Předpony s-, z-, vz- Český jazyk, 5. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: 3. dubna 2012
Advertisements

S- / SE- , Z- / ZE- , VZ- S / SE, Z / ZE
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pravopis s, z, ú, ů.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Seřaď obrazce podle velikosti
Předpony s, z, vz.
VY_32_INOVACE_28_ČESKÝ JAZYK 5.ROČNÍK_PŘEDPONY S-,Z-
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Předpony s-, z-, vz- Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Olga Zehnálková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_Čj, DUM 18
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACESoubor slouží k nácviku pozdravů v různých situacích. Druh.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
PŘEDPONY S-, Z-, VZ-,I.ČÁST
S- Z- VZ Předpony s-, z-, vz- Větev se pod tíhou ovoce zlomila.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.07 Anotace: Prezentace obsahuje základní pravidla pro psaní předpon s/se, z/ze, vz. Žáci si hravou formou procvičí své znalosti.
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
Slovesa – osoba, číslo, čas
Římské číslice ( 50, 100, 500, ) Matematika , 5. ročník
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKY JAZYK_15
VY_32_INOVACE_407, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci čtou slabiky a hledají dvojice slabik, které tvoří slovo.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_20
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad – základní skladební dvojice, vyjádření podmětu.
Předpony s-, z-, vz- Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.
VY_32_INOVACE_402, 21. sada, Přírodověda
Předpony s-/z- Zpracovala: Mgr
Pravopis – předpony s-, z-, vz-
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_339_Předpony s-, z- AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Nejdříve si žáci zopakují s pomocí učitele a přehledu určování.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr : Hana Bednářová ANOTACE Žáci dopočítávají - přidávají ovoce na misku podle zadaného.
Předpony s-, z-, vz- Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Kružnice Matematika, 5. ročník VY_32_INOVACE_082, 5. sada, M ANOTACE
VY_32_INOVACE_257, 13. sada, Další cizí jazyk
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s pověstí o vesnici Skalička.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci vymýšlejí a zapisují jména, která by podle abecedního.
Římské číslice 1 – 20 Matematika , 5. ročník
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, s pověstí.
Násobilka 7 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
Ruský přízvuk - Ударение
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.05.
Násobilka 9 VY_32_INOVACE_093, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACESoubor slouží k vyvození písmen o, k při nácviku čtení a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci říkají abecedu a hledají písmena na ploše. Určují, která.
VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda
Násobilka 6 VY_32_INOVACE_089, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2 VY_32_INOVACE_084, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 5 VY_32_INOVACE_088, 5. sada, M ANOTACE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Český jazyk pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_18_Předpony – s-/z- Autor Fulínová Šárka.
Pravopis S / Z. Pravidla psaní předpony s Směr dohromady - sejít se, shon, sjet, sjednotit, sblížit se... Směr shora dolů, z porchu pryč - slízat, setřít,
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor : Mgr. Jitka Kolářová Název : VY_32_INOVACE_ČJ Vzdělávací obor: Jazyk a jazyková komunikace Téma.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Digitální učební materiál
S- Z- VZ Předpony s-, z-, vz- Větev se pod tíhou ovoce zlomila.
Digitální učební materiál
Téma: Předpony s-, z-, vz-, se-, ze-, vze-
PŘEDPONY S - Z - Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu ISSN:
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Transkript prezentace:

Předpony s-, z-, vz- Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_132, 7. sada, ČJ2 ANOTACE  Výklad – pravidla psaní předpon s-, z-, vz-. Žák vyhledává ve slovech kořen, předponu a příponovou část. Samostatně doplňuje správnou předponu do zadaných slov – své rozhodnutí si odůvodňuje. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy  Rozlišuje ve slově kořen, část příponovou a předponovou. Porovnává významy slov, zvláště slova stejného nebo podobného významu. Pro koho je materiál určen  žák ZŠ, 5.ročník Autor  PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku 5.10.2012  Vzdělávací oblast  Jazyk a jazyková komunikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

PŘEDPONY S-, Z-, VZ- Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

shromáždit se stočit se shrabat Předpona s- : směr dohromady sbírat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

2. shora dolů shodit sletět seběhnout spadnout Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

3. z povrchu pryč smést smýt sfouknout Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Předpona z- : zčervenat ztrouchnivět zkalit zestárnout změna , dokončení děje zčervenat ztrouchnivět zkalit zestárnout Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

směr vzhůru vzlétnout vzplál vztyčit vzpínat se Předpona vz- : směr vzhůru vzlétnout vzplál vztyčit vzpínat se Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

s- : strávit skončit shořet stmívat se Pamatuj! s- : strávit skončit shořet stmívat se z- : zkoušet zkoumat způsobit zpěv Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Vyber správnou předponu: _hrabat trávu s z vz vlasy _ešedivěly s z vz letadlo _létlo s z vz déšť _myl stopy s z vz listí _ežloutlo s z vz s z vz ježek se _točil Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

větev se _lomila s z vz _nést z půdy s z vz _tratit sešit s z vz oheň _plál s z vz _jezd spisovatelů s z vz _padl na zem s z vz děti se _tišily s z vz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

_běr papíru s z vz _pěvník s z vz s z vz _koušet s z vz _hořet s z vz _působit brzy se _tmívá s z vz _trávit čas s z vz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Použitá literatura: HORÁČKOVÁ, M., STAUDKOVÁ, H., ŠTROBLOVÁ, J., Český jazyk pro 5. ročník. 3.vyd. Všeň : Alter, 2008. ISBN 978-80-7245-130-2. s. 15 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.