TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Advertisements

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Návod pro práci s internetovými stránkami společnosti Acros • Produkty Acros/Fisher je možno nalézt na internetových stránkách nebo na stránkách.
Vytvoření menu K čemu slouží Jak se s ním pracuje
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Obrázek v prostředí MS-WORD
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Co takhle DOTAZY? OBSAH: Y 1) Co jsou to dotazy ve WinBase Y 2) Vytvoření jednoduchého dotazu Y 3) Použití dotazu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Hromadná korespondence
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – editace ( formát ) buněk
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tabulkový procesor.
Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Tvorba štítků. Co jsou to štítky Zvláštní druh obecných sestav tvoří štítky. WinBase602 umožňuje vytvářet štítky libovolných rozměrů a parametrů, nejběžněji.
MS ACCESS parametrický dotaz
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Power Point– popis prostředí
WinBase tiskové sestavy Návod Postupy Příklady.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Internet – vyhledávání dopravního spojení VY_32_INOVACE_04 Sada.
Práce s řadami. Krok 1:Vytvořte vlastní řadu n V menu Nástroje klikněte na možnosti, otevře se dialogové okno možnosti. n Vyberte složku seznamy a pak.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základní pojmy v informatice –II.
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
INFORMATIKA 9. ročník.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Menu Vytváření menu.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Jak sestavit dokument v Apstr 4
NÁVOD NA PODÁNÍ PŘIHLÁŠKY NA BAKALÁŘSKÉ A MAGISTERSKÉ STUDIUM
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
PowerPoint.
(nabídka kreslících nástrojů)
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Transkript prezentace:

TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová

Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba * Překládané combo * Definice obsahu comba

Co je to combo? Jako složky COMBO označujeme zvláštní složky, které mají vlastní nabídku hodnot.

Jak vypadá combo I. Na první pohled se podobá vstupní polím editačích složek, ale vpravo od orámovaného obdelníku má malé tlačítko. Jeho stiskem se otevře okno s nabídkou hodnot složky. Složka combo se také někdy nazývá rozbalovací seznam.

Jak vypadá combo II. Obrázek 1 Na obrázku 1 je v tom stavu, jak bývá normálně vidět. Když kliknete na tlačítko s šipkou směřující dolů, rozbalí se seznam položek, které je v této složce možné zadat (viz. obrázek 2). Z nabídky si vyberete tak, že kliknete na zvolenou hodnotu. Některá comba umožňují zadat i údaje neobsažené v tomto seznamu, a seznam potom slouží jen jako pomůcka, a některá povolují zadat pouze údaje ze seznamu. Obrázek 2

Parametry comba Okno na zadání parametrů comba je na obrázku 3. Obsah složky je opět jméno atributu, který se bude v combu zobrazovat. Obrázek 3

Druh comba Editační Překládané Pomocí ní určíte, zda má combo umožňovat zadat i údaje, které nejsou v jeho seznamu (combo je editační) nebo zda to možné být nemá (combo je překládané).

Překládané combo Používáte-li např. combo pro zadání funkce ve firmě, můžete mít v tabulce napsaná pouze čísla označující funkce (1 = šéf, 2 = účetní, 3 = prodavač, apod.) a v seznamu comba bude plný textový popis těchto funkcí (tj. pouze „šéf“, „účetní“, apod.). Pokud uživatel v seznamu comba vybere např. položku „šéf“, zapíše se do tabulky „1“. Je-li combo překládané, nemusí být v jeho seznamu ta data, která se potom budou zapisovat do tabulky.

Definice obsahu comba V kolonce obsah comba si kliknutím na tlačítko vyvoláte okno, ve kterém potom vyplníte údaje, které se mají vyskytovat v seznamu comba.

Konec prezentace