Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_09 Slovní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_09 Slovní."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_09 Slovní úlohy na procenta II TEMA: Matematika 7. roč. ČÍSLO PROJEKTU: 2674/21/7.1.4/2011 Styl výše uvedené tabulky pro doplnění informací k materiálu si můžete zvolit sami. Důležité je dodržet náležitosti v ní uvedené.

2 Anotace Už mnoho let u tématu procenta zadávám jako domácí úkol žákům, aby vyhledali vhodné podklady (tisk, televize, rozhlas, internet, letáky) a z nich pak sestavili a následně vyřešili slovní úlohu. Zde jich několik nabízím. Ověřil jsem , žákům se nejen dařilo s kalkulátorem počítat, ale měl jsem pocit, že se jim to i líbilo.

3 Ještě pár slovních úloh na procenta
Renata Baksová: Zaměstnanci byla předem vyplacena záloha ve výši 4160 Kč, což bylo 32,5% celého platu. Jaký je plat zaměstnance?

4 Výsledek předchozí úlohy 12800 Kč.
Renata Baksová podruhé: Chřipkové prázdniny mohou být vyhlášeny, když onemocní nejméně 30% žáků. Z 582 žáků onemocnělo 124. Může ředitel školy vyhlásit prázdniny?

5 Nemůže, protože onemocnělo 21,3% žáků.
Daniel Havlík: Martin má 20 knížek, z toho jich už 7 přečetl. Kolik procent jich má ještě číst?

6 Odpověď na Danielovu úlohu: 65%.
David Šilhan: V Boru je 40 obyvatel, z toho 31 dospělých a zbytek dětí. Kolik procent obyvatel Boru tvoří děti?

7 22,5% Monika Čepičková: 3,5% hmotnosti mořské vody tvoří sůl. Kolik gramů soli je v 50 gramech mořské vody?

8 1,75 g Adam Dufek: Notebooky stojí Kč. Příští měsíc budou zlevněny o 35%. Kolik budou stát po zlevnění?

9 Po zaokrouhlení na celé koruny 9094 Kč.
Tak už umíš počítat úlohy s procenty?

10 Citace Na tomto materiálu se kromě mě podíleli žáci 7. třídy ve školním roce , kteří jsou uvedeni u jednotlivých úloh: Renata Baksová, Daniel Havlík, David Šilhan, Monika Čepičková, Adam Dufek.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_09 Slovní."

Podobné prezentace


Reklamy Google