Bonbony Klárka má moc ráda jedny bonbony. V sáčku jich je 5 a stojí 1 korunu. Ale na každé 2 Kč, které zákazník utratí za tyto bonbony, dostane od cukrářky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příklad k vysvětlení toho, že i žák, který se v přijímacím řízení umístí hluboko pod čarou přijetí, se může s velkou pravděpodobností dostat na školu,
Advertisements

1) Řešte rovnici a proveďte zkoušku: 3
Přímá a nepřímá úměrnost
Slovní úlohy o n méně/více 0-20
Matematika Obsahy obrazců.
LÉTO sestavila Vysvědčení-hurá na prázdniny! sestavila
Postupný poměr – příklady
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KVÁDR POVRCH A OBJEM.
VSTUPTE VY_32_INOVACE_41 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY – SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a.
Za předpokladu použití psacích potřeb.
* Tělesa Matematika – 6. ročník *.
Poměr - opakování Zapisuj nové pojmy.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – ZKOUŠKA ROVNOVÁHY Když upustíme předmět, jako je například pravítko, spadne díky zemské přitažlivosti na zem. Když pravítko přesně v.
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
DĚLITELNOST PŘIROZENÝCH ČÍSEL
VY_32_INOVACE_7A5 FINANČNÍ MATEMATIKA RODINNÉ HOSPODAŘENÍ.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Libor Lepík, KMD FreeDeK. Je na obrázku Frýdek nebo Místek?
Zkvalitnění kompetencí pedagogů
Poměr, měřítko SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj Anotace
2.
Hravá matematika. Seřaď čísla od nejmenšího k největšímu 99, 15, 100, 58, 85, 56, 44, 31, 2, 94, 26, 5 23, 0, 55, 89, 77, 14, 65, 50, 41, 69, 17, 8 55,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_149_Obchod AUTOR: Jana Dzubáková ROČNÍK, DATUM: 3.,
Rozcvička Počítej zpaměti, zapisuj výsledky: -0, ,92 -0,02 0,04
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Matematika – 2. ročník ZŠ „Slovní úlohy vážně i nevážně“
Logické úlohy z matematiky pro 2. ročník
Trojčlenka Prezentace je zaměřená na procvičování trojčlenky. Obsahuje 6 příkladů, první příklad je zaměřený na procvičení vyplnění tabulky. ©Eva Černá.
Hodnota peněz Kde mohou děti přijít k penězům? - kapesné - odměna od rodičů nebo prarodičů.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Objem kvádru a krychle slovní úlohy 6. třída. Jakou hmotnost má cihlová zeď dlouhá 8 m, široká 2,4 m a tloušťce 0,6 m, jestliže 1m³ má hmotnost 25 q.
SLOVNÍ ÚLOHY řešené pomocí lineární rovnice MATEMATIKA 8.ročník Zdeňka Šetková ZŠ Masarykova 1289 Ostrov Klíčová slova: s lovní úloha, rovnice, řešení,
Slovní úlohy – procvičování 1. 6) Z odlitku byly zhotoveny tři součástky. Na první byla spotřebována polovina odlitku, na druhou dvě třetiny zbytku a.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 8.ROČNÍK.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Jan Podlena Autor: Mgr. Jan Podlena Zkus vyjmenovat další příklady z běžného života kde.
VY_32_INOVACE_Sib_II_11 Řešení slovních úloh 2 Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_072.MAT.01 Hospodářské výpočty 2 – Trojčlenka.
SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DESETINNÝCH ČÍSEL
Matematika pro učební automobilní obory 2. Autor : RNDr. Zdeněk Bláha
Zápalka váží 4 gramy a stojí 2 koruny
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
Matematika pro 8. ročník Hranoly – příklady – 1.
NA VÝLETĚ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Přímá a nepřímá úměrnost
Anotace: Prezentace slouží k pochopení geometrického pojmu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_09 Slovní.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_INOVACE_043_Úměrnost
Opakování 2. písemná práce
Matematika pro 9. ročník Povrch jehlanu.
Elektronická učebnice - I
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TÉMA:
Matematika s domácími mazlíčky
MA TE 2 3 TI KA 4 5 Počítáme s nulou 1 6 Prvňáci a matematika
Zopakujeme si jednotky délky, které už znáš.
SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DESETINNÝCH ČÍSEL
Slovní úlohy na soustavy rovnic
Slovní úlohy na dělitelnost
Krychle a kvádr - slovní úlohy.
VY_32_INOVACE_10 10 KP slovní úlohy autor: Miroslav Ševčík
Transkript prezentace:

Bonbony Klárka má moc ráda jedny bonbony. V sáčku jich je 5 a stojí 1 korunu. Ale na každé 2 Kč, které zákazník utratí za tyto bonbony, dostane od cukrářky jeden bonbon navíc zdarma. Kolik pytlíků by musela koupit, aby dostala zadarmo jeden sáček?

Kruh Vepiš do kruhu číslici která tam chybí.

Zedníci Tři zedníci se dohodli, že postaví zedˇ z 378 cihel. Každý z nich položí 3 cihly denně (pracují i o víkendu). Kolik týdnů jim práce potrvá?

Krabice s kostkami Eva pracuje v hračkářství. Ve skladu má 150 hracích kostek. Hrana každé měří 1cm. Kolik kostek narovná do prázdné čtyřboké krabice? Hrany dna jsou dlouhé 15 cm. A krabice je vysoká 10 cm.

Měsíce Kolik měsíců má 28 dní?