěty ve veřejné správě, - úspěšné čerpání zdrojů pro EVVO - regionální učebnice 29.-30.11.2010

EVVO v kraji Vysočina Co se nezdařilo malý rozsah EVVO pro veřejnost - chybí nabídka pro vymezené cílové skupiny (senioři, podnikatelé, úředníci apod.) - chybí marketing EVVO v kraji - není dlouhodobá smlouva na koordinaci EVVO v kraji Vysočina - nedostatečná kapacita lidských zdrojů a financí –u příjemců EVVO, i u poskytovatelů (běžné provozní financování) - nedostatečné dlouhodobé zdroje pro EVVO - v rámci školství je EVVO pořád viděna jako oblast výhradně přírodovědných aprobací - chybí stálá a aktivní koordinační skupina EVVO na krajské úrovni (veřejná správa, NNO a další realizátoři, podnikatelé apod.) - není vytvořena provázaná síť realizátorů EVVO dokončení schvalovacího procesu koncepce jmenování pracovního týmu úřadu síť středisek a poraden 29.-30.11.2010

EVVO kraje Vysočina Úkoly do příštího roku dokončení schvalovacího procesu koncepce jmenování pracovního týmu úřadu vymezení ověřování naplňování koncepce v akčním plánu 29.-30.11.2010

EVVO kraje Vysočina Zajímavé aktivity Strategie environmentální osvěty ve veřejné správě (operační program Lidské zdroje a zaměstnanost) Certifikace regionální potravina a regionální produkt investičních projektů ZERA, ZOO, SEV Horní Krupá akce Čistá Vysočina Sběrová kampaň „Věnuj mobil“ 29.-30.11.2010

EVVO kraje Vysočina Co je lesní pedagogika? Lesní pedagogika (LP) je vzdělávací směr, který jako „přírodní učebnu“ využívá přirozené prostředí lesa. Začala se rozšiřovat počátkem 90. let 20. století v německy mluvících zemích. Krajský úřad kraje Vysočina ji prezentuje zdarma, především pro děti a mládež ve věku od 3 do 15 let. LP je jednou z aktivit v rámci koncepce Environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) kraje Vysočina. 29.-30.11.2010

EVVO kraje Vysočina Co nám lesní pedagogika umožňuje? Dozvědět se o lese zábavnou formou Vnímat prostředí lesa všemi smysly Seznámit se s posláním, úkoly a prací lesníka a myslivce Získat informace o vztazích a procesech probíhajících v lese na základě prožitku v prostředí lesa Prohloubit zájem o dřevo jako obnovitelný zdroj 29.-30.11.2010

EVVO kraje Vysočina Hlavní cíle lesní pedagogiky: Přiblížení dnešního člověka k přírodě Ukázat kulturní činnost člověka v lese Uvědomění si hospodářského a existenčního významu lesa Podporovat aktivní přístup k ochraně životního prostředí Motto: „O lese se učit v lese“ 29.-30.11.2010

EVVO kraje Vysočina Naše začátky: rok 2009 akce pro mateřskou školu Ledeč nad Sázavou akce pro třetí a čtvrtou třídu základní školy v Humpolci. spolupráce s Lesy České republiky, s.p., Lesní správou Ledeč nad Sázavou rok 2010 4 lesní vycházky pro první stupeň ZŠ 3 lesní vycházky pro MŠ rok 2011 ????? 29.-30.11.2010

EVVO kraje Vysočina Děkuji za pozornost 29.-30.11.2010