Pan učitel v rámci opakování látky ze 6.ročníku zadal žákům tento úkol: Přinesl si do třídy z kabinetu přírodopisu nerosty. Poté navodil atmosféru, že.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MĚSÍC.
Advertisements

Fyzikální vlastnosti nerostů
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Těleso a látka Tělesa = předměty, které pozorujeme
Přistání na Měsíci Luboš Balek.
Pedosféra VLASTNOSTI PŮD A ZNAKY PŮDNÍHO PROFILU
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Leden 2012
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Rozlišování látek podle vlastností
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 8. ročník ZŠ Předmět: Chemie Autor: Mgr. Václava Ilkóová Základní.
Šablony GEOLOGIE 8. Fyzikální vlastnosti nerostů
Mechanické vlastnosti plynů
U těles určujeme ve fyzice jejich vlastnosti – rozměr (velikost), hmotnost, objem, obsah, teplotu, barvu, tvar, tvrdost, stlačitelnost, sílu – kterou.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _601 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
EU – F:\VY_32_INOVACE_ICT2.2_3-41
Zpracoval: ing. Pavel Králík
Svět kolem nás.
Výpočet neznámé veličiny z vybraných fyzikálních vzorců
Kosmonautika.
Informační technologie-prezentace
VY_32_INOVACE_03_ VÝPOČET HUSTOTY
Petře, jakou máš hmotnost?
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _648 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký.
Tíhová síla a těžiště ZŠ Velké Březno.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
GEOLOGICKÉ VĚDY PRÁCE GEOLOGA (1)
Hmotnost.
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
Chemie = přírodní věda, zkoumá chem. látky, jejich vlastnosti, využití a přeměnu na látky nové má uplatnění ve všech oborech lidské činnosti, může působit.
Měření fyzikálních veličin
Archimédův zákon (Učebnice strana 118 – 120)
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _609 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
FYZIKÁLNÍ VELIČINY A JEJICH JEDNOTKY.
Vztlaková síla působící na těleso v kapalině
Teplo ZŠ Velké Březno.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hustota
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaVeličiny a jejich měření.
Svět kolem nás. Tělesa a látky Všechny předměty, které kolem sebe pozorujeme, jsou fyzikální tělesa (stůl, židle, tabule, počítač, dům, automobil, Země,
Hustota ƍ je dána poměrem hmotnosti „m“ k objemu „V“ homogenní látky při určité teplotě.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:F Datum ověření ve výuce: Téma: Hustota látky Tématický okruh: Hustota Vzdělávací obor: Fyzika Vzdělávací.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Hustota Název sady: Fyzika 6. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Rozlišování látek podle vlastností Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Žákovský pokus Hydrolýza solí a stanovení pH Ing. Lenka Molčanová.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Nejdříve musí překonat zemskou přitažlivost. K tomu musí dosáhnout určité rychlosti a směru. Oběžná rychlost pro 200km nad povrchem Země je něco přes.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Laboratorní práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_02_Tělesa a látky- vlastnosti látek Autor Jitka.
19. Vztlaková síla, Archimedův zákon
Ukázky laboratorních prací z elektřiny a magnetismu
Síra.
Interaktivní procvičování hustoty
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_16 Značky.
VY_32_INOVACE_
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
zpracovaný v rámci projektu
Porovnej vlastnosti těchto nerostů podle tabulky v učebnici a pokus se zjistit, v čem spočívá rozdílnost jejich fyzikálních vlastností/ soustřeď se na.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_18 Fyzika.
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Tělesa – krychle Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Stavba Země Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pojmem krajinná sféra a se stavbou zemského tělesa.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výpočty s hustotou
Přistáli jsme na neznámé planetě.
Třída 3.B Laboratorní práce č. 2.
Třída 3.A Laboratorní práce č. 2.
Musíme… a nebo „Musíme“?
Transkript prezentace:

Pan učitel v rámci opakování látky ze 6.ročníku zadal žákům tento úkol: Přinesl si do třídy z kabinetu přírodopisu nerosty. Poté navodil atmosféru, že žáci jsou kosmonauti, kteří přistáli na neznámé planetě. Jejich úkolem je posoudit fyzikální vlastnosti nalezených hornin a určit hustotu látky a z tabulek zjistit o jakou látku se jedná. Při té příležitosti vybavil pracoviště laboratorními váhami a odměrnými válci. Jednotlivým týmům rozdal nerosty a na závěr žákům ukázal vzor vypracované práce. Navrhl žákům, že obrázek nerostu si mohou buď nakreslit a nebo si ho vyfotit mobilním telefonem. Zpracování může být i ručně psané a nebo napsané na počítači ve Wordu v rámci hodiny výpočetní techniky

Přistáli jsme na neznámé planetě.

Po ročním namáhavém výcviku byla naše tříčlenná skupina vybrána na vesmírnou pouť k neznámé planetě. S velkým napětím jsme očekávali datum startu našeho raketoplánu. Řídící centrum stanovilo jasný cíl výpravy: přistát na neznámé planetě prozkoumat její klimatické podmínky přivést na Zem vzorky hornin

Naše výprava po výstupu na neznámou planetu zjistila, že tělesa na ní jsou přitahována gravitační silou, která je však 10 x menší než na naší planetě. Na povrchu a v kráterech planety se nacházelo mnoho úlomků hornin.Členové posádky nasbírali velké množství vzorků, které přenesli do přistávacího modulu. Jedním ze vzorků je tato žlutá, krystalická hornina.

Vlastnosti neznámé horniny: Barva: žlutá Struktura: krystalická Elektrické vlastnosti: nevodič Magnetické vlastnosti: nemagnetický Hmotnost: 62,1 g Objem: 30 cm3 Hustota látky: 62,1 : 30 = 2,07 g/ cm3 Z tabulek bylo zjištěno, že vzorek je síra Posádka usoudila, že na planetě byla kdysi vulkanická činnost. Vzorek bude zkoumán v chemických laboratořích.

Po několika hodinovém zkoumání neznámé planety vydalo řídící středisko pokyn k návratu na Zem. Tříčlenná posádka splnila úkol a šťastně přistála na Zemi.