Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje informace k preventivní údržbě počítačů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hardware- počítačové komponenty
Advertisements

Vstupní a výstupní zařízení
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje přehled grafických programů, které jsou.
Proč chránit data v počítači
Úprava fotografií - koláž
Údržba PC Bohumil Bareš.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozdílem mezi obsahem a obvodem a zjistí jak vyvodit vzorec pro výpočet. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní.
Násobilka 3 VY_32_INOVACE_086, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
Násobilka 8 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Zlomky Matematika VY_32_INOVACE_100 – 5.sada, M Anotace
STAVBA LÁTEK – Tělesa a látky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Magnetické vlastnosti látek
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Měření fyzikálních veličin – Měření hmotnosti
Magnetické vlastnosti látek - opakování
T1: Základy práce s počítačem
Měření fyzikálních veličin – Měření času
Částicové složení látek
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Ovládací panely Systém a zabezpečení.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.18 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 2. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
INFORMATIKA 9 Defragmentace disku III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr : Hana Bednářová ANOTACE Žáci dopočítávají - přidávají ovoce na misku podle zadaného.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Ovládací panely Síť a internet.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
Ovládací panely Programy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Násobilka 7 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Základní ovládání a nastavení počítače Ovládací panely – nastavení myši.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
Úvod do počítačových sítí
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno:1.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Rozdělení software podle účelu 2
ANTIVIROVÉ PROGRAMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
SW počítače - operační systém
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software počítače – opakování, rozdělení software
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační paměť
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje informace k preventivní údržbě počítačů. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci se seznámí s dělením údržby PC. Znají co nejvíce počítačům škodí, jaké prostředky lze použít při údržbě PC, chápou nutnost prevence v údržbě počítačů. Pro koho je materiál určen Žáci 7. ročníku ZŠ Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Preventivní údržba počítače ICT, 7. ročník VY_32_INOVACE_190, 10. sada, ICT

Preventivní údržba počítače ICT – 7. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Co nejvíce počítačům škodí? Teplo Prach Magnetismus Atmosférická elektřina Voda a věci způsobující korozi

Údržba počítače Mechanická (hardware) MonitorKlávesniceMyšPočítač Další přídavná zařízení (např. tiskárna) Programová (software) Software uložený na pevném disku

Mechanická údržba PC Čistící prostředky a pomůcky Čistící a antistatické utěrky Čistící hmota (tvarovatelná) Čistící sprej Štěteček

Mechanická údržba PC Čistící sada na DVD mechaniky Údržba chlazení - ventilátor

Programová údržba PC -pevný disk; zabezpečení proti virům 1.Odinstalování nepoužívaných programů – hry, zkušební verze programů, … - nutné odstranit korektně – odinstalační soubor nebo ovládací panely – Programy - Odinstalovat

Programová údržba PC 2. ScanDisk – základní nástroj kontroly disku; součást operačního programu; -kontroluje povrch disku, uspořádání souborů, opravuje data -odkaz pro spuštění se nachází ve vlastnostech každého disku - karta nástroje -lze ho spustit i z příkazového řádku příkazem "chkdsk" (/parametr) -seznam parametrů "chkdsk /?":

Programová údržba PC 3. Defragmentace – proces, který je schopen poskládat rozkouskované části souborů, které jsou různě rozsety na disku 4. Specializované čistící programy – vyčistí dočasné soubory, ztracená data, dočasné soubory internetu, duplicitní soubory, …

Programová údržba PC Antiviry -software, který slouží k ochraně proti virům různého druhu a k ochraně proti jinému škodlivému softwaru -AVG, AVAST, - nutná pravidelná aktualizace

Otázky a úkoly 1.Co nejvíce škodí počítačům? 2.Jak dělíme údržbu počítačů? 3.Jakým způsobem se staráš o svůj domácí počítač? 4.Najdi na internetu alespoň čtyři prostředky vhodné k mechanické údržbě PC a zapiš si je do sešitu. 5.Najdi na internetu alespoň dva programy vhodné k programové údržbě PC a poznamenej si jejich název.

Použité zdroje [cit ]