Automatizace testovacích procesů Petr Boháček a Ivo Řezníček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
snadná tvorba www stránek zadarmo
Webové rozhraní pro datové úložiště
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Nový přístup k aplikacím Vema
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Ing. Adam Mikula FairNet Systems, s.r.o.
Monitorovací systém Asistent
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Univerzální software Ht Monit
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Geo-informační systémy
Tabulkový procesor.
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
Slide 1 A Free sample background from © 2003 By Default! Jiří Kůsa Testování propustnosti síťového firewallu.
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
Copyright © 2011, atlantisProNGX nahrávání telefonních hovorů.
Webová aplikace: Publikační systém. Členové týmu Jan Suchan Štěpán Hašek Jakub Hušek Petr Horský Bc. Petr Salač (SI2)
Databázové systémy Architektury DBS.
Databázové systémy Přednáška č. 6 Proces návrhu databáze.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
T1: Základy práce s počítačem
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Dokumentace informačního systému
Letsim 1 letecký simulátor Prezentace projektu - 36SI.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B19 Příkazový řádek: sítě AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníBřezen 2013 Ročník / věková kategorie3. ročník.
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
Databázové modelování
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Dosavadní zkušenosti s obdobnými.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Webové služby pro komunikaci s informačním systémem eQuip Martin Širajch.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Databáze MS ACCESS 2010.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Nové aplikace portálu SIF a OSSA a telefonních seznamů Ing. Hana Netrefová
Návrh uživatelského rozhraní. Volba akcí uživatele – Systém menu Formát ukládání a modifikace dat – Vstupní formuláře Způsob formulování dotazů – SQL,
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Vypracoval / Roman Málek
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část 4 – správa souborů
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Evidence aplikací a jejich dokumentace
Informační systém univerzity
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Servisní aplikace přístupového systému
TÉMA: Počítačové systémy
RNDr. Vladimír Krajčík Ph.D.
TELNET, FTP.
Finanční účetnictví rozpočtové
Informatika – Práce s grafy
Orsoft RADNICE Open Zuzana Opršalová.
Transkript prezentace:

Automatizace testovacích procesů Petr Boháček a Ivo Řezníček

Úvodní požadavky Cílem práce bude podílet se na analýze, vývoji a zajištění provozu testovací laboratoře, ve které budou nové verze systému AVG podrobovány důkladnému regresivnímu testování. Jedná se zejména o zátěžové testy.

Výstupy práce Laboratoř s vlastní podsítí a 11 PC. Metodiky (instalace OS, zálohování…). Informační systém. Testovací aplikace. Návrh systému automatizace procesů.

Informační systém laboratoře Implementace IS, který bude splňovat kromě standardních požadavků následující: snadnou orientaci v informacích o softwaru a hardwaru v Laboratoři (jaké jsou OS, PC, apod.), navedení uživatele k dodržení metodik (správné názvy HW skupin, označení PC, souborů se zálohami), rychlé zjištění přítomnosti záloh OS (název média), pomoc při orientaci a centralizaci informací o dění v Laboratoři (nástěnka).

Nástěnka Je hlavním prvkem informování pracovníků o změnách na pracovišti. Příspěvky jsou opatřeny ikonou pro rychlé rozpoznání popisového problému. Příspěvky lze filtrovat podle jejich typu.

Přidávání obrazů Všechny informace jsou zobrazeny tak, aby uživatel mohl pouze vybírat z prvků formuláře. Jméno je automaticky doplněno. Systém informuje o chybách vyplněných údajů. Jméno souboru je však nucen uživatel vložit sám. Systém ho nutí zkontrolovat vložené údaje s reálným pojmenováním zálohy.

Přidávání obrazů - detaily V podrobných informacích o obrazu se kromě vyplněných údajů v nezměněné podobě objeví i informace generované. Systém tím zaručí pořadí zobrazovaných údajů stejně jako jejich unifikovaný sloh.

Zálohy systémů (obrazy) Přehledná tabulka vytvořených záloh obsahuje hlavní informace. Lze ji třídit kliknutím na záhlaví sloupce. Na první pohled je patrné, které systémy jsou zálohovány a které zálohovat potřebují (zálohované mají v řádku ikonku Cd).

Zálohování obrazů – zjišťovaní záloh Zjistit název média lze přetažením myši nad ikonkou Cd. Nebo náhledem do podrobností o souboru. Toto řešení usnadňuje orientaci v dosud nezálohovaných souborech a okamžitou informaci o zálohovém médiu všech obrazů v systému. Následující obrázek ukazuje řádek nezálohovaného. A zálohovaného obrazového souboru.

Aplikace CopyApp Rez. štít. Kopíruje, otvírá 1-4 vlákna.

Aplikace TestDC Zátěž a testování serveru vzdálené správy. Simulace reálné komunikace. Simulace masivní zátěže komunikujících klientů. Vlastní databáze pro správu DC souborů.

Manipulace s repozitory Komprese a vystavení adresáře na úložiště. Vystavení souboru.tag.gz na úložiště. Odebrání souboru z úložiště. Dotaz na úložiště (obecný, podle jména, verze či názvu souboru).

Testování s S-cripterem určení aplikace z úložiště, spuštění aplikace nebo příkazu, výpisu časového razítka. Vypisuje v hlavičce a patičce informace o aplikaci, době testování a výsledku testu. Vstup XML souboru. Tagy

Automatizace testování

Generátor testu Firewallu TCP porty Data Odpovědi Otvírání spojení Ping

Generátor testu CopyApp Operace: kopírování/ otevírání souborů. Více vláken, mnoho opakování.

Vstupní soubor serveru Server bude očekávat 10 spojení a zaslání dat o velikosti 2148 bytů. Server běží na IP a portu Operace by se měla zdařit. Klient Server

Opakování testu Kterým vstupním souborem se bude testovat? Kde se bude testovat? Kdy a jak dlouho?

Šablony testu – distribuované testování Sestavení unifikovaného testu z více vstupních souborů. Synchronizace klient/server zadáním časového zpoždění spuštění.

Oznámení o výsledku testu Název aplikace, Datum, Doba trvání testu, Odkazy na soubory, Výsledek testu, Podrobnosti.

Rozmanitost testů Rozdílné aplikace poskytují rozdílné informace o průběhu testu. Jednotná reprezentace skrze XSLT.

Databáze s výsledky 3 výsledky operací + 1 pro plánování Předpokládaný ( PASS ). Nepředpokládaný ( FAIL ). Havárie při testu ( CRASHED ). + Čekající na spuštění ( PENDING ).

Závěr Sestavení laboratoře. Testovací aplikace. Pracovní prostředí IS. Automatizace testů (generátory). Obal nad komponentami (s-cripter). Získávání výsledků testů.