Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Křižánky Vítejte u nás.
Advertisements

Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Pozděchov Vendula Křupalová.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
Prezentace Praha.
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Vizovice Eliška Kratinová.
Zlínský kraj.
Zlínský kraj - procvičování
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Procházka historií a současností města Karviné
Vizovice Simona Tichá.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Kouřim– naše domovské město
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
A – 7I – 13R – 21 B – 8J – 14S – 22 C – 9K – 15T – 23 D – 10L – 16U – 24 E – 11M – 17V – 25 F – 6N –
Plzeň Plzeň.
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Naše město Vizovice a Základní škola
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
VYSOČINA.
Olomouc.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA
Igor Dostal
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VELKÁ MĚSTA ČR Školní projekt 2015/2016. BRNO · 2. Největší město v ČR · obyvatel · Soutok Svratky a Svitavy · Centrum soudní moci · Kulturní.

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-07-Zlínský kraj- Zlínsko TÉMATICKÝ.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Naše škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Česká republika - Pardubice
Frenštát pod radhoštěm
BRNO Matěj Pilát
Město a příměstské oblasti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Kulturní památky Plzeň a Plzeňský kraj
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Královské město Rakovník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Transkript prezentace:

Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století. V roce 2011 zde žilo přes 4 tisíce obyvatel. Nachází se zde domů

První písemná známka o Vizovicích je z roku 1261 v Zakládací listině kláštera Smilheim Roku 1570 byly Vizovice císařem Maxmiliánem II. povýšeny na město V červnu roku 1848 se ve Vizovicích konaly první volby

Zámek ve Vizovicích vznikl v polovině 18. století na místě bývalého cisterciáckého kláštera Nechal jej postavit Heřman Hannibal z Blümengenu

Vizovice jsou městem s tradicí: Pálení slivovice Tradičním kulturním setkáním Trnkobraní Rockovým festivalem Masters of Rock Tradiční výrobou figurek vizovického pečiva Sklářských výrobků sklárny Glass Atelier Morava

Masters of Rock je největší mezinárodní rockový open-air festival v ČR Na festivalu vystupují především zahraniční rockové a metalové kapely. Masters of Rock je největší mezinárodní rockový open-air festival v ČR Na festivalu vystupují především zahraniční rockové a metalové kapely.

Akciová společnost RUDOLF JELÍNEK se zabývá výrobou alkoholických nápojů, zejména destilátů. Tradice výroby ovocných destilátů ve Vizovicích sahá až do roku Samotná společnost vznikla na konci předminulého století, v roce 1894.

První soukromá sklářská huť v Čechách postavená po listopadu 1989 Vybavena je nejmodernějšími tavícími agregáty s ekologicky čistým provozem.

Základní škola ve Vizovicích je umístěna ve dvou budovách. Starší budova, z r (přezdívaná "stará škola"). Druhou budovu školy ("nová škola") naleznete na ul. Školní V letošním školním roce se otevřelo na I. stupni celkem 14 tříd se 282 žáky, na II. stupni 12 tříd se 271žáky.