Energetika ČR a její vyhlídky Základní změny zákona č. 4582000 Sb Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Martin Pecina MBA náměstek ministra © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Advertisements

Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
Novela energetického zákona a teplárenství. Evropská legislativa a teplárenství EU nemá žádnou ucelenou směrnici týkající se teplárenství Novela energetického.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Podmínky podnikání v teplárenství a kogeneraci v ČR a v EU Ivo Slavotínek MVV Energie CZ s.r.o. Agora Flora, Chrudimská 2526/2a Praha 3.
Nezávislý výrobce na trhu s elektřinou v ČR a v EU. Problémy LDS Ing. Petr Matuszek Jelenovská
Nová koncepce a změny v činnosti Státní energetické inspekce v souvislosti s novelami zákonů č. 458/2000 Sb. a č. 406/2000 Sb. Činnost územního inspektorátu.
8. března 2007AEM, SVSE - PRAHA 1 Návrhy ERÚ na novelu energetického zákona Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Budoucnost energetiky ČR Aktualizace státní energetické koncepce Diskuse AEM – Poděbrady 18. a 19. března 2003.
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Stav novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM Brno – 20.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Významné změny v novele EZ AEM , Poděbrady Pavel Dočekal.
Novela zákona č. 458/2000 Sb., v oblasti plynárenství
Přehled energetické legislativy Ing. Ladislav Havel Ing. Jindřich Mühlhofer Brno © 2005 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
První zkušenosti s aplikací novely energetických zákonů a vyhlášek Role ERÚ v novelizované energetické legislativě seminář AEM , Brno Josef.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
EURO Gas Business Breakfast Plynárenství před a po otevření trhu z pohledu distributora plynu Ing. Josef Kastl President, Česká plynárenská unie Praha,
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM Praha,
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Otevírání trhu s elektřinou základní pravidla a informace
Zákon č. 670/2004 Sb. (Novela zákona č. 458/2000 Sb.) v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zásadní změny v novele energetického zákona
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Brno -
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů Ing. Jan Kovář Státní energetická inspekce.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic REKAPITULACE ENERGETICKÝCH SMĚRNIC EU JAN POUČEK PODĚBRADY, 9.března 2004.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Novela zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Příprava změn zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek Odbor plynárenství a kapalných paliv Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Příprava změn zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek Odbor plynárenství a kapalných paliv Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Obchodování s elektřinou v ČR a vývoj po vstupu do EU Miroslav Marvan Konference AEM Česká energetika po vstupu do EU 8. září 2004.
Otevření trhu s elektřinou, první rok zkušeností a jak dále AEA – Sdružení velkých spotřebitelů energie 5. března 2003 Praha.
Vazby energetiky ČR na vstup do EU Ing. Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. Aplikace státní energetické koncepce v krajích.
Problematika podpory KVET a druhotných energetických zdrojů v novele energetického zákona Ing. Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Novela energetického zákona z pohledu ERÚ Ing. Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady z pohledu roku 2005 Martin Kašák Energetický regulační úřad 7. října 2004.
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1  Ministerstvo průmyslu a obchodu 2007 Novela energetického zákona ELEKTROENERGETIKA TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM,
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Hodnocení členství ČR v EU z pohledu velké průmyslové energetiky Ing. Petr Matuszek Konference AEM 2005 Praha 14. – 15. září 2005.
Novela energetického zákona z pohledu ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
Ing. Ladislav Havel ředitel Odbor elektroenergetiky Fungování energetických trhů v EU a ČR Co přinesou nová SEK a novely energetického zákona a zákona.
Hodnocení energetických trhů z pohledu velké průmyslové energetiky Ing. Petr Matuszek Fungování energetických trhů v ČR a EU Praha 23. října 2006.
Praha – Žofín, 29. Září 2009 Vliv evropské legislativy na energetiku v ČR Tomáš HÜNER náměstek ministra průmyslu a obchodu Praha 29. září 2009.
Fungování energetických trhů v ČR a EU Praha, Žofín, 29. září 2009.
Energetika budoucnosti - uhlí atom nebo obnovitelné zdroje?
Transkript prezentace:

Energetika ČR a její vyhlídky Základní změny zákona č Sb Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 3 Energetika ČR Státní energetická koncepce aktualizace schválená usnesením vlády České republiky č. 211 ze dne 10. března 2004 Zákon č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií – MPO má povinnost nejméně jedenkrát za dva roky vyhodnocovat naplňování Státní energetické koncepce a v případě potřeby zpracovávat návrhy na změnu Státní energetické koncepce a předkládat je ke schválení vládě. Výsledky hodnocení plnění cílů Energetické politiky (EP), přijaté usnesením vlády ČR č. 50, – splnění většiny cílů. Přijaté závazky z mezinárodních smluv v oblasti energetického hospodářství a životního prostředí vstup do EU

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 4 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 5 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 6 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 7 Energetika ČR CÍLE aktualizace SEK MAXIMALIZACE ENERGETICKÉ EFEKTIVNOSTI Maximalizace efektivnosti při získávání a přeměnách energetických zdrojů Maximalizace zhodnocování energie Maximalizace úspor tepla Maximalizace efektivnosti spotřebičů energie Maximalizace efektivnosti rozvodných soustav Podpora výroby energie z obnovitelných zdrojů energie Maximalizace využití domácích energetických zdrojů Optimalizace využití jaderné energie

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 8 Energetika ČR ZAJIŠTĚNÍ MAXIMÁLNÍ ŠETRNOSTI K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ Minimalizace emisí poškozujících životní prostředí Minimalizace emisí skleníkových plynů Minimalizace ekologického zatížení budoucích generací Minimalizace ekologické zátěže z minulých let DOKONČENÍ TRANSFORMACE A LIBERALIZACE ENERGETICKÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Dokončení transformačních opatření Minimalizace cenové hladiny všech druhů energie Optimalizace zálohování zdrojů energie

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 9 Energetika ČR Nástroje SEK 1.Liberalizace trhu energie 2.Přístup k přeshraničním sítím 3.Veřejný zájem vč. dlouhodobého plánování 4.Ochrana konečných zákazníků 5.Podpora hospodaření s energií 6.Podpora obnovitelných zdrojů energie 7.Podpora využití kombinované výroby elektřiny a tepla 8.Podpora využití alternativních paliv v dopravě 9.Investiční pobídky

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 10 Energetika ČR 10.Autorizace na nové zdroje elektřiny a tepla 11.Řízení energetiky při krizových stavech 12.Strategické energetické rezervy 13.Racionální přehodnocení územních limitů těžby hnědého uhlí 14.Ekologizace daňové soustavy 15.Integrovaný systém ochrany ovzduší 16.Obchodování s emisními kredity

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 11 Energetika ČR Koncepce SEK 1.Dlouhodobý výhled energetického hospodářství do roku Indikativní koncepce obnovy a náhrady dožívajících výroben elektřiny za zdroje s vyšší energetickou účinností a s příznivějším vlivem na životní prostředí 3.Dlouhodobá indikativní koncepce využití obnovitelných zdrojů energie 4.Dlouhodobý výhled cen a vzájemných relací tarifů energetických komodit

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 12 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 13 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 14 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 15 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 16 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 17 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu GWh electricity generationelectricity consumption Czech Republic – Basic Data Electricity generation vs consumption

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 19

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 20

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 21 Energetika ČR

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 22 Energetika ČR Směrnice 96/92 EC Soutěžní trh s elektřinou Postupné otvírání trhu s elektřinou 40 GWh, 20 GWh, 9 GWh Nezávislé provozování přenosu elektřiny PPS nezávislý v řízení Vedení odděleného účetnictví Autorizační přístup k výstavbě

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 23 Energetika ČR Směrnice 96/92 EC Povinnost veřejné služby (bezpečnost, kvalita, cena, ŽP) Nové kapacity- autorizační přístup - nabídkové řízení Přednost domácím zdrojům (15 %) PDS povinnost dodávat zákazníkům

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 24 Energetika ČR Směrnice 96/92 EC Nediskriminační přístup Oddělení a průhlednost účetnictví Přístup k sítím- sjednaný - regulovaný Zásobování vlastních podniků Ustanovení nezávislého regulačního orgánu Postup řešení sporů Opatření proti zneužití dominantního postavení

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 25 Energetika ČR Nové směrnice EU 2003/54 EC „O společných pravidlech vnitřního trhu s elektřinou„ vydána platná účinná pro čl. státy od

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 26 Energetika ČR Směrnice 2003/54 Povinnost veřejné služby a ochrana zákazníka bezpečnost, nepřetržitost, kvalita dodávky el. cena dodávané elektřiny ochrana životního prostředí Universální služba Právo na dodávku el. – kvalita – cena Ochrana slabých a bezbranných zákazníků Právo na uzavření smlouvy, lhůta připojení, informace o sazbách, náhrady za nedodržení kvality služeb, postupy řešení sporů, způsoby placení, právo na odstoupení od smlouvy, bezplatná změna dodavatele

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 27 Energetika ČR Směrnice 2003/54 Autorizační princip na novou kapacitu Nabídkové řízení na novou kapacitu Oddělení provozovatele přenosové soustavy Oddělení provozovatelů distribučních soustav

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 28 Energetika ČR NOVELA ZÁKONA Č. 458/2000 Sb.

Novela energetického zákona na úseku elektroenergetiky © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 30 Pravidla EU Směrnice 2001/77obnovitelné zdroje Směrnice 2003/54elektřina Směrnice 2003/55plyn Směrnice 2004/8kogenerace Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/54/ES o společných pravidlech pro vnitřní trh s elektrickou energií a kterou se zrušuje Směrnice 96/92/ES. Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/55/ES o společných pravidlech pro vnitřní trh se zemním plynem a kterou se zrušuje Směrnice 98/30/ES. Nařízení (ES) č. 1228/2003 Evropského parlamentu a Rady ze dne 26. června 2003 o podmínkách pro přístup k síti přeshraniční výměny elektrické energie. Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2004/8/ES o prosazování kombinované výroby elektřiny a tepla založené na poptávce po užitečném teple na vnitřním energetickém trhu.

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 31 Novela energetického zákona Zákon č. 458/2000 Sb., energetický zákon Zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Zákon č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 32 Novela energetického zákona Zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon)

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 33 Novela energetického zákona Dosavadní novelizace Zákon č. 151/2002 Sb. Zákon č. 262/2002 Sb. Zákon č. 309/2002 Sb. Zákon č. 278/2003 Sb. Zákon č. 356/2003 Sb. a Zákon č. 670/2004 Sb.

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 34 Novela energetického zákona § obecná část § 21 – 54elektroenergetika § 55 – 89teplárenství § 90 a 91přestupky a správní delikty § 92 – 94Státní energetická inspekce § 95ukládání pokut § 98 a 99spol., přech. a záv. ustanovení část šestápřechodná ustanovení k úpravě účinné od

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 35 Novela energetického zákona Pojmy Přímé vedení Domácnost Druhotné zdroje Vertikálně integrovaný podnikatel Malý zákazník Kogenerace (podrobnosti zítra dopoledne)

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 36 Novela energetického zákona Obecná část § (1 – 20) Licence OTE Výlučné licence Přenos elektřiny Přeprava plynu OTE

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 37 Novela energetického zákona Udělení, změny a zánik licence Veřejný zájem Veřejná služba Univerzální služba Dodavatel poslední instance je povinen dodávat elektřinu nebo plyn za ceny stanovené Energetickým regulačním úřadem domácnostem a malým zákazníkům, kteří o to požádají. Dodavatel poslední instance není povinen zajišťovat dodávku elektřiny nebo plynu při zjištění neoprávněného odběru (§ 12a).

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 38 Novela energetického zákona Výkon státní správy MPO = ministerstvo (§ 11, odst. 1., písm. e) stávající + informační povinnost vůči Komisi ES

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 39 Novela energetického zákona Otevírání trhu s elektřinou Směrnice 2003/ všichni zákazníci mimo domácností Od všichni zákazníci Zákon 1. leden 2005 všichni zákazníci mimo domácností 1. leden 2006 všichni zákazníci

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 40 Novela energetického zákona § 21 Od 1. ledna 2005 jsou oprávněnými zákazníky všichni koneční zákazníci mimo domácností Od 1. ledna 2006 jsou oprávněnými zákazníky všichni koneční zákazníci Smlouvy o souběžné dodávce elektřiny a plynu mohou být uzavírány nejdříve počínaje dnem uvedeným v § 55 odst. 3 písm. c).

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 41 Novela energetického zákona Elektroenergetika Účastníci trhu s elektřinou výrobci elektřiny (§ 23) provozovatel přenosové soustavy (§ 24, § 24a) provozovatelé distribučních soustav (§ 25, § 25a) operátor trhu s elektřinou (§ 27) oprávnění zákazníci (§ 28) chránění zákazníci (§ 29) obchodníci s elektřinou (§ 30)

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 42 Novela energetického zákona Výrobce elektřiny § 23

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 43 Novela energetického zákona Provozovatel přenosové soustavy § 24

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 44 Novela energetického zákona Provozovatel distribuční soustavy § 25

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 45 Novela energetického zákona Operátor trhu s elektřinou § 27

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 46 Novela energetického zákona Oprávněný zákazník § 28 Chráněný zákazník § 29

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 47 Novela energetického zákona Obchodník s elektřinou § 30

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 48 Novela energetického zákona Oddělení provozovatele přenosové soustavy (§ 24a) Oddělení provozovatele distribuční soustavy (§ 25a) Vertikálně integrovaný podnikatel

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 49 Novela energetického zákona Oddělení PDS Směrnice Zákon

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 50 Novela energetického zákona Oddělení Stejné principy a kriteria Nezávislost Právní Rozhodovací Organizační Řídící osoby Provozovatelé

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 51 Novela energetického zákona Dodávka elektřiny chráněným zákazníkům Do PDS Od obchodník s elektřinou odběrných míst a více

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 52 Novela energetického zákona Obnovitelné zdroje (§ 31)  Kombinovaná výroba elektřiny a tepla a druhotné zdroje (§ 32) Stejné principy zacházení s elektřinou z OZE, KVET, DZ

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 53 Novela energetického zákona Právní kontinuita Veřejná služba (universální služba) Dodavatel poslední instance Otevírání trhu (chráněný oprávněný zákazník) Autorizační princip, nabídkové řízení

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 54 Novela energetického zákona Oddělení provozovatelů sítí – přechod práv a povinností (smlouvy) Kombinovaná výroba, druhotné zdroje Připojení zařízení OZ, CHZ, V, … Přeložky Přípojky Stavy nouze Smlouvy (§ 50) Povinnosti práva (otevírání trhu, oddělení PDS)

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 55 Novela energetického zákona Vláda PSP 1.čtení Čtení Čtení Senát PSP schváleno

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 56 Novela energetického zákona Sbírka zákonů, částka Zákon č. 670/2004 Sb.

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 57 Novela energetického zákona Vyhlášky k zákonu č. 458/2000 Sb. 218/2001, 450/2003měření 219/2001stav nouze 220/2001,dispečerský řád 221/2001autorizace přímé vedení 222/2001autorizace výrobna elektřiny 252/200, 539/2003výkup OZ, KVET 18/2002, 300/2003 připojení a doprava 19/2002krátkodobý trh

 2004  Ministerstvo průmyslu a obchodu 58 Děkuji Vám za pozornost Ministerstvo průmyslu a obchodu Na Františku 32, Praha 1 mpo.cz