 V současnosti je ohrožen, ve volné přírodě zbývá asi posledních 5000 kusů.  Dosahuje délky asi 3,5m a největší samci váží až 150kg, samice jsou podstatně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Zámek Hluboká Obr.1.
Hrádek u Nechanic Anna Vojtěchová.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Ročníková práce Přírodopis
Globální oteplování Marek tecl 2L.
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Rozkvět českého státu za Karla IV.
Medvědi.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Fenek berberský Vulpes zerda Pavel Matějovský.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_05 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Jagellonci a nástup Habsburků
ICT M 5.R. Římské číslice
Anakonda Velká.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_11 Název materiálu:FINANČNÍ STRÁNKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Po stopách ohrožených zvířat
Hepatitida (žloutenka).
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_20 Název materiálu:PODNIKÁNÍ DLE OBCHODNÍHO ZÁKONÍKU Tematická oblast:Ekonomika, 2. ročník Anotace:Prezentace.
Václav Hlavinka 1.L Země.
FYZIKA 9 ASTRONOMIE ILUSTRACE K TÉMATU SLUNCE Mgr. Eva Smolíková 2013.
Vlastivěda 4 Vypracovala: Mgr. Lucie Holanová, ZŠ Višňová Srpen 2011
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_09 Název materiálu:HOSPODAŘENÍ S DLOUHODOBÝM MAJETKEM Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace.
Tropický deštný les SAVCI.
Varan Komodský.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Masožravé rostliny Jiří Hausner
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _06 Název materiálu:Stahovací montážní zařízení Tematická oblast:Výrobní zařízení 2. ročník Anotace:Prezentace.
Podřád: Hadi (serpentes)
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Konstantin I. Veliký (Flavius Valerius Constantinus)
Vypracovala Markéta Langrová
Knihy Astrid Lingrenové
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Základn í škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁN Í PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Břízovité Vypracovali: Vojta Čech – zpracování prezentace, . .
Voda Anna Veselá.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_06 Název materiálu:MAJETEK PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Orangutani.
Ledňáček říční.
Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_03 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
ICT M 5.R. Římské číslice II
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Anotace: Na číselné ose čtou čísla, která se postupně objevují.
Šelmy medvědovité Sabina Náhlíková IX.A.
Savci.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zpracovala Julie Bezdíčková
Základn í škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁN Í PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Amarylkovité Rostliny
Živočichové tropických deštných lesů (2)
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_04 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Delfín obecný.
OSOBNOSTI ČESKÉ POLITIKY
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
PTAKOPYSK PODIVNÝ NICOLE VŠETULOVÁ.
PLAZI - ŠUPINATÍ (zajímavosti)
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie
Transkript prezentace:

 V současnosti je ohrožen, ve volné přírodě zbývá asi posledních 5000 kusů.  Dosahuje délky asi 3,5m a největší samci váží až 150kg, samice jsou podstatně menší.  Pro jejich ochranu byl roku 1980 založen národní park.

 Je rozšířen na 5 ostrovech vulkanického původu ve východní Indonésii.  Žije v řídkých lesích a na travnaté savaně, je aktivní přes den.

 Přestože jsou výborní lovci, živí se převážně mršinami, které cítí až na vzdálenost 5 km, jsou to však jediní ještěři světa, kteří se ocitli na samém vrcholu potravní pyramidy, v místě svého výskytu jsou totiž schopni ulovit úplně vše, jako třeba i prase,buvola, nebo jelena.

 Taktika lovu spočívá v momentu překvapení a bleskovém útoku, při kterém vyvinou velké zrychlení a na krátké vzdálenosti dosáhnou rychlosti až 20km/h.  Při útoku svou kořist kousne a rotováním kolem své osy mu vytrhne velký kus masa a počká až vykrvácí.  Stačí, když se mu podaří kořist jen škrábnout do končetiny, ve slinných žlázách má totiž jed, který snižuje srážlivost krve a zároveň sníží krevní tlak.  Má až 15 cm dlouhý jazyk, kterým dokáže vycítit kořist až na vzdálenost 5 km.

 Samice snáší vajec, které zahrabe do země a dál se o ně nestará, líhnou se asi po 8 měsících.  Samice v zoologických zahradách jsou schopny snést vejce i bez přítomnosti samce a z vajec se vylíhnou mláďata samčího pohlaví.  V mládí je varan pestře zbarven, to mu nezajišťuje ochranu, i vlastní rodiče by ho okamžitě zažrali, proto se ukrývají do korun stromů, kde se živí hmyzem a různými obratlovci, dokud jim to váha a pevnost větví dovolí.

 rn=11&gs_ri=psy- ab&cp=11&gs_id=17&xhr=t&q=varan+ko modsk%C3%BD&bav=on.2,or.r_qf.&bvm= bv ,d.ZWU&biw=1365&bih=870& um=1&ie=UTF- 8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi& ei=OfB8UcyjBYnmswajk4DoDg rn=11&gs_ri=psy- ab&cp=11&gs_id=17&xhr=t&q=varan+ko modsk%C3%BD&bav=on.2,or.r_qf.&bvm= bv ,d.ZWU&biw=1365&bih=870& um=1&ie=UTF- 8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi& ei=OfB8UcyjBYnmswajk4DoDg  Prima ZOOM